> עוגת אוריאוריקי | Morcake

30 באוגוסט 2013

עוגת אוריאוריקי

אם אתם עוקבים אחריי בשלוש השנים האחרונות (כן, גם אני קצת בהלם לפעמים שאני פה יותר משלוש - למעשה, יותר משלוש וחצי - שנים. וזה שחלקכם נמצא איתי פה כמעט מההתחלה: וואו), אתם כבר יודעים שאוגוסט + אוריקי האחיינית המהממת שלי + יום הולדת = עוגת שוקולד ורודה להחריד.


אז זהו.


שכבר לא.



אוריקה גדלה. הילדה בת שמונה (ושוב - וואו) וכששאלתי השנה את גיסתי, להלן אמא-של-אוריקי, אם היא רוצה שאכין עוגה למסיבת יום ההולדת שלה, היא אמרה שהיא תשמח, אבל שאולי הפעם אכין משהו ללא צבעי מאכל.



מה?


אז נכון, בעוגת אבקת הפיות מלפני שנתיים לא היה צבע מאכל אלא רק פטל שצבע את הקרם בוורוד, אבל איכשהו היה לי ברור שהכוונה של אמא-של-אוריקי היא שהעוגה של השנה לא תהיה ורודה.



מה?!





אבל. אבל אבל.


אוריקי אוהבת ורוד. בפרט עוגות ורודות.



אוקיי, אולי דודה-של-אוריקי אוהבת ורוד, בפרט עוגות ורודות. קטנוניים אתם, אין לתאר.

כן. זה הכי ישר שלי. זההכי ישר שלי.

בכל אופן, עוגה לא ורודה ליום ההולדת של אוריקי זה לא משהו שידעתי איך להתמודד איתו. הייתי אבודה. לא היה לי במה להיאחז והרגשתי את עצמי טובעת ושוקעת והולכת ודועכת. הכל נהיה שחור ומטושטש. פתאום ראיתי אור לבן בוהק.


ואז גיסתי אמרה אוראו.


תוך שניות התנערתי מהמצב הקטטוני אליו הגעתי. מה? אוראו?



כן כן, אוריקי מאד אוהבת אוראו.


well, hello there - challenge accepted.


אוראו? זה משנה הכל. יש לי קצה חוט. או חבל להיאחז בו. גלגל הצלה. האור הלבן נעלם, הכל נכנס שוב לפוקוס. גבירותיי ורבותיי - חזרתי.


חשבתי וחשבתי, תכננתי ותכננתי ובסוף.. ביצעתי. איכשהו. בדרך נס התוצאה הסופית אפילו לא היתה מאד רחוקה מהתכנון שלי. וזה נדיר, הו כמה שזה נדיר.


קיצור.


שימו לב. שתי שכבות של עוגת שוקולד. ביניהן קרם חמאה עם שברי עוגיות אוראו. את העוגה כולה מצפה קרם חמאה וניל. מסביב לעוגה חצאי עוגיות אוראו, ועל פני העוגה פרחי קרם חמאה ופירורי אוראו.


אגב, על אף ההלם ההתחלתי שלי, על שם לעוגה עליתי מיד: עוגת אוריאוריקי. זה היה רק הגיוני.


חגיגת יום ההולדת עצמה, למקרה שתהיתם, היתה מגניבה במיוחד: בסלון של אחי וגיסתי הוקמו דוכנים קטנים ש"מכרו" דברים שונים - מאכלים כמו פופקורן, פיצה, פנקייקים, ירקות ונקניקיות צמחוניות.. וגם קעקועים (זמניים, תירגעו) ותכשיטים.


כל דוכן אויש על ידי אוריקי, אחד האחים שלה או בני הדודים, משני הצדדים.



הכסף בו שילמו כל הרוכשים - להלן, המבוגרים - כלל, בין היתר, שטרות עם תמונותיהם של אוריקי, זיוי, נומי ושירשיר.


לכל אחד מהרוכלים הצעירים היתה טקטיקה שונה: זיו וגל החליטו שהם מקבלים רק שטרות של מאה. נועם ביקש שטר של עשרים, החזיר חמישים עודף, ובשלב מסוים הפסיק לגבות כסף על הקעקועים שהוא מכר. בעל הבית השתגע.


אבל הגישה הטובה ביותר היתה של רונה - היא נטשה מהר מאד את דוכן הנקניקיות שלה ופשוט עברה בין הדוכנים האחרים וטעמה מכולם.

כן, עוגיה אחת היתה שבורה

בסוף הגענו לעוגה, שהיתה להיט. כולם התלהבו, כולל האופה שקצת עפה על עצמה ולא הפסיקה למלמל לעצמה (ואולי גם בקצת קול): "וואו, אפילו קרם החמאה טעים. הוא לא כבד כמו תמיד. העוגיות ממש מעדנות אותו".

ואחת אחרת התעקשה ליפול כל הזמן

כן, כי ידוע שאם יש משהו שיכול לעדן ולהקליל קרם חמאה.. זה מלא עוגיות אוראו שבורות.

אבל היא היתה חגיגית. וטעימה.

אוטוסוגסטיה זה דבר נהדר.

כל כך טעימה

דרך אגב, במהלך המסיבה שאלתי את אוריקי מה דעתה על העוגה שלה. היא חייכה ואמרה שהיא יפה. "אבל אוריקי, את מאמינה שהכנתי לך עוגה לא ורודה?" "אני בכלל לא אוהבת ורוד"


אני. לא. אוהבת. ורוד.


מה?!?!?!

שומעים את זה? שומעים?

זה הלב שלי.


הוא כרגע נשבר.

***
עוגת אוריאוריקי
מקור המתכון: העוגה מבוססת על עוגת האבקת פיות מלפני שנתיים, עם שינויים קלים והמרת החומרים לגרמים במקום כוסות. כל השאר פשוט "קרה" תוך כדי תנועה.

כמות: עוגה עגולה אחת בקוטר של 24/26 ס"מ. מן הסתם, עוגת 26 תהיה מעט נמוכה יותר.

מצרכים:
לעוגה
250 ג' קמח לבן
200 ג' סוכר לבן
6 ג' אבקת סודה לשתיה
3 ג' אבקת אפיה
5 ג' מלח
100 ג' אבקת קקאו
120 ג' רוויון
100 ג' שמן
2 ביצים גדולות
5 ג' תמצית וניל
240 ג' קפה חם (אני המסתי כף קפה אחת בכוס מים חמים)

לקרם
300 ג' חמאה רכה
300 ג' אבקת סוכר
5 ג' תמצית וניל
8 עוגיות אוראו שבורות גס

לקישוט
10-12 עוגיות אוראו --> 9 חצויות, להדבקה מסביב לעוגה + 1-3 מרוסקות לפירורים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. מניחים קמח, סוכר, סודה, אבקת אפיה ומלח בקערת המיקסר. מנפים פנימה קקאו. מחברים וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת אבקה אחידה.
3. בקערה נפרדת מערבבים רוויון, שמן, ביצים ותמצית וניל.
4. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך היבשים, תוך כדי ערבוב. מתקבלת בלילה די בצקית בשלב זה.
5. מוסיפים קפה וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה ונוזלית מאד.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
7. מצננים בתבנית למשך כחצי שעה. לאחר מכן מחלצים מהתבנית ומצננים על רשת, או אפילו יותר טוב - עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך שעה-שעתיים, כיוון שיותר קל לחתוך ולצפות עוגה קפואה.
8. מכינים את הקרם: מניחים חמאה בקערת המיקסר. סמחברים וו גיטרה ומקציפים עד שהיא קרמית.
9. מוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד שמתקבל קרם חלק.
10. מעבירים כשליש מהקרם לקערה נפרדת (לא חובה לדייק) ומקפלים פנימה שברי עוגיות. משתדלים לא לאכול את הכל, אפילו שזה ממש קשה.
11. מוציאים את העוגה מהפריזר, מסירים את חלקה העליון בעזרת סכין, בהנחה שהעוגה לא ישרה, וחוצים אותה לשתי שכבות שוות.
12. מניחים פרוסת עוגה אחת על צלחת הגשה. מורחים את הקרם עם העוגיות בשכבה אחידה ומכסים בפרוסת העוגה השניה.
13. מכסים את העוגה בציפוי פירורים: מורחים שכבה דקה של קרם (ללא עוגיות) מעל העוגה, רק עד שכל העוגה מצופה. מטרת השכבה הזו היא "לתפוס" את כל הפירורים על העוגה. מעבירים למקרר למשך שעה לפחות, על מנת שהקרם יתייצב. כאשר נמרח שכבה נוספת של קרם, הפירורים יכוסו.
14. לאחר הקירור (מומלץ לקרר גם את הקרם שעוד לא השתמשנו בו, על מנת שלא יתרכך מדי), מורחים את שאר הקרם מעל העוגה, באופן אחיד.
15. חוצים את שאר העוגיות ("לעומק", לא לרוחב. כלומר - מפרידים אותן כך שמקבלים עוגיה אחת עם קרם ואחת בלעדיו) ומדביקים לבסיס העוגה. תשע עוגיות חצויות - כלומר שמונה עשרה של אחת עם קרם/אחת בלי - אמורות לכסות עוגה בקוטר 24 ס"מ, אם מסדרים את העוגיות בצורה מאד צפופה.
16. אם נשאר קרם, אפשר לזלף אותו על פני העוגה. מקשטים את פני העוגה בעוגיות - אני ריסקתי שלוש עוגיות בבלנדר מוט, כתבתי את הספרה 8 בעזרת הפירורים ו"ציירתי" איתם עיגול מסביב לעוגה, אבל אפשר גם לפזר פירורים מעל כל פני העוגה, לקשט בעוגיות שלמות או חצויות.. או כל קישוט אחר שבא לכם. כן, גם להשאיר את פני העוגה חלקים זה קישוט קביל, אם כי מעט משעמם.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • קודם כל, העוגה לא מאד מתוקה. אני הקטנתי משמעותית את כמות הסוכר לעומת הפעם הקודמת שהכנתי אותה, כי פתאום שתי כוסות סוכר הרגיש לי כמו כמות היסטרית לעוגה אחת, אבל העוגה שהתקבלה ממש כמעט לא מתוקה בכלל. במקרה הזה, יצא טוב, כי הקרם מאד מתוק, והשילוב יצא פחות או יותר מושלם, אבל אם מכינים רק את העוגה, הייתי ממליצה להוסיף לפחות עוד רבע-חצי כוס.
  • אם אתם כועסים על עניין הכמויות הנתונות בגרמים, הנה: כאן (כן, פעם שלישית שאני מקשרת לאותו המתכון בפוסט אחד) הכל נתון בכוסות. אבל שוב, קחו בחשבון שהשתמשתי ביותר סוכר. במתכון הנוכחי השתמשתי בכמות המקבילה לכוס אחת, לא שתיים.
  • בעקרון, אפשר לשחק עם השילוב של הקרם והעוגיות איך שרוצים - אפשר להוסיף עוגיות לכל הקרם, כולל זה שמצפה את העוגה מבחוץ. אני פשוט רציתי אותו חלק, כדי שאוכל לקשט מעליו עם עוגיות. אם הוא היה מכיל עוגיות, היה נוצר בלאגן. בכל אופן, אפשר גם לוותר על האוראו בקרם בכלל (למה?!) או לקצוץ את העוגיות ממש דק או.. מה שבא לכם.
  • כנ"ל לגבי הקישוט, כמובן. מה שאני עשיתי וכתבתי במתכון זה בגדר "הצעת הגשה" וזהו.
  • אבל אם אתם משמיטים את האוראו מהמתכון לגמרי לגמרי, בבקשה אל תקראו לעוגה שלכם אוריאוריקי, כי זה שקר.
  • תכלס, גם אתם מכינים את המתכון בדיוק כמו שהוא, זו כנראה לא תהיה עוגת אוריאוריקי, כי אני משערת שרובכם לא תכינו אותה לאוריקי. אבל את זה אני מוכנה להחליק לכם.
  • אם אין לכם זמן לציפוי פירורים, זה לא ממש ממש נורא, פשוט יהיו לכם קצת פירורי עוגה בתוך הציפוי. סוד קטן: גם לי זה קרה, כי לא קיררתי את העוגה מספיק זמן בין שכבת הציפוי הראשונה לשניה.. בקטנה, גם ככה קישטתי את הקרם בעוגיות שלמות ובפירורי עוגיות, זה לא שרציתי עוגה לבנה וחלקה לגמרי.
  • מצד שני, אם אתם משתמשים ברינג ואתם מחליטים לא לאטום אותו מבחוץ בנייר כסף - אז לא. לשמחתכם, בדקתי עבורכם את העניין הזה. בבקשה בבקשה בבקשה אל תתעצלו ותחשבו שאין צורך באיטם הרינג, כי אממ איך אני אומר את זה? צריך. הכי צריך. אני יודעת, אף אחד מכם לא מספיק נעל כדי להתעצל לעשות את זה. אבל למקרה שכן, אז קודם כל: היי! אני חושבת שאתם הנפש התאומה שלי. וחוץ מזה, בבקשה אל תתעצלו. תודה ובבקשה.

אוף, לא רואים את זה בתמונות, אבל בחיי שהיא היתה יפה במציאות


עליה דווקא רואים

5 תגובות:

נטלי אמר/ה...

מזל טוב! והעוגה פשוט יפהפייה!

נטלי

קרייזי-אמא של אמר/ה...

עוגה מקסימה. דוקא האחיינית שלי אוהבת ורוד אבל היא עדיין בת 8 וזה יכול להשתנות:-)

zoe אמר/ה...

קרם חמאה להמונים! מהמם. מזל טוב :)

הגר אמר/ה...

עוגה מעולה! נהננו גם יום אחרי... למשך חמש דקות שלמות - לא היה לה סיכוי...

אוריקי אמר/ה...

עכשיו אני כן אוהבת ורוד

הוסף רשומת תגובה