> עוגיות קינמון כמו-לוטוס | Morcake

13 בפברואר 2012

עוגיות קינמון כמו-לוטוס

אני לא בטוחה מה בדיוק קרה. איך זה בדיוק קרה.


אני בכלל לא בקטע של ולנטיינז. כבר תכננתי את הפוסט הבא שלי, בו אכתוב שאני לא חוגגת חגים אמיתיים כמו ט"ו בשבט או ולנטיינז (טוב בסדר, גם זה לא באמת חג אמיתי), רק חגי נוטלה וחמאת בוטנים. ומה קרה בסוף?


הכנתי עוגיות. בצורת לב.


לזכותי ייאמר שגם ככה תכננתי להכין את העוגיות האלה. הכנתי אותן לראשונה לפני מספר שבועות, ויצא ככה ככה. בעיות רידוד, כמובן. אז רציתי לנסות שוב.


ואז.. פתאום.. צץ במוחי רעיון. גם ככה אמורים לרדד את הבצק ולקרוץ ממנו עוגיות. אז למה שלא אשתמש בחותכן בצורת לב, במקום עיגול?

אז זהו. זה המצב. אין לי הסבר.

רק דעו לכם, שהכוונות שלי היו טובות. או רעות. אני לא יודעת.

בכל אופן, ולנטיינז דיי שמח. אני יודעת איך אני אחגוג - עם כמה משיריי האהובים (למתעצלים ללחוץ על הלינקים: מדובר בשירי דכאון-רע-לי-אין-לי-אהבה-נפרדנו-נגמרה-האהבה). ואתם?

סתם. אני צוחקת. אם כי את שני השירים האחרונים אני באמת אוהבת מאד.


רגע! העוגיות! לא דיברתי על העוגיות!!
נכון לוטוס? העוגיות המדהימות האלה, שיש להן טעם קצת קרמלי? אלה שבעצם קוראים להן ביסקוף? אז הכנתי כאלה. בבית. מסתבר שאם משלבים סוכר לבן וחום ומוסיפים המון קינמון, מתקבל טעם ממש ממש דומה. תקשיבו, אני לא צוחקת אתכם. עוגיות לוטוס ביתיות. בחיי.


***
עוגיות קינמון כמו-לוטוס
מקור המתכוןBluebonnets and Brownies. בפעם הראשונה הכנתי כמות מלאה, הפעם חצי כמות. אני מעלה את גירסת חצי המתכון.

כמות: עשרים עוגיות בצורת לב ועוד שתים עשרה עוגיות סוג-של-עגולות קטנות. זה מה שיצא לי, בכל אופן. תלוי כמה דק אתם מרדדים.. איזה גודל העוגיות שלכם.. כאלה דברים.

מצרכים:
1 כוס קמח לבן
1/2 כף קינמון
קורט אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
100 ג' חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר לבן
1 כף גדושה-1/2 1 כפות סוכר חום כהה
1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית מערבבים קמח, קינמון, אגוז מוסקט, מלח וסודה.
2. בקערת המיקסר מניחים חמאה ושני סוגי סוכר, מחברים את וו הגיטרה ומקרימים, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה. מערבבים עד לקבלת בצק, ומקפידים לנקות את דפנות הקערה מדי פעם בעזרת לקקן.
5. משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים למשך חצי שעה לפחות. אני ממליצה על מינימום שעה.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
7. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של כ-6-7 מ"מ (או מתעלמים מהמספרים, כמוני, ומשתדלים לרדד בלי שכל הבצק יידבק למערוך. אם אתם אני, אגב, אתם תיכשלו).
8. קורצים עוגיות בעזרת חותכן כלשהו (אפשר עגול, אפשר לב, אפשר משהו יותר מגניב אם יש לכם ובא לכם). מניחים בתבנית - אין צורך לרווח יותר מדי, העוגיות לא ממש תופחות.
9. אוספים את מה שנשאר מהבצק, מרדדים וקורצים עוד עוגיות. אין טעם לעשות את זה יותר מפעם אחת, כיוון שזה יפגע במרקם העוגיות. סתם, האמת היא שזה לא כזה נורא.. אני הכנתי את העוגיות העגולות הקטנות מהשאריות של הבצק ואמנם לא רידדתי עם מערוך והכל, אלא סתם לקחתי חתיכות בצק ושיטחתי ביד... אבל יצא אחלה.
10. אופים 9-11 דקות, אך כדאי להתחיל לבדוק כבר אחרי שבע דקות. העוגיות דקות ומכילות די הרבה סוכר, לכן הן מגיבות בערך כמו קרמל - עלולות להישרף ברגע.
11. מצננים מספר דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אז צריך לרדד את הבצק ולקרוץ ממנו עוגיות. אני לא הצלחתי לעשות את זה בצורה טובה כל כך. פעמיים. הפעם זה עוד היה סביר, כי גם הכנתי חצי כמות, אז היה לי פחות חומר לעבוד איתו. בפעם הקודמת התייאשתי די מהר, אז פשוט לקחתי חתיכות בצק והכנתי  עוגיות עבות יותר. במקרה היה לי בבית קצת גנאש שוקולד-לימון, אז השתמשתי בו כדי להכין עוגיות סנדוויץ' מחלק מהעוגיות הדקות יותר ועוגיות בוהן ממולאות מהעבות יותר. הרעיון נחמד, אבל אני לא ממליצה עליו, כי הטעם האמיתי של עוגיות הכמו-לוטוס האלה בא לידי ביטוי כשהן דקות. העוגיות העבות פשוט לא השתוו לדקות, הקריספיות, המעולות.
  • אה, ויודעים מה? אם אתם רוצים ללכת על עוגיות סנדוויץ' דקות, או בכל זאת מתעקשים על עוגיות הבוהן הממולאות, אל תשתמשו בגנאש שוקולד-לימון. זה פשוט לא הולך טוב. שוקולד לבד? סבבה. משהו אחר שמשתלב עם טעם קינמוני-קרמלי? סבבה. לא לימון. תודה.
בפעם הקודמת היו לי גם שלושה בקרי איכות...
  • אה, ומה עושים אם בכל זאת - כמוני - אתם מתקשים לרדד אלך רוצים להכין עוגיות דקות? פשוט קחו חתיכות בצק ושטחו אותן ביד, כמו שעשיתי הפעם עם העוגיות הקטנות יותר (הלא-לבבות). העוגיות אמנם לא תצאנה אחידות, אבל גם המראה הפרוע זה סבבה מבחינתי. מקווה שגם מבחינתכם :-)
  • אז.. נכון מחמאה? שזה בעצם... מרגרינה (** דמיינו מוזיקת רקע מפחידה **)? אז השתמשתי בה. I know. אתם בהלם ממני. אבל לא היה לי מספיק חמאה והעצלות הכרונית שלי היתה חזקה ממני ועל כן מנעה ממני ללכת לסופר שנמצא שמונים שניות הליכה שלמות מהבית שלי. בקיצור.. בפעם הראשונה השתמשתי בחמאה, בפעם השניה התפשרתי על מחמאה. ובמפתיע, לא חשתי בטעם לוואי יוצא דופן (חוץ מטעמם של החיים שלי המתקצרים במעט עקב כל שומן הטראנס החודר אל גופי. מסתבר שיש לזה טעם קרמלי, אגב). אז הידד, אופציה לעוגיות פרווה (אמנם לא בריאות, אבל החיים קצרים מדי בשביל בריאות)!

לאחר כמה דקות של צילומים קרה מקרה טראגי.
מר שמח, שלא היה מודע למר גורלו, המשיך לחייך...

אך חברתו לקופסת העוגיות ראתה מה קרה ורחמיה נכמרו עליו.
לבה נשבר.

ואם נשים בצד שניה את הנסיון שלי להיות אמנותית...

אז זה הצבע האמיתי שאמור להיות לעוגיות.
אתם מרגישים קצת מרומים עכשיו, נכון?

6 תגובות:

טל אמר/ה...

העוגיות שלך מצחיקות אותי, הן כאלה חמודות! בא לי שהן יעלו מופע וישירו ביחד!
אני לא אגיב על המחמאה,
אני רק אומר שלרגל יום זה אני אוהבת אותך אהבת בלוגרים אמיתית! האפי דייז!

אנונימי אמר/ה...

שאלה: את חושבת שאפשר גם ללא מיקסר..?

תודה!

בישול בזול אמר/ה...

חמודים! אני גם מדמיינת שעוד שנייה הם קמים ושרים ורוקדים לי משהו :)

ענבל אמר/ה...

חחחחחח איזה מהממים הם! עשית לי חשק:)
ואני חייבת לומר שאני מעדיפה את הצילומים הלא אומנותיים שלך יותר:<

Mor אמר/ה...

טל - גם אני, גם אני!

אנונימי/ת - מאמינה שכן, אבל אני חושבת שזה עלול להיות קצת סיוט עם מטרפה או משהו כזה. הייתי עובדת אחרת ידנית: קודם כל, משתמשת בחמאה קרה במקום רכה, חותכת אותה לקוביות קטנות מאד ומוסיפה אותה ישירות לקמח ושות', במקום ההקרמה עם הסוכר. צריך למולל את החמאה לתוך הקמח עם האצבעות, כך שהיא נטמעת בתערובת ונוצרים מעין פירורים גסים. לגבי השלב הבא אני לא בטוחה במאה אחוז, אבל נראה לי שפשוט אפשר להוסיף את הסוכר ולערבב. אני יכולה לנסות לבדוק לך עם אנשים שמבינים יותר ממני, אם תרצה/י :-)

ביזול (וטל שוב) - אתן מוזמנות למופע חגיגי של להקת "מועדון הלבבות השבורים" (כפי שראיתן, אחד באמת שבור.. לשני נשברה היד.. לא נעים) במקום כלשהו ובזמן כלשהו. זה טופ סיקרט כרגע, אני אהיה בקשר ואמסור פרטים נוספים בהמשך.

ענבל - לא!! באמת? בעצם רגע, זו מחמאה לתמונות הרגילות שלי.. אז הידד, תודה ;-)

MoranSha אמר/ה...

היום אפיתי שני סוגים של עוגיות ושניהם עשו לי בעיות רידוד! האחד היה דביק מדי ונדבק למערוך והשני (אלה) היה פירורי מדי ונדבק למערוך...
לרוב אין לי בעיות רידוד אז אני בטוחה שמדובר בשני מתכונים מרושעים שזממו נגדי (...).
בכל מקרה, בעוגיות האלה, יצרתי מין נקניקים מרובעים וחתכתי מהם חתיכות עם קלף ואז גם מחצתי אותן עם קלף כדי לשטח. יצא די דק, לא ממש כמו כשמרדדים אבל מילא.

אגב, בכל המתכון הזה לא מצאתי אזכור למתי בעצם צריך להוציא אותן מהתנור (לא זמן, אלא איך הן אמורות להיראות) אז אלתרתי..

הוסף רשומת תגובה