> עוגיות כמעט-צ'אנקס נוטלה וחמאת בוטנים | Morcake

5 בפברואר 2012

עוגיות כמעט-צ'אנקס נוטלה וחמאת בוטנים

יום נוטלה שמח לכולם!!


איך אתם חוגגים?


טוב, אינף אבאוט יו. בואו נדבר עלי.

שימו לב, טיפ חשוב: כאשר מכניסים תבנית נוטלה לפריזר, יש להניחה אך ורק מעל שתי קופסאות של בן אנד ג'ריז

אז ככה.
כבר כמה שבועות שאני מנסה להכין את עצמי נפשית ופיזית ליום הזה.


ניסיתי להתחכם. רציתי להכין עוגה יפה, כזו שעוד לא עשו.


עוגת השמרים ה-pull apart של Joy the Baker כבשה את העולם בסערה. גם לחם קופים, עשוי כולו כדורים כדורים, כבר יש. חשבתי חשבתי, ולבסוף החלטתי שאני מכינה עוגת שמרים שכולה צמות. צמות קטנות, צמות גדולות.. כולן ממולאות נוטלה.


אז הכנתי עוגה כזו. היא יצאה די יפה, זה נכון, אבל מבחינת הטעם? לחם יבש. יופי מור, אמרתי לעצמי, כל הכבוד. סתם בזבזת מלא נוטלה.

טייק 1

טוב נו. קורה. כנראה שהבצק לא התאים לסוג כזה של עוגה. אל ייאוש, נסי שוב. אולי הבצק שהכנת איתו את לחם הקופים לא מזמן יעבוד יותר טוב. אז הקשבתי לעצמי וניסיתי ליישם בפעם השניה את הרעיון שלי, אמנם עם בצק אחר ובתבנית אחרת, אבל אתם יודעים.. שמרים. צמות. נוטלה.

טייק 2

יצא רע. הבצק תפח והכל, אבל היה דביק-דביק-דביק. איך יכול להיות, כשרק כמה שבועות קודם לכן הכנתי ממנו אחלה לחם קופים? לעוגה היה טעם ממש חזק של שמרים. לאכול חתיכה ממנה הרגיש כמו שתיית כוס בירה. לא בדיוק מה שרציתי.

ונחזור לענייננו

בשלב הזה כבר התחלתי לחשוש. שתי עוגות לא טובות עשו לא טוב לבטחון האפיה שלי. אז החלטתי לאפות את הבראוניז הקבועים שלי, כדי להרגיע את עצמי שאני יודעת איך לאפות. אתם כבר יודעים איך זה נגמר.


באמת שעכשיו כבר הייתי על סף ייאוש. רציתי לקחת הפסקה מאפיה. אבל אתמול היה מפגש משפחתי והתחייבתי להכין עוגה. אמרתי שאלך על פאי הצ'אבי האבי שלי, אך הייתי מהוססת לגמרי. היתה לי תחושה שגם אותו אצליח להרוס, והאמת? הייתי ממש קרובה לזה. חתיכות מהעוגה נפלו מתוך התבנית ישירות על תחתית התנור ונשרפו, המטבח התמלא עשן.. היה לא נעים.  הוצאתי את העוגה ורק לאחר שהתנור נרגע קצת החזרתי אותה להמשך אפיה. אפיתי ואפיתי, אך העוגה עדיין היתה רטובה. בסוף הוצאתי אותה וכבר לא ידעתי למה לצפות. בכל מקרה, ידעתי שהיא תהיה אפויה מדי או לא אפויה מספיק. עם אופציה לגם וגם.


בשורות טובות. הפאי יצא מושלם. והזכיר לי שוב כמה אני אוהבת את השילוב המתוק-מלוח הזה של שוקולד עם חמאת בוטנים, פלוס חיזוק של כוכב העוגה - הבייגלה.


לכן חזרתי אתמול הביתה מהמפגש הזה מאוששת, מלאת בטחון ונטולת צורך מטופש להפסיק לאפות. ובכל זאת, כיוון שנותרו לי רק מספר שעות עד ליום הנוטלה, ידעתי שאני חייבת ללכת על בטוח. משהו שאוכל לפרסם בזמן, ושאין סיכוי שייהרס לי. עוגיות שיבולת שועל, נניח. עם צ'אנקס של נוטלה. באנקר.


אבל מה?
מרוב שחשבתי על יום הנוטלה הזה במשך שבועות (אין לי יותר מדי חיים. זה קצת עצוב), לגמרי שכחתי את יום חמאת הבוטנים שחל לפני שבוע וחצי בערך. לכן החלטתי לפצות את עצמי, אתכם ואת היקום ולהכניס לעוגיות שלי גם צ'אנקס של חמאת בוטנים.


אז תראו, צ'אנקס לא ממש יצאו בסוף.. אבל יש מעין גושים חלקים של נוטלה ושל חמאת בוטנים בתוך העוגיות. וזה טעים. זה מתוק, זה מלוח, זה נהדר.


כאמור. באנקר.


***
עוגיות כמעט-צ'אנקס נוטלה וחמאת בוטנים
מקור המתכון: העוגיות עצמן כמעט זהות לעוגיות שיבולת השועל שכבר הכנתי פעם, את הרעיון לצ'אנקס נוטלה לקחתי מ-Recipe Boy (כן, אני גונבת רעיונות מילד בן עשר) ואת צ'אנקס חמאת הבוטנים כבר ראיתם בפאי הצ'אבי האבי שלי.

כמות: יצאו לי 43 עוגיות, רובן היו די מפלצתיות בגודל. אם תכינו אותן קצת יותר קטנות, יכולות לצאת לדעתי 50-60 בכיף.

מצרכים:
1/4 1 כוסות קמח לבן
1/2 כפיית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
150 ג' חמאה רכה
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום דמררה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות שיבולת שועל
1-2 כפות נוטלה (אפשר גם יותר)

לצ'אנקס נוטלה
3 כפות נוטלה

לצ'אנקס חמאת הבוטנים
4-5 כפות חמאת בוטנים (חלקה או עם בוטנים, זה לא באמת משנה)
20-25 ג' חמאה
1/4 כוס + 2 כפות חמאת בוטנים-/קרמל-צ'יפס

אופן ההכנה:
1. להכנת צ'אנקס הנוטלה: מכינים "תבנית" קטנה מנייר כסף ומניחים בתוכה את הנוטלה. משטחים, פחות או יותר, את הנוטלה בתוך התבנית ומעבירים למקפיא עד לקפיאת הממרח, משהו כמו חצי שעה.
2. להכנת צ'אנקס חמאת הבוטנים: מניחים חמאת בוטנים, חמאה וצ'יפס בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל למשך שלושים שניות.
3. מוציאים, מערבבים, ובמידת הצורך (וכנראה יהיה צורך) מחזירים לשלושים שניות נוספות.
4. שוב - מוציאים, מערבבים (יש מצב שהצ'יפס לא ממש ימסו, אבל זה בסדר) ויוצקים לתוך "תבנית" נייר כסף קטנה נוספת. מעבירים למקרר להתייצבות, למשך כחצי שעה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפיה.
6. מניחים קמח, אבקת אפיה, סודה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט בקערה קטנה. מערבבים.
7. מניחים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים את וו הגיטרה ומקרימים, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. לי זה לקח משהו כמו שבע דקות, על מהירות בינונית-גבוהה.


8. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה, כאשר מחכים להיטמעות הראשונה לפני הוספת השניה, ולאחר מכן את תמצית הווניל.



9. מנמיכים קצת את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה, תוך כדי ערבוב. ממשיכים עד להיטמעות הקמח.



10. לאחר שהתערובת אחידה, מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים קצת, עד שהיא הופכת לחלק מהבצק.


11. אם רוצים, אפשר בשלב זה להוסיף נוטלה לבצק ולערבב ממש קצת, משהו כמו חמש-עשר שניות.
12. מוציאים את שני סוגי הצ'אנקס מהמקרר ומהמקפיא וחותכים לחתיכות קטנות.
13. מקפלים פנימה את הצ'אנקס לתוך הבצק בעזרת לקקן.


14. בעזרת כפית, כף או כף גלידה קפיצית מניחים גושי בצק על התבנית, כאשר מקפידים לרווח בין העוגיות, כיוון שהן מתפשטות מאד במהלך האפיה.
15. אופים 14-16 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות במקצת והשוליים מתחילים להתייצב. מקררים מספר דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת, לטובת צינון מלא.


הערות/תוספות/שדרוגים:
  • למקרה שאתם מרגישים שאין קשר בין נוטלה וחמאת בוטנים לקינמון ואגוז מוסקט, אתם יכולים להשמיט את התבלינים. אבל תאמינו לי, טעמתי וזה טעים ככה. תבלינים זה טוב.
  • חלק מהעוגיות שלי יצאו קצת רכות מדי, אפילו אחרי שש עשרה דקות בתנור, אז הכנסתי אותן לתנור כבוי אך עדיין חמים לכל הלילה, בתקווה שזה ייבש אותן.
  • אגב, אם אתם משתמשים בכף כדי ליצור את העוגיות (וזה נכון גם לכף גלידה קפיצית), כנראה יצאו לכם עוגיות גדולות מאד. זה מגניב, אבל אם אתם לא רוצים מפלצות, השתמשו בכפית. העוגיות עשויות להיראות תמימות בהתחלה, אך הן מתפשטות הרבה במהלך האפיה.
  • לא באמת חייבים להוסיף נוטלה לבצק, אבל אם בא לכם להעצים את טעם הנוטלה, אני אומרת לכו על זה (וגם: צרו קשר, אני רוצה להיות חברה שלכם). אני הוספתי רק כף בערך, אבל זה כי נגמרה לי הנוטלה. סיפרתי לכם על כל העוגות הנסיוניות שהכנתי לאחרונה, אתם לא באמת אמורים להיות מופתעים שסיימתי את הצנצנת כולה. קיצור.. אתם יכולים להוסיף יותר. אני מאשרת לכם.
  • מבחינת הצ'יפס בצ'אנקס חמאת הבוטנים, האידאל הוא להשתמש בחמאת בוטנים צ'יפס, אבל כבר הרבה הרבה זמן שאני לא מוצאת כאלה (למה, מיסטר קייק, למה???), אז התפשרתי על קרמל צ'יפס. פשרה סבירה לחלוטין, אם אתם שואלים אותי. פחות ממליצה על שוקולד צ'יפס, הם מאד משתלטים על הטעם וחבל.
  • אפרופו צ'יפס הקרמל - לאחר כמה דקות של העוגיות בתנור, אחרי שהן התפשטו קצת, פיזרתי כמה צ'יפס כאלה על כל עוגיה. סתם בשביל הקטע. והלוק. לא קריטי. אך אפשרי.
  • טוב, שמעו. אני אומרת צ'אנקס צ'אנקס צ'אנקס כל הזמן. אני קצת משקרת. בעוגיה הסופית לא באמת מרגישים חתיכות מוצקות של חמאת בוטנים. וגם לא של נוטלה. אבל מרגישים את שני הטעמים, ומבחינת המראה.. זה יותר כמו סווירל של חמאת בוטנים וסווירל של נוטלה. אבל המטרה המקורית היתה להכין עוגיות עם צ'אנקס, לכן אני ממשיכה לשקר לעצמי (ולכם) לגבי העניין הזה. סולחים לי, נכון? יופי. תנקס.



7 תגובות:

אפרתי אמר/ה...

אז כבר סיכמנו שאת מושחתת!? (כן!)
שיהיה שבוע מתוק ושימשי

Winnie אמר/ה...

העוגיות נראות טעימות ומושחתות - בדיוק כמו שאני אוהבת :)
למרות שנוטלה אנחנו לא אוכלים (בעיית כשרות....)
אבל אפשר להכין עם ממרח רוזמרי טוב

טל אמר/ה...

אוי זה נראה מדהים!
יום חמאת-בוטנים-נוטלה שמח לך!
איזה כיף

ניר אמר/ה...

מאיפה המצאת את הימי-ממרחים האלה?

ניר אמר/ה...

טוב גיגלתי את יום הנוטלה, ומסתבר שהמצאת את זה מהמציאות. ככה זה שמגיבים לפני שמגגלים...

בישול בזול אמר/ה...

הצ'אנקס שלך גורמים לי לרייר!
אוקי זה נשמע רע. אבל אני אשאיר את זה ככה, כי אני לא אתן למחשבות זימה פוטנציאליות מצד קוראים רנדומלים באינטרנט למנוע ממני לבטא את האמת שלי בעניין.
אני רוצה צ'אנקס נוטלה וחמאת בוטנים!! מכיוון שצילמת שם גם גלידה ברקע, לא הייתי מתנגדת לקבל אותם גם כתוספת לגלידה, עכשיו שאני חושבת על זה.
נוטלה דיי (מאוחר) שמח!
מעניין אם זה ליד ט"ו בשבט בכוונה. מעניין אם אפשר להחליף את הפירות היבשים בנוטלה בפעם הבאה. זה נראה לי הרבה יותר נחמד.

Mor אמר/ה...

ניר - הכי המצאתי מהמציאות. הלוואי שהייתי יצירתית מספיק כדי להמציא ימים בעצמי :-)

בישול - אם תהיה עצומה להחלפת הפירות היבשים של ט"ו בשבט בנוטלה, אני כל כך אחתום. אני חושבת שמישהו (רמז: את. אני עצלנית מדי) צריך להרים את הכפפה ולעשות משהו.

הוסף רשומת תגובה