> קאפקייקס חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס עם קצפת בננות | Morcake

1 בינואר 2013

קאפקייקס חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס עם קצפת בננות

אני לא כל כך טובה בלקיים הבטחות מסוימות. למשל... החלטות לשנה החדשה? בואו נראה. זוכרים את הפוסט האחרון שלי לשנת 2011, וכל הרזולושנס ל-2012?

זה חלב והוא נשפך. אבל אנחנו לא נבכה עליו, סבבה?

אז אני לא יודעת עדיין לכתוב בשוקולד. וגם לא להכין קונוס מנייר - בפעם האחרונה שנזקקתי לקונוס, חברה הכינה לי אחד. טוב בסדר, שניים.

מה לגבי מריחת לק? נו באמת. אתם הרי יודעים שזה מקרה אבוד.


והגרוע מכל - אני עדיין עם אותו המחשב המזעזע מלפני שנה. וכן, מצבו הידרדר עוד יותר. הוא כמו הגירסא המחשבית שלי: איטי בטירוף, עושה המון רעש ללא סיבה אמיתית, תמיד נגמר לו המקום לאחסן דברים ובאופן כללי, הוא לא ממש מגיב.


בכל אופן.

אני יכולה לפצוח עכשיו בסשן החלטות מרגש. אני יכולה להבטיח לעצמי ולכם שהשנה אעשה ספורט באופן קבוע ושאתחיל לאכול בריא. אני יכולה להבטיח לבזבז פחות כסף על שטויות ולא לבהות שעות באיביי. אני יכולה להתחייב שהשנה סוף סוף אצליח לרדד בצק פריך כמו שצריך ושאפסיק להשתמש בחמאה קרירה בעת הכנת עוגיות, כשהמתכון דורש במפורש חמאה רכה, סתם כי אני חסרת סבלנות.


אני יכולה ואני יכולה ואני יכולה.


אבל אני מכירה אותי ואתם כבר כנראה גם מכירים אותי. וכולנו יודעים שהבטחות לחוד והפרה בוטה של כל אחת מהן לחוד.


במה אני כן טובה?

בתשבצים. ובחשבון. ובזיהוי שירים לפי הכמה-שניות-הראשונות-שלהם. ובהכנסת השילוב שוקולד-חמאת בוטנים-בננות לכל מקום אפשרי.

טוב, בינינו. רק האחרון באמת מעניין, לא?


אז לקראת 2012 הכנתי מיני קאפקייקס שוקולד ובננות צלויות עם קרם חמאת בוטנים. הפעם, לשם הגיוון, רגע לפני 2013 הכנתי קאפקייקס חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס עם קצפת בננות.

איך יצא, אתם שואלים? תראו, הקאפקייקס לא היו קטנים. ממש לא, רחוק מזה. ועדיין, כמעט כל מי שטעם אחד (ואנחנו מדברים פה על האנשים שעובדים איתי. הביקורתיים שאוהבים לצחוק על האוכל שאני מביאה להם) מיד לקח עוד אחד. חלקם חזרו אחר כך לקאפקייק שלישי.


נו, אמרתי לכם שאני טובה בזה, לא?

***
קאפקייקס חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס עם קצפת בננות
מקור המתכון: התבססתי על הקאפקייקס הלבנים שהכנתי פעם ואז שיניתי כדי להפוך אותם לחמאת בוטנימיים. הקצפת היא פשוט קצפת :-)

כמות: 24 קאפקייקס בינוניים-גדולים. האמת היא שחצי מהקאפקייקס שלי היו בינוניים, והאחרים היו יותר גדולים. אם מכינים את כולם בגודל אחיד, ייתכן שיצאו קצת יותר או קצת פחות, תלוי בגודל.

מצרכים:
לקאפקייקס
3 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום דמררה
100 ג' חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס חמאת בוטנים (חלקה/עם חתיכות, זה לא משנה. אני הלכתי על צ'אנקי)
1/2 2 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כוס חלב
1 כוס שוקולד צ'יפס (אני השתמשתי בחצי כוס שוקולד צ'יפס וחצי כוס חמאת בוטנים צ'יפס, אבל זה לא כזה מצרך נפוץ בארץ, לכן אפשר להשתמש רק בשוקולד צ'יפס)

לקצפת
1 בננה בשלה
1 כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר/אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנז'טים.
2. מניחים חלבונים בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים: מתחילים במהירות איטית ומגבירים בהדרגה. במקביל מוסיפים מעט סוכר לבן ובהדרגה, לאחר שהחלבונים מתחילים לתפוס נפח, מוסיפים עוד סוכר, עד להוספת חצי כוס בסך הכל. בסוף אמור להתקבל קצף יציב ומבריק.
3. מניחים חמאה, חמאת בוטנים, סוכר חום ואת שאר הסוכר הלבן (חצי כוס) בקערת המיקסר (מוציאים משם את קצף החלבונים קודם, כן? ;-) ). מחברים וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
4. מנמיכים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים חלמונים, אחד אחד, כאשר ממתינים להיטמעות כל חלמון לפני הוספת הבא.
5. בינתיים מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפיה ומלח.
6. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חומרים יבשים וחלב לסירוגין: שליש יבשים, חצי חלב, שליש יבשים, שאר החלב ושאר היבשים. ממתינים מעט בין כל הוספה, להיטמעות חלקית.
7. עוצרים את פעילות המיקסר. מקפלים את קצף החלבונים לבלילה: מוסיפים כשליש מהחלבונים ומקפלים עם לקקן, לא עד הסוף.
8. מוסיפים את שאר הקצף (אפשר בשני שלבים, אפשר גם בפעם אחת) ומקפלים עם לקקן.
9. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים בזהירות עם לקקן, רק עד לפיזור אחיד.
10. מחלקים בין שקעי התבנית: ממלאים כל שקע עד לכשני שליש גובה.
11. אופים 18-20 דקות לקאפקייקס בינוניים, עד שהקאפקייקס מזהיבים קלות וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. עבור קאפקייקס גדולים יותר, זמן האפיה יכול להתארך ולהגיע עד לכ-25 דקות.
12. מצננים את הקאפקייקס ובינתיים מכינים את הציפוי: טוחנים בננה עד למרקם גרברי; הכי נוח עם בלנדר מוט, אבל אם הבננה מאד בשלה אפשר גם למעוך עם מזלג או מועך תפוחי אדמה.
13. מניחים שמנת, גרבר בננה וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים: מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה, עד לקבלת קצפת יציבה.
14. מורחים או מזלפים קצפת מעל הקאפקייקס המוכנים. אני השתמשתי בצנתר האהוב עלי, 1M של ווילטון (כן, ההוא מהמיני קאפקייקס של שנה שעברה), אבל זה באמת לא משנה.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • במקור תכננתי להכין טראפלס נוטלה ולהניח אותם בתוך בלילת הקאפקייקס, אבל אממ.. בסוף זה לא קרה. כן הנחתי מעט - מעט מאד - נוטלה בתוך כל קאפקייק, אבל לא ממש ברמה שמרגישים. אם בא לכם לדחוף קצת נוטלה - קצת יותר ממני - לתוך הקאפקייקס שלכם, אני הכי אעריך את זה.
  • לגבי הקצפת: אני חשבתי בהתחלה שאולי הבננה תמתיק מספיק את הקצפת, לכן לא הוספתי סוכר. לקראת סוף ההקצפה טעמתי והבנתי שחסרה מתיקות, אבל כיוון שהשמנת כבר היתה כמעט מוקצפת לגמרי, לא רציתי להוסיף סוכר, כיוון שחששתי שהוא יישאר גרגרי ויתן לקצפת מרקם לא טוב. לכן הוספתי אבקת סוכר לקראת הסוף. אם ממתיקים מההתחלה, לגמרי אפשר להשתמש בסוכר ולא באבקה. מה שבא לכם.
  • אגב, מבחינת כמות קצפת לעומת כמות הקאפקייקס: לי היה מספיק ציפוי בדיוק לכל הקאפקייקס (מינוס מה שטעמתי במהלך ההכנה..). כמובן שזה תלוי בכמות הציפוי שמניחים על כל קאפקייק.
  • אפרופו הקצפת: היא טעימה. היא בננתית (זו מילה!) מאד. הכי יכולתי לאכול את כולה בכפית. וכשאני אומרת כפית, אני כמובן מתכוונת לאצבע.
  • ועוד משהו לגבי הקצפת: לאחר שזילפתי אותה, הכנסתי את הקאפקייקס למקרר, ושם הם שהו כל הלילה, כיוון שחששתי לבריאותה של הקצפת. בבוקר לקחתי את הקאפקייקס לעבודה ושם הם עמדו בחוץ כל היום. לא רק שלא קרה שום דבר רע לציפוי, קרה לו משהו משונה: בסוף היום השתנה לו קצת המרקם. אני פחדתי שהקצפת תיעשה נוזלית במשך היום, אבל למעשה היא רק התייצבה וקיבלה מרקם קרמי-פודינגי, ובנוסף אני חושבת שטעם הבננה הועצם עוד יותר.
  • משהו קטן לסיום: אני לא רוצה להכריז אעל זה כהחלטה לשנה החדשה, כי יש סיכוי טוב מאד מאד שלא אעמוד בהחלטה, אבל ננסה בכל זאת, בקטנה - 1. להשתדל לצלם פחות בחושך, היות שהדירה שלי שונאת אותי ואת הטלפון שלי כשאנחנו מצלמים בחושך, ו-2. טיפה להשקיע בתמונות. מה שקרה הפעם זה ניסיון סטיילינג כושל, אבל אתם תסלחו לי. ושימו לב שזו לא בקשה אלא הוראה.
  • סתם, אני בחיים לא אתן לכם פקודות, השתגעתם?



אז 2013 שמחה וזה...

9 תגובות:

הפוסט בלונדיני אמר/ה...

לדעתי את בדרך הנכונה כי התמונה האחרונה מוצלחת! :)

tallyco אמר/ה...

האחרונה בהחלט מוצלחת

הגר אמר/ה...

דווקא מאוד אהבתי את הסטיילינג...

אנונימי אמר/ה...

..אני רק רוצה לכתוב שבכל פעם שאני רואה את שם הבלוג שלך במייל שלי אני מחייכת.

אנונימי אמר/ה...

איפה קונים צ'יפס בוטנים כאלה?

שני אמר/ה...

אוי, נראה טעים מאוד!

שנה מעולה שתהיה!

טל אמר/ה...

הקאפקייקס נראים מעולה, הסטיילינג מוצלח ממש, התמונות מוארות בצורה יוצאת דופן, ואפילו האנשים בעבודה שלך לא אכזבו. חוץ מהבננות-פוסט מושלם.
הכי השגת את מטרותייך הייתי אומרת :)

טושטוש אמר/ה...

נראה ממש טעים,
וכל פעם שאני קוראת כאן עוד פוסט אני נזכרת במתכון בראוני בספל והולכת להכין לי אחד,
ומכיוון שפרסמת הרבה פוסטים לאחרונה= אכלתי הרבה עוגות בספל :)

שתהיה שנה טובה ומלאת עוגות,
תעשי לי איזה משלוח מתישהו :)
חן

Mor אמר/ה...

אתן חמודות אתן.

אנונימי, מטעמי עצלות אני מפנה אותך למה שכתבתי כאן לגבי החמאת בוטנים צ'יפס (תגובה #19):
http://morcake.blogspot.co.il/2012/11/black-and-white-monkey-panda-bread.html

הוסף רשומת תגובה