> עוגיות חמאת בוטנים עם ריבת בננות | Morcake

22 במרץ 2014

עוגיות חמאת בוטנים עם ריבת בננות

אני לא אוהבת ריבה.


אין בזה יותר מדי הגיון, היות שמדובר ברסק של פירות עם מלא סוכר.
ופירות אני דווקא אוהבת. בערך. חלקם.


אבל ריבה? לא יודעת. לא מתחברת לקונספט.
לרוב אני לא טורחת לנסות, וכשכן יצא לי כבר לטעום - פשוט לא טעים לי.


(אנחנו נתעלם מריבת האננס והתמרים שהכתי פעם בקורס הקונדיטוריה והיתה נהדרת. איכשהו, שילוב של ריבה [לא אוהבת] ותמרים [לא אוהבת] הוליד משהו טעים במיוחד. go figure)


ובכל זאת.

לא, לא משתמשים במתכון הזה בזסט, אבל לא חבל לבזבז? נשמור להזדמנות אחרת..

כשראיתי את המתכון של אייברי לריבת בננות, לא הפסקתי לחשוב עליו. ידעתי שזה משהו שהולך לקרות במטבח שלי. כי אם יש משהו שיכול לגבור על חוסר החיבה שלי לריבות, הרי זו אהבתי-שאינה-תלויה-בדבר לבננות.


(שאלוהים יעזור לי, אני נשמעת כמו חיקוי של החיקוי של נטלי)


בכל אופן.


לשמחתי הרבה, לא הייתי צריכה לחכות יותר מדי זמן בשביל למצוא תירוץ הזדמנות לנסות את הריבה הזאת:


כשהתחלתי לחשוב על רשימת מנות לשתיית הפרידה מהעבודה (כן, זה הנושא של הבלוג לשנת 2014 - תתמודדו!), התייעצתי עם פייסבוק, וקיבלתי כל מיני רעיונות למתכונים.


בין היתר, כתבה לי מעין צח-כהן החמודה פלוס פלוס (ואם לא ניסיתם מעולם את עוגת הלימון הנהדרת שלה, אני מסרבת לאפשר לכם להמשיך לקרוא. קומו, תכינו רגע את הבלילה, שימו בתנור ותחזרו. אני אמתין. נו. נו???):


"עוגיות חמאת בוטנים וריבה לעצלנים שאהובות עלי במיוחד (בונוס: אין ביצה אז אפשר לאכול את הבצק תוך כדי...)"


אז מצד אחד, מדובר בעוגיות חמאת בוטנים עם ריבה, וקיבלתי את המתכון יומיים אחרי שראיתי את המתכון לריבת הבננות וחיפשתי מה לעשות איתה.


מצד שני, זה מתכון לעוגיות בלי ביצים, כלומר הבצק בטוח לטעימות תוך כדי ההכנה.


(פשוט.. כשיש ביצים נאות בבצק, זה ממש עוצר בעדי. טוב טוב, בואו נרים את עצמנו מהרצפה - אליה נפלנו מרוב צחוק - ונמשיך. עוד יש מתכון לפנינו, אני אוסרת עלינו להתפזר)


בקיצור. כששני הצדדים נראים כל כך טוב, לא היתה ברירה אלא להכין את העוגיות. ואת הריבה, כמובן.
ולחזור עם דיווחים מסקנות.


נתחיל בעוגיות.


מעולות. כאילו, היי - בצק חמאת בוטנים, זה טכנית לא אפשרי שעוגיות חמאת בוטנים לא יצאו טוב. לדעתי יש הוכחה מתמטית של התיאוריה הזו איפשהו.


(אולי בראש שלי)


הן כן מתוקות. העוגיות, זאת אומרת. מאד מאד מתוקות, בכל זאת יש בהן גם סוכר וגם דבש. אמנם חמאת הבוטנים מלוחה קצת ויש גם מלח, אבל הן עדיין מתוקות לאללה. ובכל זאת - טעימות טעימות. רכות כאלה, טיפה מתפוררות, חמאת בוטנימיות ושוות ממש.


והריבה. הו הריבה.


כל כך טעימה. וואו.


היא קצת.. גרברית?
לא יודעת, אולי אני במיעוט בעניין הזה -- אני כנראה במיעוט בעניין הזה -- אבל אני חולה על גרבר (תפוח-בננה פור לייף!). כן, עדיין. זה כנראה היה אמור לעבור לי לפני איזה עשרים וחמש שנה, אבל אני עדיין אוהבת גרבר.


בכל אופן - זו הריבה שגרמה לי לשכוח שאני לא אוהבת ריבה, עם כל הבנניות שלה (בנניות.. הכי מילה) והווניל והקינמון. וואו. כבר אמרתי וואו?


אז וואו.


ומה שיפה בכל הסיפור הזה הוא שבעצם אני נותנת לכם פה שני מתכונים במחיר של אחד, ואתם יכולים לעשות מיקס אנד מאץ'.


אתם יכולים להכין את העוגיות במילוי ריבת הבננות.


אתם יכולים להכין את העוגיות עם ריבה אחרת (איכס) או מילוי אחר (נוטלה, ממרח לוטוס, אולי אפילו חמאת בוטנים ואז לקבל עוגיות אינספשן ולהעיף אותי ל.. לא יודעת לאן, אבל מיינד לגמרי בלואן).


אתם יכולים להכין את העוגיות ללא מילוי.


אתם יכולים להכין את ריבת הבננות ולהשתמש בה לעוגיות אחרות. או עוגה. או על פרוסת לחם.


או הכי טוב - אתם יכולים להכין את הריבה, להניח בכלי אטום כלשהו (צנצנת אם אתם חגיגיים, סתם קופסא שהיה בה פעם שוקולד והחלטתם לשטוף אותה ולשמור בארון, אם אתם אני), ולאכול בכפית --


לאט לאט.
או ממש מהר. אני לא אשפוט. אני אבין.


אני קצת אקנא.


אני תמיד מבינה וקצת מקנאה כשזה מגיע לבננות.


ו.. בום, זה היה המשפט המוזר ביותר שנאמר בבלוג אי פעם.
מחיאות כפיים, בבקשה.


***
עוגיות חמאת בוטנים עם ריבת בננות
מקור המתכון: את המתכון לעוגיות קיבלתי ממעין - היא תרגמה אותו מבלוג כלשהו אבל לא זוכרת איזה, אני המרתי למשקל ושיניתי טיפה. הריבה מבוססת על מתכון של Averie Cooks.

כמות: לי יצאו 38 עוגיות, כל אחת במשקל 25 ג' (ברור ששקלתי). הכמות תשתנה בהתאם לגודל העוגיות, מן הסתם. לגבי הריבה - יש מספיק כדי למלא את כל העוגיות פלוס לא מעט שאריות ---> מצוין עבורכם, הכי כיף לאכול בכפית.

מצרכים:
לריבה
2 בננות גדולות, בשלות/3 בינוניות
120 ג' (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
50 ג' חמאה
3 כפות מיץ לימון
1 כפית קינמון טחון
2 כפיות תמצית וניל
גרגרים ממקל וניל אחד

לעוגיות
350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן
3 ג' (1 כפית) אבקת סודה לשתיה
קורט מלח ---> אם אתם אמיצים, הייתי מעלה את זה אפילו עד חצי כפית (רוצה לומר, 3 ג')
200 ג' (1 כוס) סוכר לבן
200 ג' חמאת בוטנים
100 ג' חמאה רכה
120 ג' (1/3 כוס + 1 כף) דבש
30 ג' (2 כפות) חלב

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. להכנת הריבה: מניחים בננות בסיר בינוני ומועכים.
2. מוסיפים סוכר, חמאה ומיץ לימון. מבשלים על אש בינונית-גבוהה, ללא מכסה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מתחילה לרתוח.
3. ממשיכים לבשל עוד חמש עשרה-עשרים דקות, תוך שמירה על בעבוע, עד להסמכה. מערבבים מדי פעם ומנמיכים/מגבירים את האש בהתאם, על מנת שהתערובת תמשיך לבעבע אך לא תישרף.
4. מנמיכים את האש. מוסיפים קינמון, תמצית וניל וגרגרי וניל.  מערבבים היטב.
5. מסירים מהאש ומעבירים לצנצנת או קופסא אטומה (וחסינה לחום).
6. להכנת העוגיות: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
7. מניחים קמח, סודה, מלח סוכר, חמאהת בוטנים וחמאה בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת פירורים.
8. מוסיפים דבש וחלב. מערבבים עד לקבלת בצק רך.
9. יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים בתבנית, תוך הקפדה על רווח של מספר סנטימטרים בין עוגיה לעוגיה (העוגיות מתפשטות מעט במהלך האפיה).
10. יוצרים שקע במרכז כל כדור עם האצבע - העוגיות יימעכו וייסדקו מעט, זה בסדר. ממלאים כל שקע בריבה.
11. אופים 10-12 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מצננים כעשר דקות בתבנית ומעביים לרשת לטובת צינון מלא.
12. אם רוצים, זורים מעט אבקת סוכר מעל העוגיות המוכנות (אל תתבאסו אם הסוכר מכסה גם את הריבה, הוא ייספג בה מהר מאד).

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אם מכינים את הריבה בלי קשר לעוגיות, היא אמורה להחזיק מעמד חמישה ימים בטמפרטורת החדר. ובקירור? תראו -- אני טעמתי משאריות הריבה ששמרתי במקרר משהו כמו שבועיים אחרי ההכנה, והיא עדיין היתה טעימה מאד..
  • אם אתם לא בקטע של וניל/קינמון בריבה, אפשר לוותר. אפשר גם להקטין כמויות או כמובן, להגדיל אותן, אם רוצים. ספציפית לגבי הווניל, אפשר לבחור להשתמש רק בתמצית או רק במקל. מה שתרצו.
  • ציינתי את זה כשכתבתי את רשימת המצרכים למתכון, אבל שוב - אני השתמשתי בקורט מלח, אבל הייתי ממליצה להגדיל את הכמות אפילו עד חצי כפית. העוגיות מתוקות בטירוף וקצת מלח יעשה להן רק טוב.
  • כאמור, אפשר להכין את הריבה בלי העוגיות, את העוגיות עם ריבה אחרת, או בלי מילוי, או עם מילוי אחר - ממרח שוקולד, ממרח לוטוס וכו'. סבבה? סבבה.


בסדר, אז העוגיות לא הכי יפות שיש, והריבה קצת נראית כמו בוץ. אבל גם להן וגם לה יש חן מסוים, לא?
אה, לא?
הממ.

9 תגובות:

הדר אמר/ה...

"ריבת בננות?" חשבתי לעצמי בבעתה
"ריבת בננות!!!" חשבתי לעצמי אחרי קריאת הפוסט
יאמי יאמ! את זה אני צריכה להכין!

נטלי אמר/ה...

לא יודעת על מה את מדברת, בעיני העוגיות האלה דווקא ממש יפות! והפוסט קורע כמו תמיד (בנניות זו מילה!!!!!)

נטלי

Zoe אמר/ה...

הכי "peanut butter jelly time" :)

טל אמר/ה...

ואוו
מצד אחד נראה מעולה
מצד שני זה בננות
הרגת את הבננות כל כך שאולי הייתי טועמת מזה!
ו...את כן אוהבת ריבה צולת תותים במייפל שכמוך!

אנונימי אמר/ה...

ניסית פעם אוזני המן במילוי חמאת בוטנים? (אגב ההערה על עוגיות חמאת בוטנים במילוי חמאת בוטנים, שגורמת לי לרייר)

דניאלה אמר/ה...

וואו. וואו. אני חייבת לנסות את זה. ביחד ולחוד. ואז שוב ביחד. ושוב לחוד. ושוב.

אפרת אמר/ה...

זה נראה הכי טעים אוור!
פוסט מעולה ❤️

אולגה אמר/ה...

עוגיות חמודות ברמות על!

Doreen Hakak אמר/ה...

אל תעליבי את העוגיות, הן נראות מעולה!
ואת לגמרי לא לבד בקטע של הגרבר - כל אחד מת על זה, גם אם הוא לא מודע לזה ;)

הוסף רשומת תגובה