> עוגת עולם הממתקים | Morcake

7 בדצמבר 2011

עוגת עולם הממתקים

יש שלוש סיבות עיקריות בגללן רציתי להכין את העוגה הזו:

1. האחיינים שלי חגגו יום הולדת ארבע. אחרי הצלחת העוגה ההו-כה-צבעונית של שנה שעברה, ידעתי שגם השנה צריכים להיות בעוגה ממתקים וסוכריות, ועליהם להיות הכי צבעוניים שיש.


2. לאחר התבוננות בעוגה הזו במשך זמן ממושך ביותר (הנה, תראו. עשיתי לה טופין לפני ארבעה עשר שבועות) וקריאת המתכון מספר פעמים, ידעתי שהתוצאה הסופית אמורה להיות מרשימה בצורה לא פרופורציונלית לאופן ההכנה הקל יחסית. סליחה, בדיעבד - אופן ההכנה הקל מאד.


3. כבר מלא זמן חיפשתי תירוץ לצלם את הבחורצ'יק הזה.


אל תשאלו אותי למה יש לי כרית של סוכריית m&m ענקית בבית. ומה הוא (אני יודעת שזו כרית --> נקבה, או סוכריה --> נקבה, אבל אין ספק שהדבר הזה הוא בעצם בן) זומם. אבל כבר חודשים רבים שהוא נח לו על הכורסא בסלון שלי, זומם משהו. ואני, במקביל, זממתי להכין משהו אמאנדאמי (יופי. עכשיו אני מחליטה לדבוק בעברית) כדי לצלם את התוצר יחד איתו. עם הזומם.

בקיצור.
לפני מספר שבועות, לאחר התלבטות לא קלה, החלטתי להכין את העוגה הזו לכבוד יום ההולדת של התאומים. בחו"ל קוראים לה עוגת קיט קאט (Kit Kat Cake). אחותה של בישול בזול, שהכינה את העוגה לכבוד יום הולדתה של ביזול (כך אני קוראת לה. כי אני מגניבה), קראה לה Who's Your Daddy Cake (תראו, זה פוסט יום ההולדת של ביזול. אתם יכולים לראות שם את העוגה המהממת בצילום יפה במיוחד. ואם אתם כבר שם - פרגנו לה איזה מזל טוב). שם טוב, אבל קצת פחות הולם לילדים בני ארבע...
אני החלטתי לקרוא לה עוגת עולם הממתקים. אני חושבת שהסיבה די ברורה.


כאמור, ראיתי את הרעיון לקישוט עוגה ב-Kit Kat ו-m&m's די מזמן, במיליון מקומות בערך. לאחרונה ראיתי עוגה כזו בבלוג של Recipe Girl. אז תכננתי לזרום עם המתכון שלה, אבל היא הכינה עוגת שכבות שוקולד, והעוגה שלה היתה מבוססת על תערובת מוכנה מקופסא (פויה!), אז ויתרתי. חוץ מזה, כל הממתקים האלה גרמו לי לרצות שהעוגה עצמה לא תהיה שוקולדית, אלא קצת יותר קלילה.

אז הכנתי עוגה עם oreo's. כי מה אומר קלילות יותר מעוגה עם עשרים עוגיות אוריאו שבורות?
לציפוי, אגב, הלכתי על גנאש שוקולד מוקצף. יחי הקלילות.


אני לא רוצה להאריך במילים יותר מדי, כי יש לי בערך מיליון תמונות להראות לכם, רק אומר לכם שהילדים מאד נהנו מהממתקים (אני, אגב, השתמשתי במיני כיף כף ולא בקיט קאט. פשוט כי היה הרבה יותר משתלם לקנות שקית גדולה של כיף כף מאשר מלא קיט קאטים בודדים.. אבל על האמאנדאמז לא התפשרתי. כי באמת שאי אפשר להשוות את העדשים החיוורים והאנמיים שמוכרים פה לעיגולי השוקולד הבוהקים היפהפיים בעלי השיק החוץ לארצי) - רובם אפילו לא טרחו לטעום מהעוגה עצמה - והמבוגרים נהנו מהעוגה. וגם מהממתקים.
אני, באופן אישי, מאד מאד אהבתי את העוגה. היא די כבדה ודחוסה, אז אל תצפו לעוגה אוורירית, אבל כל כך טעימה. והאוריאו בפנים? נו באמת, כאילו שיש מאכל כלשהו בעולם שעוגיות אוריאו לא יכולות לשפר אותו.

נועם

רותם

זיו

רונה

גל

ליהי

רוני

נטע

אורי

באמת שאני לא יכולה להסביר לכם כמה קל לקשט את העוגה הזו. ואנשים מתעלפים ממנה. מתעלפים.

רואים? זו התגובה הנפוצה ביותר לעוגה

***
עוגת עולם הממתקים
מקור המתכון: את העוגה עצמה לקחתי מ-Baking Bites. הרעיון לקישוט נמצא all over האינטרנט, באמת. פשוט חפשו kit kat cake...

כמות: במקור המתכון מיועד לתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ. אני אפיתי בתבנית בקוטר 28 ס"מ, מתוך מטרה לקבל עוגה נמוכה יחסית. כפי שציינתי, השתמשתי במיני כיף כף, לכן פחדתי שהעוגה שלי תהיה גבוהה מדי ואצבעות השוקולד לא יוכלו להרכיב גדר, כמו שהן אמורות. אני ממש שמחה שהשתמשתי בתבנית הזו, כי העוגה יצאה גדולה ולא מאד נמוכה, אך נמוכה מספיק :-)
אני ממליצה גם לרפד את תחתית התבנית והדפנות בנייר אפיה, לטובת חילוץ קל והעברה נוחה אחר כך לצלחת הגשה.

מצרכים:
3 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
200 ג' חמאה, בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר
4 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (= 1 מיכל = 250 מ"ל) שמנת מתוקה
20 עוגיות אוריאו, קצוצות גס

לציפוי
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 ג' שוקולד מריר

לקישוט
3 חבילות m&m's, כל אחת של 150 ג'. אפשר להשתמש גם בסוכריות צבעוניות אחרות, וכמובן שאפשר לשחק גם הכמות, אך ודאו שיש לכם מספיק כדי לכסות את העוגה, כך שתתקבל מעין "בריכת" סוכריות
כמות מספקת של Kit Kat/כיף כף/אצבעות שוקולד אחרות, שוב - מספיק כדי לכסות את היקף העוגה. אני השתמשתי בשקית שלמה של מיני כיף כף (לא זוכרת כמה יחידות בדיוק, עשרים ומשהו), וזה הספיק לי ממש בקושי. הייתי צריכה לרווח קצת את האצבעות.. כמובן שככל שתשמשו בתבנית גדולה יותר, תזדקקו ליותר אצבעות.

אופן ההכנה:
1. מתחילים בציפוי: מחממים שמנת מתוקה בסיר ומביאים לסיר רתיחה.
2. מניחים שוקולד בקערה נפרדת ויוצקים עליו את השמנת.
3. ממתינים 2-3 דקות. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד.
4. מקררים למשך ארבע שעות לפחות.
5. עוברים לעוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מניחים קמח, אבקת אפיה ומלח בקערה בינונית. מערבבים.
7. מניחים חמאה (חתוכה לקוביות) וסוכר בקערת המיקסר, מחברים וו גיטרה ומקרימים יחדיו, עד לקבלת תערובת בהירה.
8. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה.
9. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
10. מעבירים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים כשליש מתערובת היבשים. מערבבים עד להיטמעות.
11. מוסיפים חצי מהשמנת ומערבבים.
12. מוסיפים שליש נוסף של היבשים ומערבבים.
13. מוסיפים את שאר השמנת ומערבבים.
14. מוסיפים.. את... נכון, שאר היבשים. מערבבים, רק עד שהקמח ושות' נטמעים לחלוטין בתערובת.
15. מקפלים בעדינות, רצוי עם מרית, את שברי העוגיות לתוך הבלילה. משתדלים לא לאכול את הכל לפני ההעברה לתבנית.


16. יוצקים את הבלילה לתבנית (מה שנשאר, אחרי שאכלתם חצי) ומיישרים עם מרית.


17. אופים למשך כ-70 דקות, עד שקיסם הנעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אני התחלתי לאפות על טורבו, אבל העוגה שלי התחילה להשחים בשלב מוקדם יחסית, אז העברתי את התנור לתכנית אפיה והנמכתי את החום ל-160 מעלות. בסופו של דבר חמישים דקות הספיקו לעוגה שלי, אולי כי היא היתה נמוכה יחסית. קיצור, שימו עין על התנור. וכמובן, שימו אף (הידד, זכרתי להשתמש בביטוי הזה!).


18. מצננים את העוגה, מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.


19. חוזרים לציפוי: מעבירים את הגנאש הקר לקערת המיקסר. מחברים את וו הבלון ומקציפים עד לקבלת המרקם הרצוי (לי, למשל, יש חשש שקצת הקצפתי יותר מדי והפכתי את הציפוי לחמאת שוקולד. אבל אף אחד לא התלונן, להיפך).
20. מצפים את החלק העליון של העוגה והצדדים בקרם השוקולד. לא צריך לעשות את זה בצורה יפה במיוחד, העיקר שהכל יהיה מצופה, כיוון שזה ה"דבק" שיתפוס את כל הממתקים.

חשבתם שצחקתי לגבי ה"לא צריך יפה במיוחד", אה?

21. מצמידים אצבעות שוקולד לדפנות העוגה, עד שממלאים את כל הקוטר. אפשר להפריד כל זוג אצבעות (כי כיף כף וגם קיט קאט מגיעים בזוגות), אבל אין צורך. אפשר להדביק זוגות זוגות.


22. שופכים מלא מלא m&m's או עדשים על פני העוגה, כך שהכל מצופה. אם איזו סוכריה לא נדבקת, ישר אוכלים אותה. כי חבל לבזבז.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • כמובן שאפשר להכין את עוגת האוריאו "סתם ככה", בלי הקישוט. היא באמת מאד מאד טעימה לדעתי.
  • אפשר להשמיט את האוריאו מהעוגה, או להחליף בעוגיות אחרות, או אפילו בשוקולד צ'יפס או משהו כזה. אבל למה?
  • ואם כבר כמובן, אז מן הסתם אפשר להשתמש ברעיון של גדר השוקולד ובריכת הסוכריות על כל עוגה וכל קרם. אבל על פשטידת קישואים, למשל.. לא הייתי מנסה את זה. אלא אם כן הקהל שלכם הוא פורום נשים הריוניות.
  • ואם בא לכם להשקיע, אפשר לחתוך את העוגה באמצע או לאפות אותה בשתי תבניות, להשתמש בחלק מהקרם כמילוי והופ - קיבלתם עוגת שכבות.
  • כבר אמרתי לכם שהעוגה הזו קלה לקישוט? אז היא קלה. למקרה שפספסתם. הבעיה היחידה שלי היתה שחלק מהכיף כף קצת נמס לי, ואחד אפילו נשבר בקצה. אז הכנסתי את האצבעות למקרר לכמה דקות, והמצב השתפר. no biggy. טיפ ממני אליכם: הכניסו את האצבעות לכמה דקות במקרר לפני שאתם מתחילים בקישוט. כדי להימנע מבעיה דומה. כי מסתבר שהשוקולד לא שמע על זה שדצמבר וקר...
  • איזה שיר יפה זה "ימים של שקט", נכון? אם לא לחצתם על הלינק בשלב 21, אתם בטח לא מבינים מה אני רוצה, אבל.. זו בעיה שלכם. אני מצפה מכם ללחוץ על כל מה שלחיץ. רק כך תקבלו את הטראומה החוויה המלאה.
  • אוקיי, אמאנדאמז זה טעים בכל צורה, נכון? נכון. הרגילים מעולים (בהם, אגב, השתמשתי עבור העוגה). בוטנים? טו-אוב. ולחשוב שפעם חשבתי שאני לא אוהבת אותם. חמאת בוטנים? נו באמת, מה נראה לכם שאני חושבת עליהם? אבל. אבל אבל. גיליתי לאחרונה שיש m&m's. עם. בייגלה. אם יש משהו שבא לי לטעום, בעולם כולו, זה זה. אז אם מישהו נוסע לארה"ב מתישהו בקרוב ורוצה לקנות לי מתנה, אתם יודעים.. אני לא אומר לא.
  • m&m's עם בייגלה. אתם קולטים?

רוח הרפאים המחזיקה את העוגה? אני

מבט חטוף פנימה

ככל הנראה התמונה האהובה עלי אי פעם

16 תגובות:

Sarit (Sarah ) Gabay אמר/ה...

אמ אנד אמ עם פרצל זה אכן הדבר הכי מגניב וטעים בעולם כולו. הייתי שולחת לך חבילה בדואר, אבל אני לא בטוחה שזה יעבור בשלום... :)

עוגה מפתה ביותר, מזל טוב!

נטלי אמר/ה...

גדול!

הגר אמר/ה...

ממליצה בחום. הילדים והמבוגרים נהנו ממנה עד האמאנדאם האחרון והיא גם מאוד פוטוגנית :)
תודה רבה

אנונימי אמר/ה...

חיכיתי וציפיתי שכבר תכיני את העוגה הזו!
אמרתי לעצמי אין סיכוי שהיא רואה את זה בPINTEREST כל יום כמעט ולא חושבת אפילו על להכין משהו כזה...

והנה... זה קרה!
וזה נראה חבל על הזמן...

ואוריאו בעוגה? גאונות לשמה!
המלצה... אפשר פעם הבאה לנסות לשים בפנים מלפפונים חמוצים. נראה לי יהיה פצצה!

והתמונה האחרונה הרגה אותי חחח.....

אז כל הכבוד... המתכון הזה נעשה.
עכשיו יש עוד כמה שצריך לבדוק...

בישול בזול אמר/ה...

יאי הכנת! יצא ממש יפה! התמונה עם האמנאם הזומם מעולה.
ואני מודה לך על ששינית את השם ושמרת על תמימותם של ילדי ישראל.

Winnie אמר/ה...

איזו יופי של עוגה. מקסיםםםםםםםםםם
אני גם משתמשת בהרבה עדשים צבעוניים (זה כמו M&M אבל תוצרת הארץ ולכן בכשרות מהודרת) לקישוט עוגות. אלה הסוכריות שכולםםםםםםםם אוהבים.

אהבתי את השימוש של עוגיות בתוך בלילה העוגה. זה ממש מגניב :)

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה!

טל אמר/ה...

שיואואואוא מור!!
אני יכולה שנתחתן? ותכיני לנו לאירוע את העוגה הזאת פי 800 יותר גדולה?

מעניין מה חבר שלי יחשוב על זה.
בכל מקרה!!! זזה אדירררררר
אהבתי כל רובד מושחת בעוגה הזאת שהיא כל כך את מור!!
את אדירה
אני מעריצה אותך שהכנת אותה כי לי אין:
א. אומץ
ב.זמן
ג.תאי שומן פנויים

כל הכבוד! יפה לאללה והתמונה האחרונה משגעת. תתחילי לחשוב על פוסט משותף :)

cookia אמר/ה...

היי מור,

האם לאחר הקישוט העוגה צריכה להיות בקרור ? אני רוצה לאפות ולקשט מחר בצהריים ויום ההולדת בערב...

Mor אמר/ה...

תודה כולם :-)

טל - איי דו! רק תבדקי קודם מה חבר שלך חושב על זה באמת. אם הוא לא משתף פעולה, נסי לשחד אותו בקצת m&m's.

קוקיה - אני ממליצה בחום (סליחה על משחק המילים המטופש) לשמור את העוגה בקירור, גם כי היא מצופה בקרם המבוסס על שמנת (אני משערת שאת יכולה להשתמש בקרם חמאה במקום, הוא מתמודד יותר טוב עם טמפרטורת החדר) וגם כי זה יעשה רק טוב לאצבעות השוקולד. אני שמרתי את הכיף כף שלי בחוץ, ואפילו שחורף והכל, הם נמסו לי קצת כשהתחלתי להרכיב את העוגה.
ואם יש תמונות של העוגה המוכנה, אני ממש ממש אשמח לראות!

מלון בוטיק אמר/ה...

איזה עוגה מקסימה, מחזירה אותי ישירות לימי הילדות שלי, במיוחד שאני רואה את השמחה על פניהם של הקטנים. כל הכבוד מור.

אנונימי אמר/ה...

איך חותכים את העוגה?

Mor אמר/ה...

תכלס, עושים המון בלאגן :-)
סתם.. מפרקים את אצבעות השוקולד, ואז אפשר לחתוך. כמובן שחלק מהסוכריות (טוב, רובן) יפלו תוך כדי, אבל זו מפולת מאד חיננית וצבעונית, אז מסתדרים. חוץ מזה, במשפחה שלי כל הילדים (ולא רק) אכלו את כל השוקולד והסוכריות עוד לפני שהתחלנו לחתוך, אז הבעיה נפתרה בקלות רבה.

אנונימי אמר/ה...

יש לך רעיון איך אפשר לשים כיתוב על העוגה?

Mor אמר/ה...

הממ. מעל הסוכריות? אפשר לכתוב עם קצפת או משהו, אבל אני לא יודעת עד כמה זה יבלוט מעל כל הצבעוניות. אולי בגלל שהיא לבנה זה יעבוד, אבל אני לא בטוחה.
אפשר גם לנסות להשתמש רק בשני צבעים של סוכריות: אחד ישמש כרקע, ועם הצבע השני אפשר "לכתוב".
חוץ מזה, אין לי רעיונות אחרים. אולי להכין שלט קטן עם הכיתוב, להצמיד לו שיפוד ולנעוץ בתוך העוגה :-)

דורה אמר/ה...

מממ נראה טעים. פעם בשנה אני מרשה לילדים שלי להשתולל עם המתוק, רק ביום הולדת. אבל אני מעדיפה לאל פזר סוכריות עדשים, כפי שקראו להן בזמני, אלא סוכריות יומולדת קטנות כי אני מפחדת שהעדשים יתקעו במקום הלא נכון בדרך לקיבה.

הוסף רשומת תגובה