> עוגיות שוקו-רימון | Morcake

26 בפברואר 2012

עוגיות שוקו-רימון

איזה פרי יפה זה רימון. כולו אדום ומנצנץ, כמו איזה תכשיט.


אני יודעת מה אתם חושבים. מה נסגר איתך, מור, מה נזכרת פתאום ברימון. עבר ים זמן מראש השנה, עוד שניה פורים. תחשבי פרג ומשלוחי מנות. רוצה להגדיל ראש? תתחילי לחשוב אילו דברים אכילים את יכולה להכין ממצות. פסח נמצא ממש מעבר לפינה.


אוקיי. סבבה. שמעתי אתכם. אני מבינה מאיפה אתם באים. באמת. אבל בואו אני אסביר לכם משהו.


הבית שלי שונה מבתים אחרים בקטע הזה. בבית שלי תמיד יש רימון.


אבא שלי מתחיל לקנות רימונים באזור ראש השנה. תחילת-ספטמבר-סוף-אלול. הגיוני, נכון? כמו כולם. העניין הוא שמרגע זה ועד.. טוב, לא יודעת עד מתי בדיוק, יש אצלנו רימונים. עכשיו, למשל, יש שתי קופסאות מלאות גרגרי רימון במקרר. עכשיו, אגב, זה סוף פברואר.


האחיינית הבכורה שלי ביקרה אצלנו פעם, כשהיא היתה קטנה יחסית, לפני איזה שנתיים. זה היה נובמבר, אולי אפילו דצמבר. בשלב מסוים היא ראתה שיש במקרר רימון. בת-הארבע-דאז הגאונה זכרה שראש השנה חלף מזמן, הבינה שמשהו לא בסדר ומיד פלטה "אבל אין חג לזה".


אז נכון. כבר אין חג לזה. חגי תשרי הם זכרון מתוק ותו לא. ובכל זאת. בבית שלי. סליחה, בבית של ההורים שלי - כי בקרוב אלה הולכים להיות שני דברים שונים - תמיד יש רימון.


בקיצור.
מזמן חשבתי שבא לי לנסות להכין קינוח רימוני. קצת אחרי זה גיליתי מתכון לעוגיות שוקולד ורימון של ג'סיקה מ-How Sweet It Is, בחורה שאני מחבבת פלוס פלוס. כי היא מצחיקה וכי יש לה מתכונים לפעמים.. כאלה שאני מתחילה להזיע רק מלקרוא אותם. כל מיני דברים עם שוקולד ומרשמלו ושוקולד ומרשמלו. אז נכון, היא טוענת שהיא לא אוהבת ירקות ובפועל היא הכי אוכלת אותם, מה שקצת גורם לי להטיל ספק באמינות שלה, אבל.. נו. מילא. אף אחד לא מושלם.


אז עבר זמן, הכנתי מלא דברים מאז, לעוגיות הרימונים לא הגעתי. אבל אתמול, כשחיפשתי מה להכין כדי להביא לעבודה, נזכרתי פתאום בג'סיקה והעוגיות שלה. נזכרתי בערמות הרימונים היושבות במקרר. נזכרתי שבקרוב אני כבר לא אגור עם ההורים ושסביר להניח שבבית שלי לא יהיו ערמות כאלה, ולו רק מטעמי היותי כל כך עצלנית שאקט ההתעצלות עצמו מתיש אותי, לא כל שכן פעולת קילוף הרימון. אוי, סליחה. אמרתי "קילוף רימון"? התכוונתי "הליכה-לסופר-ורכישת- רימון-ושאר-דברים-שאנשים-רוכשים-על-מנת-לאכול-ולשרוד-ולהתקיים".


לכן עשיתי את מה שצריך לעשות. וכשאני אומרת "מה שצריך לעשות", אני מתכוונת שלקחתי את המתכון המקורי, תרגמתי אותו לעברית, ואחר כך קרעתי אותו לגזרים. לא פיזית. הוא היה כתוב לי במחשב - קצת קשה לקרוע קובץ טקסט לגזרים פיזית. לא בלתי אפשרי, אך קשה.
מה כן עשיתי? שיניתי את המתכון לא מעט - הקטנתי את כמות החמאה. השתמשתי גם ברסק תפוחים. את כוס וחצי הסוכר הלבן המרתי בחצי כוס סוכר חום וחצי כוס דבש. שיניתי יחסים בין הקמח לקקאו. השתמשתי בשוקולד מריר ולא בצ'יפס (טוב, זה לא באמת שינוי דרסטי, אבל אני ממש מנסה להעצים את האפקט הדרמטי, אז אנא הצטרפו אלי במצוות ויזרום).


קיצור.. הבנתם את העקרון. ומה יצא?


עוגיות רכות מאד מאד מאד. יש להן קצת טעם של עוגות שוקולד קטנות, כמו עוגה כושית של יום הולדת. רק בקטן. ובכל זאת: לא הייתי קוראת להן עוגתיות.
הצ'אנקים של השוקולד בתוך העוגיות נפלאים. השילוב של השוקולד והרימון קצת מוזר. אבל אפשר להתרגל אליו. ובכל זאת: מישהו שעובד איתי טעם עוגיה (טוב, שלוש) ואמר לי "אני לא מבין למה צריך להכניס דברים לעוגיות. למה לא פשוט עוגיות שוקולד?". ובכל זאת 2: בהמשך היום הוא חזר לחדר יותר מפעם אחת. ושלח יד לקופסת העוגיות. יותר מפעם אחת.
בסך הכל, כבר הבאתי לעבודה דברים שזכו לתגובות יותר נלהבות. ובכל זאת: נראה לי שאהבו את העוגיות. אני יודעת שאני אהבתי את העוגיות. לראיה, השש (רגע, שבע? אוי, אני כבר לא זוכרת. זה בטח לא סימן טוב...) שאכלתי היום. והארבע אתמול. השילוב אמנם יוצא דופן, אבל מעניין. הרימון לחלוטין שומר על מרקמו וטעמו המקורי, מתפצפץ בפה ומתיז מיץ רימון כשאוכלים את העוגיה. הממ. זה אמור היה להיות דבר חיובי, עכשיו זה נקרא לי קצת פחות טוב.


בשורה התחתונה: אם אתם לא אוגרים כמויות של רימון בבית, או אם אתם לא בקטע של שילובים יוצאי דופן (אתם מאמינים שבחורה עם פתיחות קולינרית של ילד בן ארבע מתנשאת מעליכם? לאן התדרדרתם?), אתם יכולים גם להכין את העוגיות בלי הפרי. עוגיות שוקולד רכות עם חתיכות עצומות של שוקולד, אל תגידו לי שאתם באמת הולכים לוותר על זה. אתם לא, נכון?


אוף. אני מרגישה שאני כבר לא מכירה אתכם.


***
עוגיות שוקו-רימון
מקור המתכון: התבססתי על מתכון מ-How Sweet It Is ואז שיניתי אותו כאוות נפשי.

כמות: ג'סיקה טוענת שיוצאות שלושים עוגיות. כנראה שלפי הספירה האמריקאית, עוגיה אחת שווה בעצם לשתיים, כי לי יצאו 66 עוגיות. וכרגיל, תוך כדי ההכנה אכלתי כמות נכבדת של בצק שלא זכה לראות תנור, כך שקיים פוטנציאל לכמות גדולה אף יותר.

מצרכים:
1/4 2 כוסות קמח לבן
1/4 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
75 ג' חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1 גביע (113 ג') רסק תפוחים - אני השתמשתי ברסק תפוחים עם קינמון, אבל סתם כי זה היחיד שהיה לי בבית
1/2 כוס דבש
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
150 ג' שוקולד מריר, קצוץ (עדיף גס, אבל לא גס מאד)
1/2 כוס גרגרי רימון

אופן ההכנה:
1. מערבבים קמח, קקאו, סודה ומלח בקערה. מניחים בצד.
2. מניחים חמאה וסוכר חום בקערת המיקסר, מחברים את וו הגיטרה ומקרימים למשך מספר דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מתחילים במהירות בינונית, ומגבירים בהדרגה למהירות גבוהה.
3. מוסיפים רסק תפוחים, דבש ווניל וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה, עד להיטמעות מלאה.
5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים, תוך כדי ערבוב. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
6. מקפלים פנימה שוקולד ורימון בעזרת לקקן.
7. מצננים את הבצק במקרר למשך מספר שעות, לפחות שעתיים. אפשר גם ארבע, או יותר (אני ציננתי ארבע).
8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
9. מגלגלים את הבצק לכדורים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר היטב. יש לרווח את העוגיות, אך לא בטירוף - אני הכנסתי 25 עוגיות יחסית קטנות בתבנית אחת (חמש שורות של חמש). אגב, ייתכן שהבצק יהיה רך מדי לגלגול גם לאחר השהות במקרר. במקרה הזה אפשר פשוט להניח תלוליות של בצק על התבנית בעזרת שתי כפיות. אני התחלתי בגלגול, אך הידיים שלי היו מטונפות בשוקולד מהר מאד, לכן עברתי לשיטת הכפיות. העוגיות יצאו טיפה פחות יפות, אך לא באופן משמעותי.
10. אופים 8-10 דקות.
11. מצננים היטב בתבנית - הקשיבו לי, היטב! מסתבר ששתי דקות זה לא "היטב". מנסיון - ורק לאחר כעשר דקות-רבע שעה מעבירים לרשת, לטובת צינון מלא. אחרת תתפרקנה לכם עוגיות ותאלצו לאכול אותן. כי אפשר להגיש עוגיות מפורקות, ומצד שני - מה תעשו? תזרקו? בקיצור, אני בסך הכל דואגת לגזרה שלכם.

רואים מה קורה כשהעוגיות חמות מדי? בסך הכל ניסיתי להוציא את התבנית
מהתנור. מפה לשם, התפרקה העוגיה והכפפה התמלאה שוקולד. אופס.


הערות/תוספות/שדרוגים:
  • בפעם המתאיים, רק כדי שיהיה ברור: העוגיות האלה מאד רכות. ממש אבל.
  • אם אתם פחות בקטע של עוגיות רכות, היפטרו מרסק התפוחים (יש לו נטיה לתת לדברים מרקם עוגתי) והשתמשו ביותר חמאה. במתכון המקורי יש 200 ג' חמאה. אני חושבת שגם 150 ג' יכול להספיק, אך לא ניסיתי, לכן אל תסמכו עלי.
  • אגב, לאחר שהוספתי את רסק התפוחים והדבש לחמאה והסוכר, החמאה די התפרקה וקיבלתי תערובת לא מאד אסתטית. אני חושבת שעשיתי דברים לא טובים לאמולסיה, אך אל דאגה - ברגע שמוסיפים את החומרים היבשים, מתקבל בצק יפה ושמח וטוב לבב.
  • כמעט התפתיתי לאפות את העוגיות כעוגה. כאמור, עקב רסק התפוחים ידעתי שהמרקם יצא עוגתי, וגם הבצק הרגיש לי רך מאד, כמעט כמו בלילה של עוגה. בסוף הלכתי על עוגיות, אבל אני לגמרי חושבת שאפשר לאפות את הבצק בתבנית עגולה או מלבנית לא מאד גדולה, כמאפה אחד. בסוף אפשר לחתוך לריבועים ולקרוא לזה bar cookies. נראה לי שזה עשוי להצליח, אבל מן הסתם זמן האפיה יתארך. אם מישהו מחליט לנסות, אשמח לשמוע חוויות ורשמים!
  • אני יודעת, אני יודעת. שוקולד ורימון זה מוזר. אבל לפחות לא השתמשתי ברימון כזה.
  • או כזה וכזה.
  • ולחלוטין הצלחתי להימנע במשך כל הפוסט מהשיר הזה.
  • אוי.
  • טוב, במשך רוב הפוסט.
כאן הכוס ריקה, כי חשבתי עליה רק אחרי שהתחלתי במלאכת הסטיילינג-וונאבי.
את הקפה שלי כבר הכנתי כמה דקות קודם, בכוס אחרת.

ופה ניסיתי לעבוד עליכם ולגרום לכם לחשוב שאני עורכת מסיבת תה

אך בסופו של דבר, ויתרתי על כל נסיונות הסטיילינג הלא מוצלחים וחברתי אל כוס הקפה האמיתית שלי.
מול המחשב. עם ארבע עוגיות. ומלא גרגרי רימון.*

וממש ממש בסוף הפגנתי יכולות של גיבורת על, כאשר העמסתי שש עשרה עוגיות על יד אחת.
יש פרס נובל על העמסת עוגיות, נכון?

*הצלחת היתה ריקה בערך שלושים ושבע שניות לאחר צילום התמונה.

4 תגובות:

pimpf אמר/ה...

איזה קטע, המנהג הזה עם הרימונים זה בול מה שאבא שלי עושה! תמיד בקערת הפירות יש אצלם כמה רימונים, ובמקרר יש את הפלסטיק של "קרמיסימו" עם רימון מפורק, וכשמגיעים אליהם לביקור הם תמיד אומרים "תקחו תקחו, שלא יתקלקל" P:
בחיים לא אבין את ההיגיון הזה :)

בדיוק לפני שבוע הם גם קיבלו רימונים (לא זוכרת ממי) וסחטו כמה בקבוקים ושמו במקפיא "כדי שיהיה לחרוסת"...

אנונימי אמר/ה...

איך הרימון מחזיק כל כך הרבה זמן?

בישול בזול אמר/ה...

מתה על רימון, מתה על שוקולד. תרם ניסיתי את השילוב, אבל זה נראה טוב.
הזכרת לי את זה http://www.youtube.com/watch?v=UdbHiDnbhb0 מאוד משעשע אם ראית (וקיבלת בחילה מ)הקליפ המקורי.

Winnie אמר/ה...

זה מקורי ביותר - עוגיות שוקולד עם רימונים
לדעתי זה גדול!
אני אוהבת לנסות דברים כאלה, וזה מאד מוצא חן בעיני. נראה לי שאני אוריד את הרסק כפי שהיצעת ואשדים יותר חמאה

אגב - אני לא מסוגלת לטפל ברימונים, ואני מתפנקת וקונה את הגרגירים :)

הוסף רשומת תגובה