> ינואר 2011 | Morcake

8 בינואר 2011

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס - הכל כלול

לאמריקאים יש מתכון לעוגיות בשם Kitchen Sink Cookies. לא הצלחתי אמנם למצוא הגדרה רשמית שלהן, אבל הכוונה היא בעצם ל-Everything but the kitchen sink, כלומר - מתחילים עם בצק עוגיות בסיסי ומוסיפים לו קוקוס, שוקולד, אגוזים, צימוקים ומה לא.
היום הכנתי גירסא משלי לעוגיות כיור המטבח (כמה מפתיע שבאנגלית זה נשמע יותר טוב..). האמת היא שבכלל לא התכוונתי. כבר הרבה זמן התחשק לי להכין עוגיות שוקולד צ'יפס - מופרעת שכמותי, הולכת על מתכונים קיצוניים - והיום החלטתי שעוגיות כאלה יכולות להתאים כקינוח לארוחת צהריים משפחתית.
אז אתמול בערב סרקתי את כל המתכונים השמורים לי בתיקיית המועדפים בבראוזר וגם חיפשתי מתכוני עוגיות בכמה מהבלוגים המועדפים עלי. ולא לגמרי הצלחתי להתגבש על מתכון אחד, אבל היו כמה שנראו מוצלחים. חלק מהמתכונים היו בעצם לעוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס, ואני הרי לא יכולה להגיד לא לחמאת בוטנים, אז זרמתי. ואז ראיתי איזו כתבה שהיתה לי במועדפים, משהו על אפיה עם פתי בר. עוגיות שיבולת שועל עם פתי בר? נשמע ונראה טוב. אבל אין לי שיבולת שועל בבית. לא נורא, נשלב את הביסקוויטים עם חמאת הבוטנים והשוקולד.
בקיצור, מפה לשם ליקטתי את המרכיבים והוראות ההכנה משלושה-ארבעה מתכונים והיום בבוקר הכנתי את העוגיות וזרקתי פנימה חצי מטבח, פחות או יותר.
כפי שאמרתי, עוגיות כיור המטבח זה לא שם אטרקטיבי במיוחד, מה גם שבכל המתכונים בהם נתקלתי, העוגיות האלה הן עוגיות שיבולת שועל, ואילו שלי היו חמאת בוטנים. אי לכך ובהתאם לזאת, הפעם לא זרמתי והחלטתי לקרוא לעוגיות שלי "עוגיות הכל כלול"!
אה כן, הן מעולות :-)


***
עוגיות הכל כלול
מקור המתכון: לקחתי השראה מ-EpicuriousRecipe Girl ו-Joy the Baker, אבל אני מרגישה די בנוח לנכס את המתכון הסופי לעצמי.

כמות: 32 עוגיות די גדולות (בגודל של כף גלידה קפיצית) ועוד 11 עוגיות ביס קטנטנות

מצרכים:
1/2 1 כוס קמח תופח
1/2 כוס קמח מלא תופח 
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
100 ג' חמאה
1 כוס חמאת בוטנים (אני השתמשתי בחלקה, אבל אפשר בהחלט להשתמש בצ'אנקי)
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1/4 כוס סוכר חום כהה (תכננתי להשתמש ב-3/4 כוס דמררה, אבל הוא נגמר לי באמצע, אז אלתרתי)
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כף חלב
תוספות כאוות נפשכם: אני השתמשתי ב-140 ג' שוקולד מריר קצוץ, 60 ג' שוקולד לבן קצוץ, 1/4 כוס חמאת בוטנים-צ'יפס, 1/4 כוס קרמל צ'יפס, 1/4 כוס קורנפלקס (פיטנס שקדים ודבש, למי שמתעקש), 10 יחידות פתי בר (5 רגילים, 5 בטעם שוקולד)


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מנפים לקערה קמח, סודה ומלח.
3. מקציפים במיקסר את החמאה כדקה-שתיים במהירות בינונית-גבוהה.
4. מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים להקציף עוד כדקה.


5. מוסיפים את שני (או שלושת) סוגי הסוכר וממשיכים להקציף כשלוש דקות נוספות.



6. מוסיפים תמצית וניל וחלב ומערבבים.
7. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, וממשיכים להקציף.
8. מעבירים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים (הקמח ושות'). מערבבים עד שהתערובת אחידה.


9. מקפלים פנימה את התוספות, במקרה שלי שני סוגי שוקולד, שני סוגי צ'יפס, קורנפלקס ופתי בר.



10. בעזרת כף גלידה קפיצית יוצרים עוגיות ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה. לחילופין, אפשר גם לגלגל לכדורים, אבל יכול להיות שכדאי לקרר קצת את הבצק לפני כן, על מנת שהוא יהיה יותר נוח לעבודה.


11. אופים 10-12 דקות.
12. מוציאים מהתנור, מצננים כמה דקות ואז מעבירים את העוגיות לרשת להמשך צינון.


הערות/תוספות/שדרוגים:
  • במקור כתבתי לי ברשימת המצרכים להשתמש בשתי כוסות קמח לבן רגיל ובחצי כפית אבקת אפיה, אבל אז גיליתי במקרר קמח תופח. ומיד לאחר מכן גיליתי שיש לי רק כוס וחצי של קמח תופח, אז הוספתי לו חצי כוס קמח תופח מלא. בקיצור, ממש לא חובה להשתמש בקמח מלא (או תופח), ומצד שני - אני חושבת שאפשר אפילו להשתמש בכוס קמח לבן, כוס קמח מלא (לא בטוחה לגבי קמח מלא בלבד, אבל... אולי. למה לא).
  • את עוגיות הקטנטנות אפיתי שתים עשרה דקות, וזה היה מעט יותר מדי. הן השחימו קצת מעבר למה שהן אמורות, אז כדאי להוציא אותן כבר אחרי עשר דקות. מצד שני, לעוגיות הגדולות אחת עשרה-שתים עשרה דקות זה בסדר גמור. הגיוני, הן בכל זאת יכולות להיות אמהות של עוגיות הביס.
  • כתבתי בהתחלה, אבל אני חוזרת שוב - במקור תכננתי להכין עוגיות שוקולד צ'יפס, ועל הדרך הוספתי עוד מיליון דברים. איכשהו הכל עובד, אז תאלתרו - רוצים אגוזים? בכיף. קוקוס? למה לא. צימוקים או פירות יבשים? עד כאן. למה שתרצו להרוס עוגיה נהדרת? סתם, אני משערת שאם אתם ממש רוצים, אז אפשר (אבל אני באמת לא מבינה אתכם).

4 בינואר 2011

עוגת הקוואקר של קרי

לחברה שלי היה יום הולדת לא מזמן, והחלטנו להפתיע אותה. החברות מהלימודים אמרו לה לשריין את יום חמישי לחגיגות, והחברות מהבית הודיעו לה שאיתן היא עושה משהו למחרת. מה שקרה בסופו של דבר זה שבחמישי בבוקר הגענו ארבעתנו לבית שלה ואספנו אותה לסוף שבוע (תחילת סוף שבוע, יותר נכון) בצפון - היינו בראש הנקרה, היינו בהופעה של גבע אלון, והכי חשוב - במשך רוב הנסיעה האזנו (בהנאה מרובה. מרובה מדי) ל-chick disk, או - מיטב הלהיטים של להקות הבנים מתקפות ילדותנו ונערותנו הצעירה - בקסטריז בויז, אן סינק, כולם היו שם. כן, אפילו הנסון.
בכל אופן, בראש הנקרה אכלנו ארוחת בוקר די מאוחרת מתוצרת טל בייגלס (מה מוזר בלאכול בוקר באחת בצהריים?), אבל אני לא יכולה לשמוע "יום הולדת" בלי לחשוב על עוגה, גם אם מדובר בטיול ולא במסיבה. אז הכנתי עוגה...
בבית של חברה שלי תמיד, אבל תמיד, יש לפחות עוגת קוואקר אחת של אמא שלה. זו לא עוגה חגיגית במיוחד, בטח לא מתוקה מאד (להיפך - היא ממש על סף המליחות), אבל כל כך טובה - אי אפשר להפסיק לאכול אותה. כבר שנתיים או שלוש שיש לי את המתכון (הקליל!) שלה, אבל מעולם לא יצא לי להכין אותה. עד עכשיו, ווהו!
תכננתי לאפות ביום רביעי בערב, אבל נוצר מצב שהגעתי הביתה די מאוחר (אחת עשרה בלילה זה כמעט אמצע הלילה בשבילי, אוקיי?) ועוד הייתי צריכה לארוז לנסיעה (אז מה אם נסעתי ללילה אחד, זה ממש לא אומר שאני צריכה לארוז פחות מחצי ארון. אני בחורה, מותר לי. העניין הוא להחליט איזה חצי לארוז..). אז לכאורה ויתרתי על האפיה - בכל זאת, למחרת בבוקר הייתי צריכה להיות באוניברסיטה בתשע ומיד אחרי הלימודים כבר נסענו. אבל ברגע שנקרית בדרכי הזדמנות לאפות, ממש קשה לי לוותר עליה. מפה לשם, מצאתי את עצמי במטבח בשש וחצי בבוקר, בעשרה לשבע העוגה כבר היתה בתנור (ועוד הספקתי להעביר אותה בין שתי תבניות תוך כדי), ובזמן שהיא נאפתה אני הספקתי להתקלח, להתארגן ולסיים לארוז. מעולם בחיי לא הייתי כל כך יעילה.
העוגה, כפי שציינתי, תמיד יוצאת כמעט מלוחה, אבל בגירסא שלי חלקים ממנה אשכרה היו מלוחים. לא כמעט. גם המרקם היה שונה משל קרי, שזה מוזר, כי יש בעוגה הזו בערך מרכיב וחצי, אז מה כבר יכול לצאת שונה? ובכל זאת, ככה יצא. כימיה, אני יודעת.. לכו תתווכחו איתה. בתכלס, זה לא כזה חשוב - שונה שונה, אבל היא עדיין היתה טעימה ואני, באופן אישי, התקשיתי להפסיק לאכול (מצד שני, אולי זה אומר יותר עלי מאשר על העוגה?). טוב בסדר, גם החברות פרגנו.
אגב, אין יותר מדי תמונות כי א) לא הספקתי לצלם, ב) לא ממש היה מה לצלם. אבל זה לא נורא כי א) אני לא יודעת לצלם, ב) אני לא יודעת לצלם.

ובכל זאת, גם לי מתפלקת מדי פעם איזו תמונה אמנותית (ראש הנקרה, למי שתהה)

***
עוגת הקוואקר של קרי
מקור המתכון: אני לא באמת יודעת. מבחינתי המתכון הוא של אמא של חברה

כמות: אצל חברה שלי העוגה תמיד היתה מעט גדולה יותר, אבל אני אפיתי בתבנית ריבועית די קטנה וחתכתי ל-16 ריבועים די גדולים (יחסית).


מצרכים:
200 ג' חמאה (השתמשתי במחמאה, כי זה מה שהיה לי. איפה קונים חמאה בשש בבוקר?)
2 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס סוכר חום (אני השתמשתי בחום כהה)
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1 כוס קמח תופח (אני השתמשתי בחצי כוס קמח תופח רגיל, חצי תופח מלא)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה (או ספריי שמן, כמוני) ומלח (כן, מלח. אבל אל תיסחפו בכמות, כמוני).
2. ממיסים את החמאה במיקרוגל (אני המסתי על הכיריים. מורדת!).
3. מוסיפים את שיבולת השועל לחמאה ומערבבים (אני תוהה האם כדאי לחכות שהחמאה המומסת תתקרר. אני לא המתנתי, כי לא היה לי יותר מדי זמן).
4. מוסיפים סוכר, סודה, מלח וקמח ומערבבים.
5. מעבירים לתבנית ואופים. כמה זמן, אתם שואלים? שאלה מצוינת. קרי, גם אני רוצה לדעת. לא כתוב במתכון.. אני אפיתי 28 דקות ויצא סבבה, אני משערת שאפשר גם קצת פחות או יותר (אולי אם הייתי אופה יותר זמן, הייתי מקבלת מרקם יותר דומה למקור).
6. מקררים קצת (או לא. שוב, לחץ זמן) וחותכים לריבועים (שלי התפוררו קצת, יכול להיות שאם הייתי ממתינה הם היו מתפוררים פחות. ייתכן גם שלא. בכל אופן, ארזתי גם את הפירורים וכמה כפיות חד-פעמיות.. מה, זה כמו גרנולה, לא? מאה אחוז בריאות).

אפילו לא קצת צחקתי בעניין הכפיות..

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • העוגה הזו די פשוטה במראה וגם בטעם (אם כי ממכרת), אבל אפשר לשדרג אותה אם מערבבים פנימה שוקולד צ'יפס לפני האפיה או מצפים אותה בשוקולד לאחר האפיה. אפשר גם משהו אחר, אני מניחה, מה לעשות שצר עולמי כעולם נמלה חובבת שוקולד.
  • אולי אגוזים? כן, תוסיפו אגוזים, למה לא. או שלא.
  • העוגה הזו ממש קלה ומהירה להכנה - עובדה שאפילו צב אפיה כמוני הצליח להכניס אותה לתנור אחרי עשרים דקות, פחות או יותר, וגם יש בה אלמנט בריאותי - שיבולת שועל, סוכר חום, אופציה לקמח מלא. חמאה? לא לא, אתם מדמיינים, אין פה בכלל חמאה. תרד! יש תרד! ועוד דברים ירוקים.
  • אז הייתי נמלה, הייתי צב, מה נשאר? כנראה רק להצר על מר גורלי ולהתבאס שלא נולדתי נמנמן.
  • סעו לצפון, ממש יפה שם! ואם אתם באזור של מעין ברוך, לכו לאכול במסעדת פוקצ'ה. טעים טעים טעים!!