> עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח מלא | Morcake

19 בספטמבר 2011

עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח מלא

אני יודעת שאתם בטח לחוצים כרגע.

אל תיבהלו.

נכון, נוצר מצב כזה שזה המתכון השני שלי ברצף עם קמח מלא. ויש עוד אחד בהמשך הדרך, התכוננו!
אבל זה בסדר, היו רגועים. זה לא שבטעות התחלתי לאכול בריא או נכון או משהו כזה פתאום. התזונה שלי עדיין יכולה להוות בסיס לכמה וכמה מחקרים ולפרנס לא מעט אנשי מקצוע (אתם חושבים דיאטנים, אני הלכתי יותר על הכיוון של פסיכולוגים..).

את המתכון הזה ראיתי כבר לפני כמה חודשים בבלוג שתכננתי לספר לכם עליו. קוראים לו Kiss My Spatula, ואני די בטוחה שזה הבלוג הכי יפה שראיתי. אי פעם. אמנם רוב המתכונים ב-KMS (זה מה שכל החבר'ה המגניבים אומרים. זרמו איתי) הם לא ממש לטעמי, אבל הוא פשוט. כל כך. יפה. באמת. אין לתאר. חוץ מזה, אני חושבת שאנשים שהם לא אני (נגיד.. אתם) עשויים להתחבר גם למתכונים עצמם.

בכל אופן, אחד המתכונים שכן דיברו אלי בבלוג הזה (לא פיזית. מתכונים לא מדברים אלי בדרך כלל. לעיתים ממלמלים, אבל זה די נדיר) היה לעוגיות האלה. עוגיות שוקולד צ'יפס זה משהו שתמיד כיף וטעים להכין, בטח כשמוסיפים להן שיבולת שועל. וקמח מלא? כן, אין סיבה שזה לא יעבוד. נשמע לי טוב.
אבל אז עשיתי טעות. העניין הוא כזה: לא מזמן רכשתי לי סוף סוף בקבוקון של תמצית מנטה, לאחר שחלמתי לעשות זאת זמן רב. כפי שאתם מבינים, אני אוהבת לחלום בגדול. בכל אופן, אני מאד אוהבת את השילוב של שוקולד ומנטה (או כך חשבתי. אני קצת מתלבטת לגבי זה כרגע). אפטר אייט, נגיד? טעים.
לכן, חשבתי לעצמי, מה יכול להיות רע בלהוסיף קצת מנטה לעוגיות שוקולד צ'יפס? ובכן.. גבירותיי ורבותיי, קבלו אותן במחיאות כפיים סוערות - עוגיות שוקולד צ'יפס וקולגייט. מומלצות על ידי ארבעה מתוך חמישה רופאי שיניים...

תכלס, במקור תכננתי להוסיף מנטה רק לחלק מהכמות, כי ידעתי שלא כולם חובבי שוקולד ומנטה כמוני (בדומה, למשל, לאיך שאני מרגישה כלפי השילוב הדוחה שוקולד-תפוז. אוי, כמה מטופש ומיותר זה. אבל יש אנשים שאוהבים את זה. go figure). ואז גיליתי שהכמות שלי די קטנה מלכתחילה, כך שזה די מקרה של הכל או כלום. חשוב לזכור: בפעם הבאה, מור, כלום. תמיד. עדיף. כלום.
הוספתי כפית אחת של התמצית וזה היה יותר מדי. טעם המנטה הורגש קצת יותר מדי ואין ספק שהעוגיות היו יותר טובות בלעדיו. מצד שני, אולי פשוט השתמשתי ביותר מדי תמצית על מעט מדי עוגיות. ייתכן שחצי כפית, אולי אפילו רבע, היתה משתלבת בצורה יותר טובה. אין לדעת.

טוב, נעבור למסקנות:
1. שוקולד ומנטה זה טעים, אבל במינון הנכון.
2. עוגיות שוקולד צ'יפס עם קמח מלא וקוואקר זה טעים.
3. עשרים וארבע עוגיות (טוב, ושלוש. האופה היתה צריכה לטעום אחת ערב קודם..) לא מספיקות לכתריסר אנשי הייטק רעבים. זה רק פותח להם את התאבון ואז הם כועסים כשזה נגמר. אז מה אם כולם הסכימו שהמנטה היתה מיותרת וקצת פגעה בטעמן של העוגיות? עוגיה היא עוגיה היא עוגיה. ומה עושים לעוגיה? נכון מאד, אוכלים אותה.
4. נותרתי עם בקבוק שלם של תמצית מנטה מינוס כפית אחת. רעיונות לשימוש (מוצלח. על רעיונות לשימוש לא מוצלח אני יכולה לחשוב בעצמי) יתקבלו בברכה.

אה וואו, ואפילו לא דיברתי עדיין על המלח.

***
עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח מלא
מקור המתכוןKiss My Spatula, אבל השמטתי חלק מהתוספות שלה והוספתי מעט משלי (עוגיות שוקולד צ'יפס ומנטה מקמח מלא. גם משחת שיניים וגם מי פה!!)

כמות: G (כך היא מופיעה בבלוג של עצמה, גברת KMS. לא ידוע לי מה שמה האמיתי, אך אפשר לנחש בכיף. ג'ורג'ינה? גרייס? גלנדה? גרטה? ג'נסיס? בינינו, זה חייב להיות אחד מהשמות האלה, לא?) טוענת שיצאו לה 10-12 עוגיות ענקיות. ענקיות ברמה של כמעט-בגודל-של-יד. אני הכנתי עשרים וארבע עוגיות צנועות יותר בגודל, כמו עוגיות שוקולד צ'יפס "רגילות".

מצרכים
1/4 1 כוסות קמח מלא
1/4 כוס שיבולת שועל
3/4 כפית מלח
3/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר חום (אני השתמשתי בחום כהה)
1/2 כוס סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
100 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
1/4-1/2 כפית תמצית מנטה (ממש לא חובה. אני, כאמור, השתמשתי בכפית שלמה, אך זה יותר מדי, אז מומלץ פחות, ואפשר בכלל להשמיט את המנטה מהמתכון)
מלח ים, לזריה על העוגיות (חכו. מיד אגיע לזה)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. מנפים את החומרים היבשים (קמח, שיבולת שועל, מלח, אבקת אפיה, סודה) לקערה גדולה ומערבבים.

3. בקערת המיקסר מניחים חמאה ושני סוגי סוכר ומערבבים, בעזרת וו הגיטרה, על מהירות נמוכה, למשך כשתי דקות, רק עד שהכל מתערבב.


4. מוסיפים ביצה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.


5. מוסיפים לקערת המיקסר תמצית וניל (ותמצית מנטה, אם אתם אמיצים).
6. מוסיפים לחמאה ושות' את תערובת הקמח ומערבבים על מהירות נמוכה עד שהקמח ממש בקושי נטמע בתערובת, למשך כשלושים שניות.


7. מוסיפים שוקולד. בעזרת כף עץ, מערבבים עד שהוא נטמע בבצק. אפשר, לחילופין, לפעול כמוני ופשוט להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה מאד למספר שניות.


8. בעזרת כפית או כף גלידה קפיצית מניחים תלוליות בצק על התבנית ומרווחים. הבצק שלי הרגיש לי קצת דביק מדי עבור כף גלידה קפיצית, ולא היה אכפת לי שלעוגיות שלי יהיה מראה קצת מרושל, אז השתמשתי בכפית.


9. אם רוצים, זורים מעט מלח ים על כל עוגיה.


10. אופים: אם הכנתם עוגיות מפלצת כמו G (לטענתה, כל עוגיה אמור להכיל כשליש כוס של בצק, ואז אתם אמורים להיות מסוגלים להכניס שש עוגיות בתבנית) - אופים 18-22 דקות. עבור עוגיות קטנות יותר, מספיקות 16-20 דקות. לא יודעת, אני אפיתי את שלי 12-13 דקות ויצא יופי. בכל אופן, מומלץ - כרגיל - לסובב את התבנית לאחר כשש-שבע דקות בתנור. לאחר האפיה מצננים מספר דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא.


הערות/תוספות/שדרוגים:
  • G מוסיפה לעוגיות שלה גם אגוזי לוז וגרידת תפוז. לגבי הגרידה, אני חושבת שהבהרתי קודם מה אני חושבת על זה, ובכל מקרה לא היו לי תפוזים בבית. לאגוזי לוז אני דווקא יכולה להתחבר, אבל שוב - לא היו לי בבית. בכל אופן, אני חושבת שאפשר לשחק עם התוספות כאן - סוג אחר של אגוזים, אולי להוסיף או להמיר חלק מהשוקולד המריר בחלב או לבן (אבל.. למה?!), היו יצירתיים.
  • אני מאמינה שאפשר גם להשמיט את שיבולת השועל (ושוב אני שואלת - למה???), אבל אז הייתי מוסיפה קצת קמח, נניח רבע כוס (כן, ככמות שיבולת השועל במתכון. גאוני).
  • מצד שני, אם אתם עורכים כל כך הרבה שינויים במתכון, אולי פשוט תכינו משהו אחר וזהו?
  • מכירים את הקטע הזה שיש לאופים ברחבי העולם לאחרונה, להוסיף מלח לכל דבר? כולם תמיד טוענים שזה "לוקח את העוגיות/עוגה/צ'יפס לרמות אחרות". טוב, בעצם צ'יפס בלי מלח זה באמת כמו.. כמו.. משהו נחמד שיכול להיות הרבה יותר טעים אם יוסיפו לו משהו אחר. אח, אני צריכה להיות משוררת. בכל אופן. החלטתי לנסות את הקטע הזה של המלח, אז הנחתי שלושה גרגירי מלח גס על כל עוגיה. כן, בדיוק שלושה, הקפדתי מאד. ולא, מלח גס הוא כנראה לא "מלח ים טוב", כפי ש-G מציינת במתכון שלה, אבל החלטתי לזרום. בשורה התחתונה, חלק מהעוגיות היו מאד מלוחות (או כמו שראש הצוות שלי אמר: בהתחלה חוטפים בום של מלח ואחר כך זה עובר). אני אהבתי את זה, אבל אני חושבת שעמיתיי לעבודה התחילו לפקפק בשפיות שלי, לאחר שהגשתי להם עוגיות בטעם משחת שיניים מלוחה. ייתכן שבהמשך היום רצו כל מיני בדיחות על זה שבקרוב מילקי ישיקו טעם חדש - מילקי שוקולד צ'יפס עם מנטה ומלח.. אבל כאמור, זה לא הפריע לאף אחד מהם לאכול בין עוגיה וחצי לשלוש.
  • משפחת שטראוס היקרה, אני רוצה להבהיר דבר אחד: כשהמילקי שוקולד-מנטה-מלח (אפשר לחשוב ששוקולד-מנטה-מסטיק זה פחות מוזר... אגב, הצפיה בקליפ לא קלה - יש להרחיק ילדים מהמסך. עכשיו שמישהו יאמר לי בבקשה איפה אני יכולה לקנות בגד כמו שלהן, כולל פרח בגודל של הראש שלי) שלכם יהיה הצלחה מסחררת בקנה מידה עולמי ותרצו ליצור איתי קשר על מנת לדון בתמלוגים המגיעים לי, אתם יכולים למצוא את המייל שלי בדף האודות.
  • לסיכום: העוגיות האלה מוצלחות מאד. אם אתם מרגישים נועזים, נסו לשחק קצת עם המנטה והמלח. אם לא, לכו על גירסת השוקולד הצ'יפס ה"סטנדרטית". ההנאה מובטחת. ועוד משהו: הייתי מכינה כמות כפולה מראש. עשרים וארבע עוגיות לא מאד גדולות? די נו, על מי אנחנו מנסים עובדים? זה לא באמת מספיק.
  • אה, וגם: בוא בוא בוא עוד היום. אני עוד כאן אז בוא אמור שלווווום.
  • השתמשתי ב"בכל אופן" חמש פעמים בפוסט הזה. חמש!! בעצם.. עכשיו שש. וזה אחרי שמחקתי שימוש אחד. יחסית לכמות התשבצים שפתרתי בחיי, אוצר המילים שלי צר בצורה שלא תיאמן (הוא ממש או-צר. ואני חנונית. אני יודעת. זה נס שיש אנשים המוכנים להיות חברים שלי). שמישהו יביא לי מילון. מיד!


18 תגובות:

MoranSha אמר/ה...

למה אני תמיד מגיבה ראשונה?! ובתמיד אני מתייחסת לשני הפוסטים האחרונים שלך.
בכל מקרה (דרך לגוון את הבכל אופן), מלח ים הוא ממש לא מלח גס. ובאותה מידה היה אפשר לשים קצת מלח במתכון עצמו. אמריקאים מאוד אוהבים מלח בעוגיות שלהם. באופן עקרוני גם אני (שוקולד עם מלח גס זה ה-דבר) אבל לפעמים זה נמאס.

כשהייתי באיטליה (הו, איטליה) ראיתי שהמון ילדים (מכל המדינות, ימבה תיירים יש שם) מזמינים גלידה בטעמים מנטה ושוקולד, אז את לא מיוחדת. סתם אמריקאית או משהו (החמאת בוטנים לגמרי מוכיחה את זה).

אנונימי אמר/ה...

פוסט מצחיק.
עוגיות משחת שיניים, זה נשמע גאוני.

Mor אמר/ה...

אוי, שכחתי לציין בפוסט עצמו את מה שאמרו לי בעבודה - ששוקולד ומנטה זה שילוב שאנשים זקנים אוהבים. כמה מתאים לי. מורן, אני לא מיוחדת? אני מרגישה שאת לא אוהבת אותי כמו תמיד. ובעקרון, בתמיד גם אני מתייחסת לשני הפוסטים האחרונים, פחות או יותר ;-)
וכן, לחלוטין עיגלתי פינות עם המלח, אבל את יודעת.. קורה. בכל מקרה (הופה! לא בכל אופן. אם כי אני פחות מתחברת לזה) - "מלח גס זה נמאס" לגמרי נשמע כמו "העם דורש צדק חברתי" החדש.

אנונימי/ת - נכון רעיון טוב? מכניס לכיס הקטן את כל המסטיקים מורידי החומציות למיניהם.

קרן אמר/ה...

ביקרתי בבלוג ששמת בקישור. האמת?ואני ממש לא מתחנפת.. הבלוג שלך יותר יפה בעיניי. הכתיבה השנונה והמצחיקה שלך קנתה אותי.. :)
העוגיות נראות - סוף!!!

Mor אמר/ה...

די קרן, תמשיכי :-)
ברצינות אבל, תודה! אני מאוהבת ב-KMS, אז מה שאמרת זה חתיכת מחמאה עבורי.

אנונימי אמר/ה...

בתור מי שמתה על השילוב של שוקולד-מנטה (ושוקולד-תפוז, שוקולד-קפה, שוקולד-מרציפן, שוקולד-שוקולד, רק לא שוקולד-וניל, איכס) הגעתי למסקנה שתמצית מנטה עובדת בעיקר עם קרמים, פאדג'ים ומוסים, ופחות עם בצק. באופן כללי. אם כבר בצק, אז רק בעוגה ניטרלית מאד ובלי טעמים אחרים, אבל עדיף שלא.
אגב, את יכולה להכין אחלה קרטיב מנטה. או גלידת מנטה עם שמנת (ושוקולד צ'יפס, טוב?), או אפטר-אייטים תוצרת בית. בחו"ל קוראים להם פפר פאטיז. קל מאד למצוא מתכון.

Mor אמר/ה...

נכון, ראיתי מלא מתכונים לפאטיז, לדעתי אפילו יש לי כמה בפייבוריטס ששמרתי לי לאיזה רייני דיי.
תכלס, נורא התחשק לי לשלב את המנטה בעוגיית שוקולד צ'יפס, אבל מעניין מה שאת אומרת לגבי קרמים-מוסים לעומת בצק. לקחתי לתשומת לבי, תודה, ואני מבטיחה לנסות להכין משהו קרמי עם מנטה בהקדם!
מצד שני, כרגע הכרזת על עצמך כחובבת שוקולד-תפוז (עם כל השאר ממש אין לי בעיה. אבל מה יש לך נגד שוקולד-וניל?!), אז אני לא ממש בטוחה שאפשר לסמוך עלייך ;-)

Taltul אמר/ה...

לא בא לי לבאס, אבל תמצית מנטה נשמע קצת בעע
אני מאד אוהבת את השילוב של שוקולד מנטה (הידעת שלבן אנד ג'ריס יש גלידת מנטה עוגיות נפלאה?)
אבל תמצית נשמע דומיננטי וסינטטי

את יודעת, אולי אם היית מחליפה את השוקולד הרגיל בשוקולד מנטה קצוץ הטעם היה עדין ולא משתלט על כל העוגיה.

אבל עוגיה שגם מנקה את השיניים? נשמע לי אחלה קונספט בכל מקרה :)

Mor אמר/ה...

נשמע לי מוכר הטעם הזה של בן אנד ג'ריז (ייתכן שאני נכנסת לאתר שלהם מדי פעם, עוברת על כל רשימת הטעמים ומתמלאת עצב על כך שאת רובם לא אזכה לטעום, כיוון שהמגוון בארץ כה מצומצם. יחסית..), אבל לא טעמתי מעולם. אין אותו פה, נכון?
אני יכולה להבין מה את אומרת לגבי התמצית, אבל גם בתמצית וניל משתמשים.. או תמצית שקדים, ועוד כל מיני כאלה. אם משתמשים בכמות קטנה, זה אמור להיות סבבה, לא?
בלי קשר, להכניס שוקולד מנטה קצוץ לעוגיות נשמע רעיון מעולה.
וכן, נראה לי שאני הולכת להוציא פטנט על עוגיות משחת שיניים. מצד שני, לפני איזה שבועיים נכחתי בהרצאה שכל מהותה היתה להסביר את התהליך של הוצאת פטנט. זה נשמע ארוך ומסובך. אין לי כל כך כח לארוך ומסובך. אז נראה כבר..

Taltul אמר/ה...

חשבתי שאני היחידה שעושה את זה!! גם את מתחילה לייבב בקול בעבודה על זה שהחיים לא הוגנים שלא מביאים את הטעמים האלה לארץ ואז כולם מסתכלים עלייך מוזר??

ואת הגלידה הזאת דווקא כן אכלתי בארץ, יש גלידריות של בן אנד ג'ריס ברחבי הארץ, ובעיקר בסניפים של סינמה סיטי. שם ניתן למצוא את הטעם הזה ולפעמים עוד טעמים מיוחדים.
אם יוצא לך לכי לחנות המפעל-היא ממש זולה!!

תמצית וניל הרבה פחות דומיננטית מתמצית מנטה, ותמצית שקדים חייבת להיות איכותית כדי שלא יהיה לה טעם של מפעל,ואז היא לא משתלטת כל כך.
יש לי קצת בעיה עם תמציות, ווניל היא הכי נורמלית מבחינת טעם-לא-משתלט...אני מניחה שמינונים היא מילת המפתח כאן.

Mor אמר/ה...

אני לחלוטין מייבבת בעבודה ולגמרי מסתכלים עלי מוזר, אבל יש לציין שאני ממש לא מגבילה את עצמי לגלידה - התלונות שלי הן על הכל. ה-כ-ל.
מביך לומר, אבל בכל הפעמים בהן הייתי בסינמה (המון המון. אך לא מספיק. מקווה שחברות שלי קוראות את זה..), אכלתי בבן אנד ג'ריז פעמיים: פעם אחת היתה ביום שהם חילקו גלידה חינם (צ'אנקי מאנקי. למה זה טוב? לא שלא אכלתי אותה כמו גדולה, כן?), השניה כשהייתי עם שתי חברות טובות והאחייניות שלנו - כל הקטנות רצו גלידת תות (כי היא ורודה, דא) ואז אחרי שני לקים החליטו שלא טעים להן, אז הדודות הטובות טיפלו בעניין. אם כי אני חייבת לציין ש(לא מאמינה שאני אומרת את זה על בן אנד ג'ריז)גם לנו לא היה טעים וזרקנו כמעט את הכל (!!!). אז מעולם לא התעמקתי בטעמים שיש להם שם. אבל תמיד רציתי להתעמק.. פשוט בסוף הדילמה הגדולה שלי תמיד מוכרעת לטובת פופקורן. חייבת לתקן את זה. בהקדם. באה לפגוש אותי בסינמה?
וטוב, לגבי תמצית המנטה - בואי פשוט נסכים לא להסכים? :-) אני אמשיך בנסיונותיי לשלב אותה בדברים טעימים, ואת תוכלי להמשיך לומר לי "אמרתי לך" כל שזמן שנסיונות אלו יהיו כושלים. מגניב? מגניב.

נועה אמר/ה...

הכנתי פעם בראוניז שוקולד מנטה שיצא נפלא. החלפתי חצי מכמות השוקולד הרגיל באפטר אייט ואז המנטה הייתה ממש עדינה. אני אישית לא אוהבת את השילוב בכלל אבל זה היה כל כך עדין שאשכרה היה לי טעים (זה הוכן ליומולדת של ידיד שמת על מנטה-שוקולד) אף אחד אחר בסביבה גם לא אהב את השילוב אבל זה לא מנע מהם לחסל את כל העוגה במהירות מדהימה. את יכולה במקום אפטר אייט פשוט להוסיף כמות קטנה של התמצית לעוגת בראוניז. :]

Mor אמר/ה...

מגניב, נועה. אשתדל לזכור את זה בפעם הבאה שאכין בראוניז, תודה :-)

הגר אמר/ה...

יצא מעולה!! לגמרי. לא עוצרת את עצמי לידן, לא מצליחה.
הכנתי בלי שיבולת שועל כי לא היה לי. הוספתי קמח באותה הכמות.
שמתי 50 גר חמאה וכמות זהה של שמן.
באמת טעים.

אנונימי אמר/ה...

את ממש מזכירה את אן שרלי שתיבלה את העוגה בתרופה... רק אל תנסי אף פעם לצבוע שיער, שלא יצא לך ירוק....

עשה טוב אמר/ה...

וואו מתכון נהדרות והתמונות פנטסטיות!!!!!
והכתיבה שלך מצחיקה מאוד, כייף להכין מתוך שמחה....

אנונימי אמר/ה...

העוגיות יצאו מעולות!!!! תודה!!

יוכי אמר/ה...

מושלם!!!!
נהנתי מהן מאוד.

הוסף רשומת תגובה