> מיני שומשומיות | Morcake

1 באוקטובר 2013

מיני שומשומיות

שלום. מה קורה? טוב לראות אתכם פה.


היום יש לי מדריך עבורכם. סוג של שיחת מוטיבציה, אם תרצו. שכנוע עצמי. הכי ניו אייג'.


איך לגרום לעצמך להכין משהו שרצית לנסות מלא זמן אבל מעולם לא הגעת אליו.


קליט, לא? מועיל ושימושי במיוחד?


בכיף. בשביל זה אני פה.


אוקיי, אז למדריך. מוכנים?


1. מצאו בפינטרסט מתכון שברצונכם לנסות.




2'. סליחה, put a pin in it.


3. המתינו כאחד עשר חודשים.


4. היזכרו בפרויקט הבלוגרים שאתם "מנהלים", אפילו שאתם לא באמת עושים יותר מדי חוץ מלצעוק על אנשים בכל חודש מחדש שהדדליין החודשי מתקרב, ולמה. הם. לא. שולחים. לכם. שם מתכון. ותמונה.


5. הכריזו על חומר הגלם החודשי, במקרה - מצרך חיוני למתכון ההוא שרציתם לנסות, נניח.. נניח שומשום.


6. דעו שאתם חייבים להכין משהו עם חומר הגלם הנ"ל. העמידו פנים לרגע שאתם חושבים על הנושא, אולי מתלבטים קצת, בכל זאת.. חומר הגלם הוא שומשום, אבל הרשיתם לכולם להכין גם דברים עם חלבה. ויש לכם מלא חלבה בבית. יחסית לזה שאתם בכלל לא אוהבים חלבה, יש לכם ממש המון חלבה.


7. הפסיקו להעמיד פנים, לאף אחד אין זמן לשטויות האלה.


8. הכינו את המתכון ההוא מהפינטרסט, אבל רק חמישית (!!) כמות מהמתכון המקורי. הוסיפו גם קצת מלח, כי מרגיש לכם שחייבים לשבור איכשהו את כל המתיקות הזו.


9. חתכו את מה שיצא מהמתכון ההוא - טוב, אפשר לקרוא לזה שומשומיות - לריבועים קטנטנים. מצאו דרך להעלים (ווינק ווינק) את כל השוליים הסוררים והפחות-פוטוגניים.


10. גלו בהפתעה שזה דווקא די טעים לכם, כי אתם בכלל חשבתם שאתם לא אוהבים שומשומיות (אז רגע, למה בכלל רציתם להכין את המתכון הזה מלכתחילה? אויש, אתם כאלה מצחיקים לפעמים).


11. התבאסו מזה שהכנתם רק חמישית כמות. אך שמחו מהעובדה שחתכתם את השומשומיות למיני ריבועים, מה שגורם לזה להיראות כאילו יש לכם מלא.


12. זכרו לספר לחבריכם - האמיתיים ו/או הווירטואליים - להכפיל, לשלש, לרבע או הכי טוב - לחמש כמויות כשהם מכינים את המתכון הזה.


13. הניחו את השומשומיות בקופסא, השתדלו לא לאכול את הכל לבד, וסעו מהר להורים כדי לתת לאבא את השומשומיות האלה שהוא כל כך אוהב.


14. אל תעלבו כשאבא נותן טיפים לגבי קליית השומשום ואפיית השומשומיות. זה לא שהוא לא אוהב את מה שהכנתם, פשוט יש לו הצעות לשיפור. קבלו את זה בהבנה וזכרו לספר גם על זה לחבריכם האמיתיים ו/או הווירטואליים.


15. כתבו מדריך מטופש בשם "איך לגרום לעצמך להכין משהו שרצית לנסות מלא זמן אבל מעולם לא הגעת אליו". הביטו במחשב במבוכה תוך כדי הבנה שאף אחד - אף אחד!! - לעולם לא באמת יזדקק למדריך הזה.


16. צרו קשר עם שני חבריכם הטובים ביותר בעולם כולו, בן וג'רי. הם כבר ידעו איך לעזור לכם.


***
מיני שומשומיות
מקור המתכוןEating Club Vancouver. אני הקטנתי את הכמויות פי חמישה והוספתי מלח; חוץ מזה הכל זהה.

כמות: תלוי בעובי השומשומיות ובגודל החיתוך. אני חתכתי לריבועים קטנים מאד של 2 ס"מ על 2 ס"מ, ויצאו לי כמה עשרות. אפשר לחתוך גם לריבועים או מלבנים גדולים יותר, כמובן.

מצרכים:
100 ג' זרעי שומשום
50 ג' (כ-1/2 2 כפות) דבש
50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן
2 ג' (1/4 כפית) מלח

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מפזרים את השומשום בשכבה אחידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. קולים בתנור עד להזהבה, משהו כמו חמש דקות, תלוי בתנור. הישארו קרובים ושימו לב, ההבדל בין הזהבה-השחמה יפה ל"אוי ויי זמיר, נשרף לי כל השומשום!" הוא שניות בודדות.
3. מניחים דבש, סוכר ומלח בסיר קטן. מבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס כולו ומתקבלת תערובת קרמלית אחידה.
4. מסירים מהאש ומוסיפים את השומשום הקלוי. מערבבים היטב, עד שכל הזרעים נטמעים בתערובת.
5. משמנים קלות מגש או תבנית ומעבירים את התערובת אליה. "מרדדים" בעזרת מערוך עד לעובי הרצוי - אפשר ממש דק, אפשר להשאיר עובי מסוים. "להשאיר עובי מסוים" - אליעזר בן יהודה, אני מתנצלת.
6. חותכים מיד לריבועים או מלבנים ומניחים בצד להתייצבות מלאה. שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • כן, אפשר לקלות את השומשום גם במחבת ולא בתנור.
  • חשוב לעבוד מהר: ברגע שמוסיפים את השומשום לתערובת הסוכר והדבש הכל מתחיל להתגבש, ואחרי הרידוד - בכלל... אז תקתקו את זה; ערבוב מהיר, רידוד מהיר, חיתוך מהיר.
  • שימו לב שאם לא תחתכו מיד את השומשומיות, ותמתינו עד לאחר ההתייצבות, יהיה קשה לחתוך אותן בצורה ישרה. אפשר לשבור לכל מיני צורות אסימטריות (כמו במתכון המקורי), זה גם סבבה. אבל אם אתם רוצים שומשומיות אחידות, צריך לחתוך מיד לאחר הרידוד.
  • אבא שלי טוען שכדאי לאפות קצת את השומשומיות - או לפחות לקלות ממש את השומשום. שלי היה קלוי ברובו, אבל לא בהיסטריה.. העדפתי את זה ככה על פני האופציה של "ויי זמיר, נשרף לי"... אם בא לכם, אפו את השומשומיות כמה דקות. וספרו לי מה קורה.
  •  וכמובן, אפשר להכפיל, לשלש, לרבע, לחמש כמויות.. כמה שאתם רוצים.
  • אה! עוד משהו. אם אתם לא בקטע של שומשום, המתכון הזה כנראה הולך טוב גם עם אגוזים (אני הייתי הולכת דווקא על אגוזים מלוחים - נשמע לי שילוב אדיר עם המתיקות של הסוכר והדבש). שלא תגידו שלא אמרתי. מצד שני, אם אתם מכינים ומתמכרים, אל תאשימו אותי.
  • מתכון בדיחה, אתם אומרים? יכולתי להשקיע יותר ולנסות להפציץ בחודש השומשום? אתם כנראה צודקים. אבל רציתי לנסות את השומשומיות האלה כבר מלא זמן (ע"ע המדריך בן שישה עשר השלבים בתחילת הפוסט), וזה הרגיש לי כמו זמן טוב. חוץ מזה, אם אתם רוצים דברים שווים באמת - סורו לראות מה הכינו שאר משתתפי החודש הנוכחי של "כחומר".


11 תגובות:

ענבלי אמר/ה...

התמונות נראות מדהים!! והמתכון נראה פשוט וכייפי להכנה, בטוח אנסה אותו היום בצהריים :)

ענבלי אמר/ה...

התמונות נראות מדהים!! והמתכון נראה פשוט וכייפי להכנה, בטוח אנסה אותו היום בצהריים :)

ענבלי אמר/ה...

התמונות נראות מדהים!! והמתכון נראה פשוט וכייפי להכנה, בטוח אנסה אותו היום בצהריים :)

avronsharon אמר/ה...

חח המדריך מעולה :-)
נראה לי אני אשתמש בו ברמה שבועית שלא לומר יומית

אפרת אמר/ה...

מלכה! (כבר כתבתי את זה פעם, אני יודעת..)
זה נשמע אדיר,
ואני מתחילה להתאהב במצלמה החדשה שלך ::))

עלמה אמר/ה...

אין לתאר מה שקורה עם התמונות שלך. אדיר

אנונימי אמר/ה...

היות שכתבת "פי חמישה" אני סולח על הכל.

אליעזר.

אמא של אמר/ה...

אגוזים ושקדים, וסוכר חום... ומדריך מצויין:-)

אנונימי אמר/ה...

הצעה לסדר: מתכונים שעולים במאקו יופיעו גם בבלוג, אבל עם כל הכיף של הטקסט.
(בטוח יש לך מלא זמן פנוי שתהית מה לעשות איתו...).

פנפן אמר/ה...

מהממת שכמותך, מדריך כל כך שימושי שאני הולכת לאמץ אותו בשמחה. ונראה לי שאנסה אותו עם בוטנים מלוחים.

The Cookie Fairy אמר/ה...

קרועה לגמרי את :) זה נשמע מעולה
שומשומיות בהחלט נוטות להיות הרבה יותר טעימות ממה שניתן לשער...

הוסף רשומת תגובה