> מגדל עוגיות קפה וקינמון עצומות עם קרם שוקולד לבן וקפה | Morcake

3 בנובמבר 2013

מגדל עוגיות קפה וקינמון עצומות עם קרם שוקולד לבן וקפה

הפוך.
גדול.
חלש.


אפס סוכר.
בלי סוכרזית.


חלב רגיל, תודה.
אפשר דל, אם אתם מתעקשים.
סויה זה גם סבבה.


קצף, בטח שקצף. אני לא מהמופרעים האלה שמבקשים ללא קצף.
(למה?)



כוס זכוכית, ספל לבן, מאג צבעוני -- לא כזה קריטי לי.
אבל אם מדובר בכוס חד פעמית, אל אל אל תשימו לי את המכסה. המכסה צריך להיות מיושר בצורה מסוימת - אם סגרתם לי את המכסה והוא לא במקום הנכון, אני אצטרך לפתוח אותו ולסגור מחדש.. זה סתם יעשה בלאגן. עזבו. אני כבר אסגור לעצמי.


אגב, יש לכם במקרה מכסה שחור? לא יודעת להסביר למה, אבל מכסים שחורים וסכו"ם שחור משמחים אותי בצורה יוצאת דופן.
עליתם עלי, אני קצת גזענית. יש לי משהו נגד כלים חד פעמיים לבנים.

מביך.


בכל אופן, כך אני אוהבת את הקפה שלי. והו כמה שאני אוהבת אותו.


בשוטף אני שותה כוס-שתיים ביום, האמת. לא כזה נורא. אחת בבוקר, לפעמים עוד אחת בצהריים/אחר הצהריים. אבל אני מסוגלת גם להרבה יותר. נניח חצי ליטר של קפה בזמן המתנה לפגישה שבסוף לא התקיימה. או שתי כוסות קפה גדולות ברצף, אחת אחרי השניה, תוך חצי שעה בערך.



בקיצור:
אני.
אוהבת.
לשתות.
קפה.



עכשיו קחו את כל מה שאמרתי על שתיית קפה, הכפילו את זה פי שמונים ושישה בערך -- וקבלו איך אני מרגישה כלפי אפיה עם קפה.



כמעט כל דבר משתפר ברגע שמוסיפים לו קפה. כולל עוגות לימון.


אז כשבמנטקה הכריזו* שחומר הגלם החודשי של "כחומר ביד הבלוגר" הוא קפה, שמחתי עד מאד.

זה מטוס? זה ציפור? זה סופרמן? אלה מיני פיתות מקמח מלא? לא, אלה שלוש דיסקיות בצק עוגיות.

*אני מרגישה שאני צריכה להסביר שאני זו שמכריזה על חומר הגלם החודשי של הפרויקט (למעשה, אני יודעת מהם כל החומרים לחצי השנה הקרובה. צחוק מרושע), אחרת לא תבינו כמה המשפט הקודם אירוני ומצחיק. מצד שני, סיכויים טובים שגם אחרי ההסבר שלי לא באמת תחשבו שהוא אירוני ומצחיק. oh well, לפחות אני יודעת מהם כל חומרי הגלם של "כחומר" לחצי השנה הקרובה.


אתם מבינים, כבר כמה חודשים שהסתובב לי בראש רעיון - לקחת את עוגיות הלוטוס הביתיות שהכנתי פעם, להכין אותן בגודל אקסטרה אקסטרה לארג' ולהרכיב מהן מגדל של עוגיות ענק. עם קרם בין השכבות, כמובן. התכנון המקורי היה להכין קרם המבוסס על ממרח לוטוס, כי אם כבר אז כבר ו.. זה לגמרי מטא.



או שאני עושה שימוש לא נכון במילה הזו. אני די בטוחה שזה המצב.


אמא'לה, זו מפלצת האצבעות!

קיצור, החלטתי לרדת מעניין הלוטוס עם לוטוס ופשוט לעשות פיינד-אנד-ריפלייס-אול. לוטוס ---> קפה.


וכך נוצר מגדל של עוגיות קינמון וקפה עצומות עם קרם שוקולד לבן וקפה.



אני חושבת שאין מילים להבהיר ולהסביר ולהדגיש עד כמה העוגה/קינוח/וואטאבר הזה טוב.



העוגיות העצומות? קפה-יות מאד (קפה-יות? כן? לא נראה לי). קראנצ'יות. קריספיות. חומות כהות כהות כהות. נפלאות.
הקרם? אתם מוזמנים לקרוא פה איך אני מרגישה לגבי קרם שוקולד לבן וקפה. אם אתם מתעצלים, אני מוכנה לתמצת לכם את זה לארבע מילים: אהבה שאינה תלויה בדבר.


תראו, היא אולי נראית פשוטה, אבל זו באמת אחת העוגות (אני קוראת לדבר הזה עוגה, אפילו שהשכבות הן עוגיות גדולות. מחליקים לי את זה, כן?) הטובות שהכנתי אי פעם. וכרגיל, נשתמש באנשים בעבודה שלי בתור מדד:


בפעם הראשונה שהכנתי אותה, היא נגמרה באזור שתיים בצהריים. אנשים זרים התחילו לדבר איתי (מבחינתי זה דבר שלילי, אני לא ממש מתה על אנשים. אבל מבחינת העוגה? חיובי ביותר), להודות לי ולומר כמה טעים היה להם.


בפעם השניה היא נגמרה תוך שעתיים וחצי. בעשר וחצי בבוקר כבר מצאתי במקרר צלחת מלאה פירורים*. ושלושה אנשים שונים ביקשו ממני מתכון. תקשיבו - דברים כאלה לא קורים בדרך כלל.

שמים לב שבפעם הראשונה הקרם יצא לי קצת.. קרמי מדי?

*האנשים בעבודה אולי אהבו את העוגה, אבל כנראה לא מספיק כדי לשטוף את הצלחת הנקיה. או לפחות להשאיר לי אותה מחוץ למקרר.....

לכן לא היתה ברירה - נאלצתי להכין שוב את הקינוח הטוב בעולם. אפילו השתמשתי באותה הצלחת, כדי לא לבלבל אתכם.

טוב, באמת נראה לי שאין דרך להסביר לכם עד כמה הקינוח הזה מוצלח. אתם פשוט תצטרכו להכין בעצמכם ולראות האם אתם מסכימים איתי או לא.


אם לא, אני לא רוצה לדעת. אתם מתים עבורי.


(סתם נו, אתם הכי הכי בעולם!)


אה, ולפני שאני נותנת לכם את המתכון ואתם רצים להוציא חמאה מהמקרר ולקצוץ שוקולד לבן, אני אספר לכם רק שהחודש הזה של "כחומר" היסטרי במיוחד. יש יותר מעשרים (!!) מתכוני קפה שונים, אתם חייבים לקפוץ לראות מה הכינו כולם.


אוקיי, עכשיו אתם יכולים להוציא חמאה ולהתחיל לקצוץ שוקולד.


***
מגדל עוגיות קפה וקינמון עצומות עם קרם שוקולד לבן וקפה
מקור המתכון: העוגיות מבוססות על העוגיות האלה, עם שינויים - בין היתר, הפיכתן לעוגיות קפה. הקרם הוא קרם השוקולד לבן וקפה הקבוע שאני משתמשת בו.

כמות: עוגת ארבע שכבות בקוטר 18 ס"מ. לדעתי גם קוטר 20 ס"מ יעבוד, אולי גם קצת יותר (ואם רוצים 24/26, שזה גודל עוגה הסטנדרטי אצלנו, אפשר פשוט להכין שלוש שכבות).

מצרכים:
לעוגיות
200 ג' חמאה רכה, חתוכה לקוביות
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
30 ג' (2 כפות) סוכר חום כהה
280 ג' (2 כוסות) קמח לבן
10 ג' (1 כף) קינמון טחון
2 ג' (קורט) אגוז מוסקט (לא חובה)
3 ג' (1 כף) אבקת נס קפה
3 ג' (1/2 כפית) מלח

לקרם
500 מ"ל (2 מיכלים/כוסות) שמנת מתוקה
200 ג' שוקולד לבן
6 ג' (2 כפות) אבקת נס קפה

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת גנאש עבור הקרם: קוצצים גס שוקולד לבן לתוך קערה.
2. מניחים מיכל אחד (250 מ"ל) של שמנת בסיר קטן יחד עם נס קפה. מבשלים עד להגעה לסף רתיחה.
3. כאשר השמנת מתחילה לבעבע, יוצקים מעל השוקולד. ממתינים שתיים-שלוש דקות, עד להתרככות השוקולד, ומערבבים לגנאש חלק ומבריק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות, רצוי אפילו לילה (כשמונה שעות).
4. עוברים לעוגיות: מניחים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים על מהירות בינונית-גבוהה למשך שלוש-חמש דקות, עד לקבלת קרם חלק יחסית (הסוכר החום לא נמס, זה בסדר).
5. מוסיפים קמח, קינמון, אגוז מוסקט, נס קפה ומלח (אל תוותרו על המלח!). מערבבים על מהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת פירורי בצק גדולים. מדי פעם מנקים את דפנות ותחתית הקערה, על מנת לוודא שהכל מתערבב יחדיו.
6. מגבשים את פירורי הבצק לגוש אחד גדול ומחלקים לארבעה חלקים שווים. משטחים כל אחד לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
8. מרדדים דק כל דיסקית בצק. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ ומניחים בתבנית - הכי קל ונוח עם רינג; אם אין לכם, גם צלחת בקוטר דומה תעבוד: הניחו אותה מעל הבצק וחתכו מסביב לה עם סכין. ואם אין לכם צלחת? ציירו עיגול בקוטר מתאים (אל תגידו לי שאין לכם מחוגה בבית!), גזרו אותו והשתמשו בו בתור שבלונה.
9. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיה משחימה (כן, היא כהה מראש, אבל היא תשחים עוד קצת) ונראית אפויה לגמרי, אבל לא שרופה! מצננים חמש דקות בתבנית (אל תנסו לחלץ את העוגיה אחרי דקה, היא תתפרק. מניסיון) ומעבירים לרשת לטובת צינון מלא.
10. ממשיכים כך עם שלוש הדיסקיות האחרות, עד שיש לכם ארבע עוגיות גדולות אפויות.
11. מסיימים את הכנת הקרם: מניחים את הגנאש הקר בקערת המיקסר יחד עם מיכל השמנת הנוסף. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת יציבה מאד.
12. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק/משונן.
13. להרכבת העוגה: מניחים עוגיה אחת על צלחת הגשה (אפשר להדביק את חלק התחתון לצלחת בעזרת מעט קרם, אם רוצים, אבל זה לא חובה אם לא מתכננים לטלטל את הצלחת יותר מדי לפני ההגשה). מזלפים טיפות/פרחים/סתם שכבה אחידה של קרם מעליה, מניחים עוגיה שניה וממשיכים עד שמסיימים לבנות את המגדל.
14. חותכים פרוסה (אני יודעת שזה נראה כאילו המגדל יקרוס בשניה שתתקרבו אליו עם סכין, אבל בעבודה שלי הצליחו לפרוס אותו בצורה מרשימה למדי. אני? אני ביקשתי שיחתכו לי. אני לא יודעת לחתוך עוגות), טועמים, חותכים ישר עוד פרוסה, ממשיכים כך עד שאי אפשר יותר. אם במקרה יש שאריות, שומרים אותן במקרר.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • מבחינת ההכנה של העוגיות: אני חילקתי את הבצק לשלושה חלקים בהתחלה ואז הכנתי עוגיה רביעית מהשאריות, אבל ליתר בטחון - בהנחיות כתבתי לחלק מראש לארבעה חלקים. יש מצב שאם תעשו את זה, יישארו לכם שאריות לעוגיה חמישית ;-)
  • לגבי הקרם, חשוב חשוב לקרר את הגנאש מספיק זמן! בפעם הראשונה שהכנתי הקצפת שלי פשוט לא יצאה מספיק יציבה, לא משנה כמה הקצפתי אותה (כן, יש מצב שבשלב מסוים פשוט שברתי אותה..), ואני מאשימה את הקירור הלא-מספיק-ממושך שלי. אז תנו לגנאש זמן לנוח, הוא זקוק לשנת היופי שלו.
  • אני העברתי את כל הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן גדול וזילפתי "פרחים" בכל השכבות, אבל זה ממש ממש לא חובה. אפשר פשוט למרוח את הקרם עם לקקן/פלטה מדורגת.
  • לגבי "מה יהיה למעלה, עוגיה או קרם" - אני בחרתי לזלף פרחי קרם גם למעלה, אבל לחלוטין אפשר לבחור לסיים עם עוגיה כשכבה האחרונה. ואם בא לכם להכין מעט גנאש שוקולד וליצוק אותו מעליה, זה עשוי להביא אותי לדמעות של אושר.
  • כתבתי את זה גם במתכון עצמו, אבל אני חוזרת על זה - חכו כמה דקות לפני שאתם מעבירים את העוגיה האפויה לרשת, אחרת היא תתפרק וזה יהיה עצוב. מצד שני, גם אם היא טיפה מתפרקת (אפשר לראות בתמונות שלי שזה קרה לי בפעם הראשונה, כי הייתי מופרעת חסרת סבלנות), עדיין אפשר לנסות לאחות את החלקים ולהשתמש בהם באחת השכבות שהיא לא העליונה, גם ככה לא כזה רואים את זה בתוצאה הסופית.
  • מבחינתי הכי נוח לרדד כל דיסקית בצק על נייר אפיה, לקרוץ את העוגיה שלי, להסיר עודפים ואז להניח את הנייר עם עיגול הבצק עליו ישר בתבנית. ממליצה לכם לפעול באופן דומה, ואם לא - קמחו את משטח העבודה.
  • רוצים להכין את העוגה הזו כקינוח אישי? בכיף! מכינים עוגיות קטנות ומרכיבים מיני עוגות. קצת יותר פצקריי, אבל חמוד לאללה. או שאפשר "סתם" להכין עוגיות סנדוויץ': עוגיה, קרם, עוגיה. אש!
  • ולדבר החשוב באמת: יש סיכוי טוב שיישאר לכם קצת קרם, אלא אם תניחו מלא בין השכבות. וכשמרדדים בצק תמיד יש שאריות. מה עושים? מעבירים את הקרם לכוס קטנה וחמודה, מפוררים את הבצק כמו שטרויזל ואופים אותו. זורים את פירורי הבצק האפויים מעל הקרם שהנחנו בכוס קטנה וחמודה ואוכלים - עם כפית קטנה וחמודה תואמת, כמובן. למה? כי מגיע לכם, זה למה.
  • לא שעשיתי את זה. מה? אין לי מושג על מה אתם מדברים.
  • ועוד משהו שאני ממש לא אומרת מניסיון: הבצק הזה לא מכיל ביצים, לכן לגיטימי לטעום ממנו לפני שהוא אפוי. אל תעשו את זה. כי אתם תתחילו ולא תאמינו כמה הוא טעים ואז תאכלו עוד ועוד ועוד ופתאום - תראו מה זה, אין לכם מספיק בצק אפילו לעוגיה אחת בקוטר 5 ס"מ. אופס.
  • אוקיי, הצלחתי לעשות את הבלתי ייאמן ולכתוב חלק של הערות שהוא ארוך יותר מכל ההקדמה והמתכון גם יחד? מעולה. יש לנו את זה.


יאללה יאללה, לכו לראות את כל מתכוני הקפה השווים של "כחומר" החודש. קדימה!

26 תגובות:

gitit אמר/ה...

אני לא מאמינה שעכשיו השעה 6:55 ומה שאני עושה זה לקרוא את המתכון שלך. נראה טעים, בייחוד הקרם.
נ.ב.
לגמרי איתך בקטע של כלים חד פעמיים שאינם לבנים. סכום חד פעמי שחור לעד יהיה איכותי יותר מלבן.

טליה אמר/ה...

כמה שזה נראה טוווווב! ממש היה מתאים לי עכשיו ליד הקפה :-)

נטלי אמר/ה...

אלוהים אדירים, אמנם דיברנו על העוגה והכל, אבל כ-ל כ-ך ב-א ל-י ע-כ-ש-י-ו!!! זה קביל בתור תחליף לקפה עם ביסקוויטים על הבוקר, לא? ;)

נטלי

אנונימי אמר/ה...

אההה!! אני צריכה ללמוד!! ולעשות דברים!! ולמרות זאת אני קוראת את הפוסט ונהנית מכל רגע... :)
תודה...

חפצי אמר/ה...

נראה מעולה!!!! ואיך פרחי הקצפת יוצאים לך כל כך ישרים ומדוייקים! כל הכבוד. ננסה בקרוב מאוד.

הפוסט בלונדיני אמר/ה...

נראה טעים, נשמע עוד יותר טעים...
מה עושים???
יש סיכוי למשלוח לאנשים מסכנים שלומדים למבחנים מגעילים? הם מבטיחים לספק תגמול מיידי של טירוף קל, ותגמול מאוחר יותר של תופינים ומגדנות ;)

לילך אמר/ה...

תמונות מעלפות...
אגב, הזכרת לי נשכחות, פעם אחת הכלות של בן דודי,
עשתה טעות מצערת והביאה לסבתי סט כלים שחור.
מה שמסמל אצלנו... נו, לא דברים טובים...
סבתא חיכתה שהיא תלך כדי לזרוק את זה מהר לפח
לפני שהמזל הרע ידבק בה....
אמא בתגובה אמרה לי: "ככל שהיא מזדקנת, ככה היא יותר
מפחדת על עצמה..." :)

טל אמר/ה...

מור את יודעת שאני אוהבת קפה!
וזה נראה מדהים!
יש לי יום הולדת במרץ
אז...גו!

אמא של אמר/ה...

זה נראה ממש טעים. ובטוח שאפשר לחתוך את זה? נראה קצת מסוכן:-)

אמא של אמר/ה...

זה נראה ממש טעים. ובטוח שאפשר לחתוך את זה? נראה קצת מסוכן:-)

Zoe אמר/ה...

נראה מהמם.. בא לי קערה של הקרם שוקולד לבן והקפה :)

כרמל אמר/ה...

מור תקשיבי,
אני חייבת להכין את זה
באמת
אבל לעזאזל - אני טבעונית!
אין ביצה במתכון שלך מה שמאד מושך אותי לנסות ולטבען אותו, למרות שאני יודעת שזה נשמע לך כמו חטא
אבל תזכרי שגם כל שומרי הכשרות שרוצים להכין את העוגה לשישי עומדים מאחורי
אז אולי באמת כדאי לחשוב על זה?
תראי - את הקרם קל לטבען, ושמנת צמחית זה לא כל כך רע בעיני
גם שוקולד לבד שקונים בנטיפים (שוקולד צ'יפס) בשקית הצהובה הזו הוא פרווה. אז הפינה הזו סגורה
השאלה היא - מה יחליף את החמאה בעוגיות?
שמן קנולה?
שמן קוקוס?
רסק תפוחים?
רק אל תגידי לי מרגרינה כי זה לא הולך לקרות
אבל רציתי להתייעץ איתך ועם ציבור הקוראים הנאמן -
מה לעשות??
תודה מראש,
כרמל

אנונימי אמר/ה...

לכרמל - אני אומרת, תחליפי עם שמן קוקוס, יש לו את התכונות הכי קרובות לחמאה. ובמקום שמנת צמחית הייתי מנסה חלב קוקוס, קרם קוקוס מוקצף זו קצפת מעולה. אבל האמת, שעוגה שמבוססת ממש על קרם חלבי לא הייתי מנסה לטבען כי זה לא ייצא טעים כמו המקור.. בהצלחות. טבעונית מתנסה :)

אנונימי אמר/ה...

לכרמל - נטיפי השוקולד צ'יפס הלבנים תמיד נראו לי כעשויים בערך אך ורק ממרגרינה...
למרות שגם אני לא מתקרבת למרגרינה ואותם כן מחזיקה בבית :)
אשמח באמת לפתרונות כאלו, בכל מיני מתכונים.

גיל אמר/ה...

ראיתי בצהריים את הפוסט, ואמרתי שזה נראה אדיר, שאני חייב להכין, ושבערב כשיהיה לי זמן אני אשאל את מור אם זה באמת אפשרי לחתוך את זה בצורה נורמלית.
אז אני שואל: זה באמת אפשרי לחתוך את זה בצורה נורמלית?
כי אם כן, אני so there!

נעה אמר/ה...

אני לא כ"כ אוהבת שוקולד לבן. האם לדעתך המתכון יהיה מוצלח גם אם הקרם יהיה מבוסס על שוקולד מריר? האם צריך לעשות בו שינויים?

אולגה אמר/ה...

מור, נראה סוף! מסוג העוגות שחבל לחתוך מרוב שהן מושלמות. בעצם, you had me at coffee :)

Netta אמר/ה...

שאלה קטנה, שנשמעת קצת פלצנית, אבל איך מחליפים את אבקת הקפה הנמס בעוגיות ובקרם עם אספרסו? תודה

Shani אמר/ה...

נראה גאוני. פשוט גאוני.

הדר אמר/ה...

פשוט מדהים!

אנונימי אמר/ה...

יכול להיות שת אחותי האבודה? את דומה לי מדי...
ה"עוגה" נראית מעולה! לגמרי הולכת להכין אותה בשישי
רק חייבת לעשות תיקון קטן- שלוש דיסקיות ולא שלושה
סורי הייתי חייבת

עלמה אמר/ה...

סיים היר, גברת. אני מכורה לקפה, סוגדת לקפה, יכולה לשתות רק קפה כל הזמן ואפילו רק הריח של קפה עושה אותי שמחה. יש מצב שסופסוף מצאנו קרקע משותפת, למרות שאת לא אוהבת טחינה וירקות..?! (וזה עוד אם מתעלמים מהעניין החדש שלי עם חמאת בוטנים, שתכלס לא נעים לספר כמה שהיא מתחילה להתקדם בבית הזה שבו גם אני וגם א' מצהירים כבר שנים שאנחנו שונאים חמאת בוטנים)

Mor אמר/ה...

סלחו לי על האיחור בתגובה, אני נוראית!! אוקיי, אז תשובות -

לכל מי ששאל האם ניתן לחתוך את העוגה: אני מודה ומתוודה שלא התנסיתי בדבר בעצמי, אבל מקורות יודעי דבר (אנשים בעבודה שלי) טוענים שזה דווקא עובד סבבה. אני ראיתי כמה וכמה פרוסות חתוכות יפה מאד, אז בדרך קסם כלשהי - זה עובד!

כרמל, טבעון דברים דווקא ממש לא נשמע לי כמו חטא :-) אבל אני חושבת שיהיה קצת מורכב לעשות את זה דווקא עם המתכון הספציפי הזה, אם כי התגובות אחרייך נשמעות מועילות, לא?

נעה, לחלוטין אפשר להכין את הקרם עם שוקולד מריר. לא הייתי משנה שום דבר. א ב ל הייתי כן מנסה אותו עם לבן. גם אני ממש לא מתה על שוקולד לבן (שוקולד מריר מנצח הכל!), אבל כשמוסיפים לו קפה, זה כאילו עפים ניצוצות באוויר.

נטע, שאלה לגיטימית לגמרי, אבל האמת היא שאני לא יודעת! אם את פלצנית, אז אני סתם שכונה -- יש לי בבית רק טייסטרז צ'ויס (לשתיה) ועלית (לאפיה), סורי :-(

אנונימית-אחותי-האבודה, צודקת לגמרי. אין לי מושג מאיפה הגיעה ה-ה' הזאת. אני כותבת כל כך הרבה שלפעמים מתפספסות כל מיני אותיות. משהו בכלל לא טוב קרה בשורה הזאת - בהתחלה היה כתוב שם "פיתוח" במקום "פיתות". בכל אופן - תודה, תיקנתי.

עלמה, העובדה שגילית סוף סוף את חמאת הבוטנים משיבה לי את האמון באנושות.

Chen Keller אמר/ה...

המתכון נראה מעולה! לפי הנסיון שלך, את חושבת שאפשר להכין את העוגיה ללא גלוטן? עם קמח שקדים/טפיוקה/אחר? מה את אומרת, אני קופצת מעל הפופיק פה?

Mor אמר/ה...

האמת היא שאין לי ניסיון בכלל באפיה עם קמח שקדים, טפיוקה או שום דבר בסגנון, אז אני באמת לא יודעת. אבל אני אשמח לשמוע תובנות אם ניסית :-)

נטלי אמר/ה...

עוגה מושלמתתתת!

הוסף רשומת תגובה