> מיני מאפינס שוקולד עם שוקולד צ'יפס לבנים | Morcake

30 במרץ 2012

מיני מאפינס שוקולד עם שוקולד צ'יפס לבנים

יש לי אהבה חדשה.


מיני מאפינס.


נכון, זו לא הפעם הראשונה שהשתמשתי בתבנית המיני מאפינס שלי (אם כי למען ההגינות, בפעם הראשונה הכנתי קאפקייקס ובשניה גביעי עוגיות. ואם בנוסף להגינות, אני רוצה להימנע משקרים, אז בפעם הראשונה בכלל השתמשתי בתבנית של אחותי...), אבל ככל שאני משתמשת בה יותר, כך אני מבינה עד כמה אני אוהבת אותה.


את התבנית.


ואת מה שיוצא ממנה.


חשבו על זה רגע: מאפינס. אבל בקטן. לא עוד מאפין אחד מפלצתי השווה ערך בגודלו לשלוש פרוסות עוגה, כי אם הגירסא המוקטנת, גירסת הביס. טוב בסדר, גירסת הזה-כל-כך-קטנטן-כמעט-בלתי-ניתן-לזיהוי-עבור-עין-בלתי- מזוינת-אין-סיבה-שלא-אוכל-עכשיו-שש-חתיכות. ומבחינה קלורית ומבחינת ייסורי המצפון שאכילת מתוקים גורמת ל.. הממ כולנו בערך, זה כבר שקול לאכילת מאפין אחד גדול, אם לא יותר, אבל זו לא הנקודה.

הרשומה הזו לא מכילה תוכן שיווקי. אפילו לא קצת.

הנקודה היא שמיני מאפינס הם דברים קטנים, יפים, חמודים וטעימים. בהנחה שמכינים אותם כך שהם יהיו טעימים, כמובן. אחרת הם פשוט קטנים, יפים וחמודים.


אלא אם כן הכנתם אותם מכוערים ודוחים.


טוב, אז סגרנו על זה שמיני מאפינס הם קטנים.


אוף, אני מרגישה שאני לא באמת מצליחה להעביר לכם את גודל אהבתי לדבר הזה. אבל כזו היא אהבה - לעיתים היא 
לא ברורה, לפעמים היא לא מובנת. אבל היא תמיד תמיד בגודל של ביס.

רגע.. משהו במשפט האחרון מרגיש לי לא נכון.

בכל אופן, מיני מאפינס. עם קקאו. וקצת קפה. ושוקולד צ'יפס לבנים. יופי של דבר. אמנם הם שוקולדיים, אבל לא מאד מתוקים וכאמור - מאד קטנים, אז הם יכולים להוות קינוח קליל לכל ארוחה, או כשסתם בא לכם משהו טעים, או אפילו - drumroll please - ארוחת בוקר. תגידו לי אתם, איך יום שמתחיל במאפינס שוקולד - סליחה, מיני מאפינס שוקולד - יכול להיות פחות ממושלם?


וואו, ואפילו לא התחלתי לדבר על כמה אני אוהבת את המיני מנז'טים של המיני מאפינס.

הבטחתי בעבר, והנה אני מקיימת - "אלה הקופסאות המגניבות שלי מלונדון!!"
שני סימני קריאה והכל...

***
מיני מאפינס שוקולד עם שוקולד צ'יפס לבנים
מקור המתכוןMy Baking Addiction. שני השינויים היחידיים שלי הם השימוש בשוקולד צ'יפס לבנים במקום רגילים והעובדה שהכנתי מיני מאפינס ולא מאפינס.

כמות: לפי המתכון המקורי, 12 מאפינס. לי יצאו 36 מיני מאפינס, שזה תבנית וחצי, אם משתמשים בתבנית של 24 שקעים

מצרכים:
3/4 1 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
3 כפות אבקת קקאו
3/4 כוס סוכר לבן
1 כוס שוקולד צ'יפס לבנים
1 כוס חלב
1/2 כוס שמן קנולה
1 ביצה גדולה, טרופה קלות
2 כפיות אבקת נס קפה, מומסות בשתי כפות מים חמים (במקור צריך להשתמש באספרסו)
1 כפית תמצית וניל
מעט סוכר חום (או לבן. בכל מקרה, לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנז'טים.
2. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה, קקאו, סוכר ו-3/4 כוס שוקולד צ'יפס.
3. בקערה קטנה ממיסים נס קפה במים.
4. מוסיפים לקפה חלב, שמן, ביצה ווניל. טורפים היטב.
5. מוסיפים חומרים רטובים ליבשים וטורפים, רק עד לקבלת תערובת אחידה, אפילו מעט גושית.
6. מחלקים את הבלילה בין השקעים המנוז'טים (מרופדים במנז'טים, דא).
7. מפזרים מלמעלה את שאר השוקולד צ'יפס. אם רוצים, אפשר לזרות גם מעט סוכר חום על כל מאפין.
8. אופים 18-20 דקות למאפינס או 12-13 דקות למיני מאפינס, עד שהמאפינס כהים, תפוחים וקפיציים.
9. מוציאים, מחלצים מהתבנית, מצננים ואוכלים כאילו אין מחר.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • מטעמי עצלנות, המסתי את הקפה במים קרים ולא חמים. פשוט לא נראה לי הגיוני להרתיח קומקום בשביל שתי כפיות.
  • כמו כן, מטעמי עצלנות, ערבבתי את החומרים הרטובים במזלג בו השתמשתי כדי לטרוף את הביצה. פשוט המטרפה שלי היתה בחדר השינה, ואני הייתי במטבח, ו...
  • תגידו, מישהו יודע אם הכריזו כבר על פרס נובל לעצלות השנה או שעדיין יש לי סיכוי?
  • הסוכר החום שזריתי למעלה, אגב, היה בהשראת הסוכר הלבן שג'יימי מ-MBA זרתה. הוא אמור לתרום למרקם וזה.. פחות הרגשתי אותו, אז הוא לא מאד קריטי, אבל אפשרי אם בא לכם.
  • לחילופין, אפשר גם להפוך את המאפינס לחגיגיים בעזרת איזה קרם או קצפת או ציפוי אחר כלשהו.
  • אה, וכרגיל - השתמשתי בשני מנז'טים עבור כל מאפין. פשוט המנז'ט שנוגע ישירות בעוגה נדבק ונצמד והופך לדבר לא אסתטי במיוחד. בשביל זה מוסיפים את המנז'ט החיצוני. אם אתם מכינים את המאפינס לעצמכם או לאנשים שהמראה לא ממש קריטי עבורם, אפשר להסתפק במנז'ט אחד. אם רוצים מאפינס מתוקתקים, עם סטייל, מאפינס פאשניסטות - אני ממליצה על שני מנז'טים.
  • אני יודעת שזה היה בערך הפוסט הכי אנמי בהיסטוריה של היקום, אבל תאמינו לי שזה לטובה. נחסכו מכם סיפורים המתחילים בימים של שבע עשרה שעות בעבודה ותסריט לשעשועון שנכתב במהלך סוף השבוע (!) על תהליכי עבודה משעממים ונגמרים בזה שמצאתי את עצמי ביום ראשון בבוקר לבושה בז'קט מחויט, מהדסת מדדה על עקבים, מנחה את המשחק הפיקטיבי כאילו הייתי מינימום אברי גלעד.
  • לא, באמת. מי שלא ראה אותי יושבת על הספה בסלון ביום שישי בערב, כותבת בשצף קצף משפטים לא-שנונים לדמויות לא-משעשעות וצוחקת בקול מעצמי, לא יודע אדם מביך מהו.
  • אני מקווה, אגב, שאף אחד לא ראה אותי. קצת קריפי והכל.. אם כי לא אשקר לכם - אוחמא קלות אם אגלה שיש לי סטוקר.




טוב, איכות התמונות מזעזעת. אני חייבת להתחיל (לאפות ו)לצלם במשך היום. מזל שעברנו לשעון קיץ, יש יותר אור...

10 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

אחלה מתכון.
אהבתי גם את אבישי כהן שיר פרדה.
שבת שלום

MoranSha אמר/ה...

כמה הערות/תוספות/שאלות/תהיות/מילה אחרת שנגמרת ב-ות

המטרפה שלך הייתה בחדר השינה??? רק אני מוצאת שזה מוזר?

סוכר חום מעל המאפינס - זו דווקא תוספת נהדרת, אבל לא למאפינס שוקולד. גם ככה יש פה שוקולד וקקאו והסוכר לא מקבל את ההערכה הראויה לו. זה טוב עם מאפינס בננות, אגוזים, וניל קינמון וכו.

להשתמש בשני מנז'טים - אח, רואים שאך עתה עברת דירה ואינך קמצנית על משהו כמו מנז'טים. את עוד תהיי D:

חוץ מזה,ה קופסאות באמת מגניבות. והן מטה-קופסאות כי גם יש עליהן מאפינס וגם יש בתוכן מאפינס. mind is blown.

זה הכל. בתיאבון.

טעמים שרואים מכאן אמר/ה...

הי מור,
נראה טעים...אני ממש מסכימה איתך לגבי מיני מאפינס- לא ברור למה, אבל יש בהם משהו יותר טעים ומגרה ממאפינס רגילים.
כתבת כדרך אגב שהמטרפה שלך היתה בחדר השינה כאילו שזה עניין הגיוני ולא מוזר בכלל, אבל עבור כל אלו מאיתנו שלא מחזיקים מטרפה בחדר השינה שלהם אני חייבת לשאול- למה??

טל אמר/ה...

יואו הם כאלה מיני מושי-מושלמים!!
מקסים מקסים
והקופסאות אדירות. אני מוכנה לקבל קופסא אחת מלאה במיני מאפינס תמורת שיעורי צילום. סגרנו? סגרנו

Shani אמר/ה...

אני כל כך מכינה את זה! נראה יאמוש ( :

Mor אמר/ה...

היתה לי תחושה שעניין המטרפה בחדר השינה לא יעבור בשקט :-)
יש לי מזוודת ציוד בחדר, עם סכינים, לקקנים, מטרפות ושאר הפתעות. אבל בינתיים קיבלתי גם סט של מטרפה, לקקן ועוד כמה דברים חדשים ויפים (ואדומים!), ואותם מיקמתי במטבח. אז יש לי עכשיו גם מטרפה במטבח. all is well.

אנונימי אמר/ה...

יופי של מתכון, דומה כמעט לכל מאפינס שאני מכירה.
לא צריך לעשות דרמה ממאפינס,פשוט לוקחים את החומרים, מניחים בשורה על השיש, מערבבים את היבשים, טורפים את הרטובים, מאחדים את שתי התערובות.(לא צריך להגזים בטריפה), מחלקים לתבניות מאפינס וראו זה פלא...יש!!!

אנונימי אמר/ה...

זה קריטי אם יש לי רק מיני מנג'טים ואין לי תבנית של מיני מאפינס?

אנונימי אמר/ה...

הי!
עשיתי שבוע שעבר והיתה התלהבות-רבתי
יחי המיני והשוקולד ציפס
אירית.

Mor אמר/ה...

לגבי התבנית והמנז'טים: אם המנז'טים עצמם קשיחים ועומדים בפני עצמם - סבבה, אין בעיה. אם הם מנז'טים רגילים מנייר, אז חייבים תבנית, אחרת כל הבלילה תישפך החוצה במהלך האפיה.

אירית, שמחה לשמוע :-)

הוסף רשומת תגובה