> עוגת שוקולד בציפוי שוקולד וקרם מרשמלו-שוקולד לבן | Morcake

11 בספטמבר 2010

עוגת שוקולד בציפוי שוקולד וקרם מרשמלו-שוקולד לבן

לפני שבוע חגגנו לאוריקי, הגדולה מבין ששת אחייניי, יום הולדת חמש. אורי, כמו רוב הבנות בגילה, מאד בקטע של נסיכות, נצנצים, שמלות והצבע ורוד. ואם אפשר איכשהו לשלב את הכל - מה טוב (אז אם למישהו יש שמלה ורודה עם נצנצים של נסיכות והוא לא יודע מה לעשות איתה, שידבר איתי. יש לי קונה בשבילו).


אז כשידעתי שאני צריכה להכין עוגה לאורי (דרך אגב, צריכה - לפי מילון אבן שושן, זה "התנדבתי לעשות את זה ואיימתי על חייו של כל מי שהעז להתנדב במקביל אלי"), ישר חשבתי על משהו ורוד וצבעוני. מצד שני, עוגת יום הולדת = עוגת שוקולד. ואם לסכם את זה, החלטתי להכין עוגת שוקולד ורודה.
אז פניתי ל"עוד שוקולד" של רות אוליבר (כן, אני בדיחה, כל המתכונים שאני מכינה לאחרונה מגיעים משם. מה לעשות, הספר הזה ישן איתי במיטה כבר כמה שבועות. ברצינות. נו, מה הפלא שכל כך נקשרתי אליו). את העוגה עצמה לקחתי מהמתכון שלה לעוגת יום הולדת, ואת הציפוי הוורוד לקחתי מהמתכון שלה לעוגת פאדג' מרשמלו. הכנתי את העוגה הזו פעם (הפאדג' מרשמלו, לא עוגת יום ההולדת) והיא אמנם היתה מאד מתוקה, אבל אנשים (מבוגרים) אהבו אותה, אז הנחתי שילדה בת חמש תצליח להתמודד עם המתיקות. ושוב, הציפוי ורוד, כבר אמרתי?
בכל אופן, היו קצת תקלות עם העוגה, אבל התוצאה הסופית היתה מאד יפה (איף איי מיי סיי סו מייסלף וכו'). אוריקי היתה מרוצה, וזה מה שחשוב. מבחינת טעם, העוגה זכתה לביקורות חיוביות מצד החוגגים, אבל דווקא אני לא נפלתי ממנה. בסך הכל היא היתה טעימה והיה לה מרקם פאדג'י כיפי, אבל בכל זאת היה משהו שקצת צרם לי, אני לא לגמרי בטוחה מה זה היה. נראה לי שבפעם הבאה שארצה להכין עוגת שוקולד, בכל זאת אחזור לקובי או שאנסה מתכון אחר.


***
עוגת שוקולד בציפוי שוקולד וקרם מרשמלו-שוקולד לבן
מקור המתכון: "עוד שוקולד" של רות אוליבר

כמות: במקור העוגה מיועדת לתבנית בקוטר 28 ס"מ ונאמר בספר שאפשר לאפות ב-24 ס"מ לקבלת עוגה גבוהה במיוחד. אני הלכתי על פשרה - תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ.

מצרכים:
לעוגה
250 ג' שוקולד מריר קצוץ
240 ג' (1 כוס + 3 כפות) סוכר לבן
1 כפית אבקת קפה נמס
45 ג' (4 כפות) אבקת קקאו
200 ג' חמאה
1 שקית סוכר וניל
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
5 ביצים מופרדות
180 ג' (3/4 1 כוסות) קמח תופח

לציפוי השוקולד
150 ג' שוקולד מריר קצוץ
50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן
45 ג' (4 כפות) אבקת קקאו
1 שקית סוכר וניל
1 מיכל (250 ג') שמנת מתוקה

לקרם המרשמלו-שוקולד לבן
240 מ"ל (1 כוס) חלב
200 ג' (2 שקיות קטנות) מרשמלו
100 ג' שוקולד לבן קצוץ
15 מ"ל (1 כף) פרנג'ליקו
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית (אני גם ריפדתי את התחתית והדפנות בנייר אפיה).
2. ממיסים שוקולד, חצי כוס סוכר, נס קפה, קקאו, חמאה, סוכר וניל וחלב בסיר. מערבבים ומצננים.
3. מקציפים חלבונים במהירות בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף, מוסיפים את הסוכר הנותר וממשיכים עד לקבלת קצף יציב.
4. מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים.
5. מוסיפים גם את הקמח לתערובת השוקולד ומערבבים.
6. מקפלים פנימה את קצף החלבונים - מתחילים עם שליש וממשיכים עם כל השאר.
7. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים למטפרטורת החדר.
8. ציפוי השוקולד: מחממים את כל חומרי הציפוי (שוקולד, סוכר, קקאו, סוכר וניל ושמנת) בסיר או במיקרוגל. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים על העוגה.


9. קרם המרשמלו: מחממים חלב ומרשמלו ומערבבים, עד שהמרשמלו נמס.


10. מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים להמסה.
11. מוסיפים ליקר, מערבבים ומורידים מהאש. מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר.
12. מקציפים שמנת לקצפת רכה ומערבבים עם תערובת המרשמלו. יוצקים את הציפוי על העוגה. כשהוא קר, הוא נעשה יציב וקשיח. אני לא ציפיתי את כל העוגה בקרם המרשמלו, אלא ציירתי מעין פרחים/כוכבים וכתבתי על העוגה.
13. אם רוצים, מקשטים בסוכריות צבעוניות. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • קודם כל, אני השתמשתי בחמאה הולנדית בעוגה, פשוט כי לא היתה חמאה רגילה בסופר. קצת חששתי (מה בעצם הקטע של החמאה ההולנדית? נראה לי שעל העטיפה היה כתוב שהיא אמורה להיות חמוצה קצת או משהו), אבל לא הורגש שזו לא החמאה הרגילה (אלא אם כן זה היה הטעם המוזר שדיברתי עליו בהתחלה.. אין לדעת).
  • לקרם המרשמלו השתמשתי בשקית אחת גדולה של מרשמלו, במשקל 180 ג'. לפי החישובים שלי (כן, ספרתי כמה יחידות היו בתוך השקית. שלושים ושש, תודה ששאלתם), יוצא ש"פספסתי" בארבע יחידות מרשמלו. לא שווה לפתוח עוד שקית בשביל זה, לעניות דעתי (הקובעת, במקרה זה).
  • רציתי שכל העוגה תהיה מצופה בקרם השוקולד, אז עשיתי את הקטע הזה של להעמיד את העוגה מעל תבנית גדולה של תנור מרופדת בנייר אפיה (אחרי שפירקתי את ה"חגורה" מהתבנית המתפרקת) ולצקת את הקרם מלמעלה. ככה הוא נזל גם לצדדים ובעזרת מרית כיסיתי את כל העוגה בשוקולד. כמובן שחלק די גדול של הציפוי נפל על נייר האפיה, אבל שום דבר לא התבזבז, חלילה. בסוף אספתי את הכל לתוך כלי פלסטיק קטן והכנסתי למקרר, אולי עוד אמצא מה לעשות עם זה מתישהו בקרוב. כמובן שאפשר גם לאסוף את השאריות ולמרוח על העוגה, אבל העוגה שלי כבר היתה מכוסה מספיק בשוקולד בשלב הזה.
  • והגענו לחלק הטראגי: כל כך התרגשתי להכין את הציפוי הוורוד לעוגה, באמת קשה להסביר עד כמה. ואז הגיע הרגע. המסתי את המרשמלו (כמה שזה כיף... אולי אפילו יותר מלהמיס שוקולד, שזה אחד הדברים האהובים עלי בעולם), הוספתי את השוקולד הלבן, ציננתי. חשבתי שציננתי. הקצפתי את השמנת. הוספתי את המרשמלו והשוקולד לשמנת המוקצפת. בשלב זה אפשר היהה לקרוא לה קצפת. ואז כבר אי אפשר היה. היא התפרקה. כנראה שלא ציננתי. בקיצור, משהו רע מאד קרה שם, או שהקצפתי יותר מדי את השמנת (לא נראה לי. אם כבר, לרוב אני סובלת מבעיית under-הקצפה, לא over-הקצפה) או שלא ציננתי מספיק את תערובת המרשמלו (אבל הייתי בטוחה שכן!). ואז היה לי נוזל ורדרד ונוזלי (כן כן, הנוזל היה נוזלי), בטח לא קצפת שאפשר לזלף מעל העוגה. אז בכיתי קצת (סתם, לא באמת) ופניתי לגוגל. קראתי שם משהו על זה שאם מתפרקת שמנת, אפשר להרתיח אותה, לקרר ממש טוב ולנסות להקציף שוב. באופן מופתיע, לא היה כתוב שם כלום על שמנת עם מרשמלו ושוקולד. אבל החלטתי לנסות בכל זאת. באמת שיותר נוזלי מזה זה כבר לא יכול להיות. אז הרתחתי את הוורדרד והכנסתי למקרר עד הבוקר (כי היה כבר לילה). בבוקר הקצפתי וראו זה פלא - בתוך המיקסר נוצר משהו במרקם כמעט קצפתי. לא ממש קצפת, אבל מספיק טוב כדי לזלף. הטרגדיה הפכה לקומדיה. בערך. אז העוגה עדיין לא יצאה מושלמת, וחלק ממה שזילפתי לא החזיק מעמד והתרסק, אבל בסופו של דבר זה היה ורוד כמו שרציתי ואם מסתכלים על העוגה כולה ולא מתמקדים בפרטים הקטנים, זה דווקא נראה סבבה (היי, יכול להיות שאני ממחזרת דברים שכתבתי על סדנת הבצק סוכר?). הוספתי גם כמה סוכריות צבעוניות שנשארו לי מהקאפקייקס האהובים שלי וזה בכלל היה מגניב.
  • מי ידע שאפשר לכתוב כל כך הרבה על קצפת ומרשמלו???
  • לסיום, ברור שלא חייבים להשתמש בשני הציפויים. אפשר להסתפק בציפוי השוקולד המקורי של העוגה או לחילופין, לצפות רק בקרם המרשמלו שהוא - דרך אגב - מאד מאד מתוק ולא כולם אוהבים אותו. אבל אתם יודעים מה הוא כן? נכון מאד, ורוד. היי, יכול להיות שאותי זה מלהיב יותר מאשר את אורי? הממממממ....



6 תגובות:

הגר אמר/ה...

אורי היתה מאושרת והעוגה היתה מעולה!! שרדה חום כבד בכבוד רב.
אראה לה את הפוסט היום.
נראה לי שזיו היה יותר מבסוט ממבסוט...
תודה!

אנונימי אמר/ה...

מישהו יודע כמה עולה להכין עוגה כזאת?

אנונימי אמר/ה...

לא טעמתי מהעוגה ביום ההולדת... אבל נראתה מקסים.
אורי וזיו מהממים והבלוג מקסים ומצחיק.
אני כמובן אפילו לא אנסה לעשות עוגה כזאת אם יום אחד יבואו אליי בדרישה.
שנה טובה,
נועה

אנונימי אמר/ה...

בקמח הכוונה לכוס ו3/4 או ל180 גרם?

וגם.. איך העוגה שונה מעוגת קובי? אין לה טעם קצת יותר עשיר ויוקרתי כביכול כזה כי יש שימוש בשוקולד וקקאו ולא אבקת שוקולית?

תודה! מתה על הבלוג שלך

Mor אמר/ה...

היי אנונימית,

מוזר הקטע עם הקמח.. נראה לי שזה צריך להיות כוס ושלושת רבעי, המשקל כנראה כתוב לא נכון. אני אבדוק במתכון המקורי..
מבחינת ההבדל לעומת קובי - עברו יותר משנתיים מאז שהכנתי אותה, אז אני לא לגמרי זוכרת, אבל אני כן זוכרת חד משמעית שהמרקם של שתי העוגות מאד שונה.

אנונימי אמר/ה...

האם קרם המשמרשמלו יציב לזילוף עם צנתר?

הוסף רשומת תגובה