> ג׳ירף קייק ו... פורים!! | Morcake

16 במרץ 2014

ג׳ירף קייק ו... פורים!!

הכנת עוגות לימי הולדת ואירועים מיוחדים הן דבר שבשגרה עבורי. בקרב המשפחה והחברים ידוע שאני תמיד זו שדואגת לקינוח. גם הזמנות מאנשים זרים הן דבר שקורה הרבה, אם כי לרוב אני מסרבת, היות שימי ההזמנות בתשלום שלי כבר מאחוריי. עם זאת, כשמיץ פטל והאריה פנו אלי וביקשו ממני להכין עוגת יום הולדת לחברתם הטובה, הג'ירפה, לא יכולתי לומר לא. בכל זאת, מדובר בגיבורי הילדות שלי.

הדרישות היו די תמציתיות: העוגה צריכה להיות שוקולדית ולהיעשות בדמותה של הג'ירפה. התלבטתי מאד, איך להכין עוגה בדמות ג'ירפה? שקלתי להכין עוגת שוקולד בצורת החיה. אולי פשוט אכין עוגה פשוטה ואצייר עליה כתמים של ג'ירפה? לבסוף, לאחר מחשבה מרובה, החלטתי ללכת על עוגה במספר שכבות ומרקמים, עם משחק על צבעי הג'ירפה.

וכך, שעות ספורות לפני שמיץ פטל והאריה הגיעו כדי לאסוף את העוגה, מצאתי את עצמי מכינה בסיס של בראוניז שוקולד לבן, מעליו מוס שוקולד מריר, תלוליות של קצפת וניל ולמעלה, כקישוט חגיגי במיוחד, מקלות מרנג חומים וצהבהבים, מפוזרים באקראיות ממש ככתמי הג'ירפה.

אין ספק שלא מדובר בעוגה שגרתית, אך אם יש לכם ג'ירפה מיוחדת בחיים שתרצו להשקיע בה, היא ודאי תשמח לקבל עוגה כזו ביום ההולדת. או סתם כך, בתור הפתעה שוקולדית שווה. לגבי הג'ירפה הספציפית שלי, אמנם לא הייתי שם כדי לראות את תגובתה בעת קבלת העוגה, אבל שמעתי שהיא ממש התלהבה. לצערי אין לי תמונות של הג'ירפה עם העוגה שלה, עקב הפרשי גובה בינה לבין מיץ פטל והאריה.


עוגת מוס שוקולד עם מרנג חום-צהוב | תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

למקלות מרנג חומים-צהובים:
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
100 גר' סוכר
80 גר' אבקת סוכר
5 גר' אבקת קקאו
צבע מאכל צהוב וכתום

לתחתית בראוני שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר לבן
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
70 גרם קמח לבן

למוס שוקולד מריר:
500 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל חלב
קורט מלח
3 חלמונים
25 גרם סוכר
2 גרם ג'לטין + 10 מ"ל מים קרים --> מעורבבים יחד
500 מ"ל שמנת מתוקה

קצפת וניל:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
20 גרם אבקת סוכר


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-100 מעלות.
2. מקלות מרנג: בקערת מיקסר יבשה עם וו הקצפה מניחים יחד חלבונים ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
3. כאשר הקצף לבנבן מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה מאוד עד 10 דקות, עד שמתקבל מרנג מבריק ויציב מאוד.
4. מחלקים את המרנג לשתי קערות. לכל קערה מנפים חצי מכמות אבקת הסוכר (40 גרם לכל קערה). לקערה אחת מוסיפים קקאו, לשניה מעט צבע מאכל צהוב וכתום (בעזרת קיסם), ומקפלים יחד בעזרת לקקן, עד ששתי התערובות הומוגניות, אחת בעלת צבע חום, השניה בצבע צהבהב-כתמתם.
5. מעבירים את שתי התערובות לשקי זילוף עם צנתר חלק (אפשר גם בלי צנתר) ומזלפים מקלות על גבי תבנית תנור עם נייר אפיה.
6. אופים את המרנג שעתיים-שעתיים וחצי, עד שהוא יבשלחלוטין ומוסר קלות מנייר האפיה.
7. תחתית בראוני: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית/רינג.
8. בקערה גדולה ממיסים יחד שוקולד לבן וחמאה.
9. מוסיפים סוכר, ביצים, וניל ומלח וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה.
10. מנפים פנימה את הקמח וטורפים רק עד שהוא נטמן לחלוטין בתערובת.
11. מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים 10-15 דקות, עד שהבראוני מתייצב בצדדים, אך עדיין מעט רך במרכזו (לא נוזלי!). כדאי לבדוק את הבראוני עוד קודם, תלוי כמה חזק התנור שלכם. הבסיס שלי נאפה ב-7 דקות.
12. מצננים את הבראוני לחלוטין.
13. מוס שוקולד מריר:  ממיסים את השוקולד במיקרו או בבן מארי.
14. מכינים קרם אנגלז: בסיר קטן מניחים יחד את החלב והמלח, ומביאים לסף רתיחה. בינתיים טורפים יחד את החלמונים והסוכר. ברגע שתערובת החלב מתחילה לרתוח עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים.
15. ממשיכים לבשל על אש נמוכה את תערובת החלב-חלמונים, עד שהיא מצפה גב של כף. חשוב לא להקציף את הקרם במהלך הבישול, אלא לערבב בעזרת כף עץ או מרית. אם יש לכם מדחום - התערובת אמורה להגיע לטמפרטורה של 82-84 מעלות.
16. ממיסים את הג'לטין (לאחר שהושרה במים) במיקרו כ-10 שניות, ומוסיפים אל קרם האנגלז.
17. מסננים את התערובת מעל השוקולד המומס, וטורפים יחד עד שמתקבלת תערובת שוקולדית טעימה ומבריקה מאוד.
18. מקציפים את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת רכה אך יציבה.
19. מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את הקצפת הרכה בשתי פעמים, על מנת לא לשבור את ההקצפה. מתקבל מוס די דליל, אבל אל דאגה, הוא ממשיך להתייצב בקירור.
20. מוזגים את המוס המוכן על גבי תחתית הבראוני ומיישרים בעזרת פלטה. רצוי להניח שקף בתוך התבנית/רינג לפני מזיגת המוס.
21. מצננים לחלוטין במקפיא לפחות 4 שעות, ועדיף לילה שלם.
22. קצפת וניל: מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם תמצית הווניל ואבקת הסוכר לקצפת רכה אך יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק (אפשר גם בלי צנתר).
23. הרכבת העוגה: על גבי המוס הקפוא מזלפים תלוליות קצפת וניל. מצננים כשעה במקרר. שוברים את מקלות המרנג לחתיכות באורך 5-6 ס"מ, ונועצים בצורה חופשית על גבי הקצפת.

הערות, הארות ותוספות
  • את מקלות המרנג אפשר להכין כמה ימים מראש, אך חשוב לשמור בתוך קופסא אטומה היטב, על מנת שלא יספחו לחות.
  • את העוגה מפשירים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
  • במקום להקפיא, אפשר לשמור את העוגה במקרר. גם את שלב קירור המוס אפשר לעשות במקרר, אבל זמן הקירור צריך להיות ממושך, לפחות 8 שעות.
  • ניתן לוותר על ציפוי הקצפת ופשוט להשאיר את המוס כמו שהוא עם מקלות המרנג מעליו.
  • אם רוצים, אפשר לוותר על הקקאו וצבע המאכל במקלות המרנג ולהשאיר אותם לבנים.
  • אם רוצים עוגה כשרה לפסח אפשר להמיר את תחתית הבראוני בדיסקית מרנג או בפירורי עוגיות כשרות לפסח עם חמאה מומסת.


תגידו, זה היה מספיק ברור שהפוסט הזה נכתב כאדם אחר, ולא בדיוק כעצמי, או שאני צריכה לומר לכם את זה באופן מפורש?
פורים, בייבי!! חשבנו - אפרתגלהילהיובלמאיהנטליעלמה ואני - לחגוג בעזרת נשף תחפושות קטן. מנחשים למי אני התחפשתי? :-)

קבלו את רשימת הפוסטים המלאה (והחגיגית והמחופשת) --

שיהיה לכם חג שמח ומבדח, ליצנים קטנים שלי!

19 תגובות:

אפרת אמר/ה...

יא מעולה אחת! חוצמזה שהמור מציצה מאחורי העוגיו.נט!!
הרבה זמן לא נהנתי כמו היום!!
#נשיקה

טלי אמר/ה...

באמת מעולה ! (אף שפה לקח לי זמן )

טל אמר/ה...

מעולה מעולה מעולה
כל כך מדויק!!!

טלי אמר/ה...

ד"ש למיץ פטל... הרסת אותי עם הפרשי הגובה!

גל אמר/ה...

נהדר! הנדסת טילים במורקייק!

שחף פפו אמר/ה...

אתם גדולים!! פשוט מעולה =)

אנונימי אמר/ה...

זה כמו קוף-קייק, רק ג'ירף-קייק!

אנונימי אמר/ה...

לא כל כך הבנתי את המשחק הזה... בתור מי התחפשת?

זהבית אמר/ה...

חחחחחחח.....
אפילו בתחפושת קרעת אותי!

גיל אמר/ה...

קיבלת את התחפושת הכי קשה!
אתם גאונים.

ediblepoetry אמר/ה...

זה אחד הבקרים הכיפים בחיי. יושב פה עם הקפה ומתמוגג. איזו גדולה!!!!!!!!! מצחיק ומדויק ונהדר בטירוף. מקלות המרנג מושלמים.

נטלי אמר/ה...

א-ד-י-ר-ה-! כמה צחקתי :)

עלמה אמר/ה...

משובח!

הדר אמר/ה...

בטח היה קשה להיות מתומצתת כזאת, הא? ;)
תמסרי לג'ירפה מזל טוב!

שי אמר/ה...

שרירי בטן תפוסים מפילאטיס+ הפוסטים שלכם= אאוץ'! מצחיקים בטירוף

tashian אמר/ה...

גאוני גאוני גאוני!! מבריק בכל קנה מידה! רעיון מעולה וביצוע מושלם של כולכם!
אין מילים, רק להוריד את הכובע. אחד המשובחים ever. יופי של פורים!

אולגה אמר/ה...

הפוסט הקצר ביותר שלך ever :) מה שמוכיח (שוב) שהאורך לא קובע.
אני ממש נהנית מהפרויקט הזה!

עדיקה אמר/ה...

מיום ראשון כשהפוסט עלה לאוויר אני מחכה להכין את העוגה
והיום זה קרה... מחר אעשה פינישים אחרונים קצפת עליונה ומרנגים
היא מרשימה אין ספק אני מקווה שהיא גם טעימה... :)

Mor אמר/ה...

תודה לכולם!
גיל, אני כל כך שמחה שמישהו מעריך כמה קשה זה להיות נטלי :-)
יובל, מקלות מרנג מושלמים? צחקתי וצחקתי וצחקתי. העוגה כולה יצאה מעולה, אני מודה - הכי עפתי על עצמי, אבל המרנג? צוחקת וצוחקת עוד.

עדיקה, איזה כיף!! מקווה שיצא טוב!!!!

הוסף רשומת תגובה