> פאי עוגת שוקולד בביסקוויטים | Morcake

14 במרץ 2014

פאי עוגת שוקולד בביסקוויטים

נניח שהיתה לכם חברה שחוגגת יום הולדת ביום שישי בבוקר.


נניח שאותה החברה היתה במקרה עורכת אירוע גדול ומגניב של החלפת משלוחי מנות.



נניח שביום ראשון של אותו השבוע, חמישה ימים לפני יום ההולדת, בעלה של אותה החברה היה מדבר אתכם ומציע שתכינו לה עוגה. ביחד. ואפילו תעשו מזה פוסט!



(רואים שהוא נמצא בקשר ארוך שנים עם בלוגרית אוכל..)



אה.
ונניח שיום שישי הזה הוא במקרה במקרה גם יום הפאי.



מה אתם **הפסקה דרמטית** הייתם עושים?



...
...


אז בואו אני אספר לכם מה אני עשיתי:




כשנמרוד דיבר איתי, ישר אמרתי כן. ברור. אמנם מלחיץ לאפות ביחד עם מר עוגיו.נט, בכל זאת - הוא רגיל לעוגות סופר שוות בבית (ואצלי בבית יש עוגות ברמה של סופר..), היות שהוא בכל זאת נשוי לגברת עוגיה, בכבודה ובעצמה, אבל ברגע שהוא הציע שנכין עוגה כושית (פוליטקלי קורקט זה שם) ושהנושא של הפוסט יהיה משהו בסגנון של "עוגת יום הולדת שגם החבר המפגר שלך יכול להכין" --



כבר לא יכולתי להתווכח.



אז סגרנו על עוגת שוקולד.




אבל בכל זאת, יום הפאי. לא תכננתי להתעלם מהעניין, או לוותר על הזדמנות הפז שנקרתה בדרכי.





היות שזכרתי את חיבתה של נטלי לפתי בר --



הכניסו כאן הערה עוקצנית ומתחכמת על האירוניה שבלוגרית הקינוחים הכי מוצלחת באזור אוהבת ביסקוויטים פשוטים


"נמרוד, תסתכל למצלמה ותראה לי את העוגה"

"יופי, מעולה. בוא נעשה עוד תמונה- שתיים"

"נמרוד, הגנאאאאש! הזווייייייית!"

-- החלטתי שנכין עוגה כושית.. בתוך קלתית ביסקוויטים. להלן - פאי.


מחיאות כפיים, בבקשה.


קיצור.


חמישי בערב. נמרוד מתייצב אצלי.
קניתי את מה שהיה חסר (תאמינו או לא, הדברים שהיו חסרים לי היו קמח וחלב. אה וביסקוויטים. איך הגעתי למצב שאין לי קמח בבית???).
הוצאתי מהארון את כל מה שנזקקנו לו.
עשיתי לנמרוד.נט הסבר קצר של מה בדיוק אנחנו הולכים להכין.


אמרתי לו שאנחנו לא הולכים לצלם את שלבי ההכנה, כי ערב. וחושך. והתמונות לא הולכות לצאת טוב. הן יהיו צהובות וזוועתיות ו...
"רגע, אבל לא תצלמי אותי מכין את העוגה? איך ידעו שהחבר המפגר באמת יכול להכין אותה בעצמו?"


אז צילמתי. תמונות צהובות. וזוועתיות. המצלמה שלי הכי בגדה בי. ופתאום גילינו שדווקא האייפון מוציא תמונות (יחסית) סבירות (בערך).
בכל אופן, כל התמונות פה - די פח. אבל אתם סולחים לנו. מדובר בתמונות אווירה.


בערך.
נגיד.
שיהיה.

אופס

ואף מילה על הבלאגן ההיסטרי שהולך בדירה שלי.
באמת, אף מילה!


לגבי העוגה עצמה - אני נתתי הוראות, נמרוד שקל (ולא טעה אפילו בשקילה אחת! זאת אומרת, חוץ מהקקאו והשמן והשמנת המתוקה. אבל זה לא נחשב) וערבב וריפד את התבנית ויצק לתבנית. אני רק פיקחתי. ותמכתי. נפשית וגם קצת פיזית.


אה, וצילמתי תמונות אווירה זוועתיות.


בשורה התחתונה - אפינו פאי עוגת שוקולד בקלתית ביסקוויטים. עם גנאש וסוכריות צבעוניות.


ואם אנחנו יכולים להכין פאי כפרי* מגניב שכזה - גם אתם יכולים. וגם החבר/ה ה.. טוב, לא. אני לא אומרת מפגר/ת. זה לא יפה. בואו פשוט נאמר שאת פאי עוגת השוקולד הזה, כל אחד יכול להכין. סבבה? סבבה.


*אתם יודעים כבר ש"כפרי" זו מילת הקוד שלי ל"מבולגן בטירוף", כן?


אז יום פאי שמח ויום הולדת שמח, נטלי.נט! תודה לך על שהשאלת לי את בעלך לערב אחד, מבלי לדעת. זה היה למטרה טובה ;-)

***
פאי עוגת שוקולד בביסקוויטים
מקור המתכון: עוגת השוקולד היא למעשה העוגה הזו, רק שהכנו חצי כמות.

כמות: תבנית פאי/רינג בקוטר 22 ס"מ - מאמינה שגם 24 יעבוד סבבה.

מצרכים:
לקלתית
100 ג' חמאה
200 ג' ביסקוויטים
15 ג' (1 כף) סוכר חום כהה (אפשר גם דמררה או לבן)

לעוגה
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
35 ג' (1/4 כוס) אבקת קקאו
4 ג' (1 כפית) אבקת סודה לשתיה
2 ג' (1/2 כפית) אבקת אפיה
3 ג' (1/2 כפית) מלח
60 ג' (1/4 כוס) חלב
55 ג' (1/4 כוס) שמן קנולה
1 ביצה גדולה
120 ג' (1/2 כוס) קפה (בערך כף קפה מהולה במים רותחים)

לגנאש
75 ג' שמנת מתוקה
75 ג' שוקולד מריר

סוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית פאי.
2. להכנת הקלתית: ממיסים חמאה על הכיריים או במיקרוגל.
3. בינתיים טוחנים ביסקוויטים עם סוכר חום במעבד מזון.
4. מערבבים ביסקוויטים טחונים וחמאה בקערה.
5. מעבירים את הקלתית לתבנית. מרפדים את התחתית והדפנות בעזרת כף/עם הידיים, ומשתדלים ליישר ולהגיע לשכבה אחידה עד כמה שאפשר. אם לא הולך, זכרו את מילת הקסם: כפרי.
6. אופים 5-10 דקות, אנחנו אפינו שמונה דקות.
7. להכנת העוגה: מניחים קמח, סוכר, קקאו, סודה, אבקת אפיה ומלח בקערה בינונית.
8. בקערה נפרדת, קטנה יותר, מערבבים חלב שמן וביצה.
9. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך קערת היבשים. מערבבים היטב.
10. מוסיפים קפה לקערה ומערבבים עד לקבלת בלילה שוקולדית מהממת, חלקה, די נוזלית אבל לא בטירוף.
11. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית, בתוך קלתית הביסקוויטים. אופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
12. להכנת הגנאש: ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד יחד בסיר קטן, תוך כדי ערבוב. מניחים בצד למספר דקות.
13. כאשר העוגה יוצאת מהתנור, מחוררים אותה מעט (אם רוצים) ויוצקים את הגנאש מעליה. אם הוא לא מכסה את כל העוגה, עוזרים לו להגיע לצדדים בעזרת לקקן.
14. ממתינים מספר דקות ומפזרים סוכריות צבעוניות מלמעלה. או שלא. מה שבא לכם.
15. לפני ההגשה, מחלצים מהתבנית/רינג, כמובן.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • שימו לב - לא שזה קרה לנו או משהו, כפי שניתן לראות בתמונות, אבל בכל זאת - אם אתם רוצים להעביר את העוגה מהתבנית לצלחת הגשה, זה על אחריותכם בלבד. קלתית הביסקוויטים מת.פו.ררת. ממש ממש.
  • התמונות, כפי שהבנתם, צולמו בערב, כשהדירה שלי היתה חשוכה, אז המצלמה לא שיתפה פעולה. האייפון שלי ניסה לעזור, ולא ממש הצליח.. של נמרוד תרם קצת יותר. בערך.
  • מזל טוב.נט(לי)!


ולמקרה שתהיתם מה עושים כשיום הפאי ופורים נופלים ביחד, התשובה היא "מתחפשים לפאי שוקולד":


13 תגובות:

נטלי אמר/ה...

Best birthday present EVER!!!!!
אין עליך ועל נמרוד - עשיתם לי את היום!!!!!!!
תודה ענקית ♥♥♥

Liron McLey אמר/ה...

איזה כיף לך!!! חלון ענק באמצע המטבח =) מזל טוב לגברת עוגיו.נט !!

נחמה שובתת אמר/ה...

איזה מקסים!! התרגשתי ממש :)

גיל אמר/ה...

הפאי יצא מהמם ואני עד שהפירורים סופר-טעימים!
כמה שאת מהירה עם הפוסטים שלך!
ותחפושת האסיר מספר פאי-שוקולד? גאונית! :P

(אבל ברצינות, יש תרופה לתמונות צהובות, נדבר על זה :) )

גל אמר/ה...

אדיר!! מזל טוב נטלי! :) ואחלה יוזמה

postblonde אמר/ה...

אדיר לגמרי!!! :) :) :)

אנונימי אמר/ה...

אתם כל כך חמודים!
והתחפושת גאונית! תחפושות חנוניות לשלטון (התחפשתי עם חברה לזוג יונים... הכי חננה)
אנונימית שאת מכירה

טלי אמר/ה...

טוב, הייתי שם כשהעוגה הזו הגיעה. והיא נראתה נהדר.
ואפילו גנבתי פירור ולא הבנתי מה יש בו שהופך אותו לכזה טעים.
אבל עכשיו אני מבינה - פתי בר!!!
ואני רק רוצה להוסיף ש- נטלי, בורכת!
יש לך גם בן זוג מוכשר, אוהב ותותח,
וגם חברה נהדרת, מצחיקה ונדיבה שהרשתה לגבר שלך להיכנס אליה למטבח.
לא מובן מאליו...

טליה אמר/ה...

למי איכפת מכמה פירורים כשהעוגה נראית כ"כ יפה וטעימה?
את חברת אמת את, וכל הכבוד על ההשקעה! וכמובן - המון מזל טוב לנט.לי :-)

רחלי אמר/ה...

היה כיף גדול לראות את התמונות ועוד יותר לקרוא את הטקסט הקורע שלך. שיחקתם אותה!

גיל אמר/ה...

וגם שכחתי לכתוב, התמונות של נמרוד.נט עם העוגה המוטה והגנאש הרגו אותי מצחוק.

הדר אמר/ה...

חברה טובה ומיוחדת! כל הכבוד לך!
מזל טוב לנטלי, צל"ש לנמרוד ועוד אחת לך :)

Unknown אמר/ה...

אין ספק שאתם סופר דופר מאגניבים ב-א' הידיעה!

הוסף רשומת תגובה