> עוגת פרג ווניל עם קרם פטיסייר תפוזים | Morcake

2 במרץ 2014

עוגת פרג ווניל עם קרם פטיסייר תפוזים

זה לא שאני לא אוהבת פרג.


אני פשוט לא.. אוהבת אותו.



לא, רגע. אני מרגישה שלא הבהרתי את זה כל כך טוב.


פרג לא מגעיל אותי. אני לא שונאת אותו. אם תהיה בסביבתי עוגה עם פרג - אני כנראה אטעם ממנה.



מצד שני, זה לא שאני לא אצליח לעמוד בפני העוגה הפרגית הזו. ואם יהיה משהו מתוק אחר בנוסף אליה, אני כמעט בטוח אלך על השני.



נניח.. עוגת שמרים. מכירים את זה שאתם נתקלים בעוגת שמרים עם מילוי כהה, לוקחים לכם פרוסה, מאושרים לגמרי, לא מאמינים שזה קורה לכם כי.. שמרים, טועמים, משוכנעים שאתם הולכים לתת ביס לעוגת שמרים במילוי שוקולד........ ומגלים שבעצם זו עוגת שמרים פרג?


אכזבה.
הכי אכזבה.


כי מי מעדיף עוגת שמרים במילוי פרג על פני עוגת שמרים שוקולד? והאם אנחנו באמת רוצים אנשים כאלה בחברה שלנו?
נראה לי שלא.


בכל אופן, כל זה לא באמת משנה, היות שחומר הגלם החודשי במנטקה היה פרג. לכן הייתי צריכה להכין משהו עם - wait for it - פרג.



אני מודה שלא היתה לי השראה. כל הרעיונות הרגישו לי בנאליים. עוגיות פרג ולימון? כבר עשו. עוגת פרג ושוקולד? וואו, אולי כדאי שאמר לרשום על השילוב הזה פטנט, לפני שעוד מישהו יחשוב עליו.


היה לי כמעט חודש כדי לחשוב על רעיון ולבצע אותו, אבל בהיותי אני - דחיתי ודחיתי.
שקלתי להכין עוגיות פרג כלשהן, או "סתם" בחושה עם פרג ומשהו (לימון? שוקולד? חלבה? פרג וחלבה הולך ביחד?), לשתיית הפרידה בעבודה (מאמינה שאספר לכם על זה מתישהו בחצי השנה הקרובה), אבל בסוף ויתרתי. בין היתר עקב הפרט השולי מאד - לא היה לי פרג בבית.


בסופו של דבר הכנתי מיליון דברים לעבודה - שום דבר מהם לא עם פרג, עזבתי את העבודה, טסתי לחו"ל, חזרתי מחו"ל, חפרתי על זה (כאילו.. ממש חפרתי), ובסוף הגעתי ליומיים לפני פרסום הפוסט. בלי פרג ובלי קינוח פרג.


בו פריקינג הו.


אז עשיתי את הדבר הנורא מכל שיכולתי לעשות:
קניתי פרג בסופר.


פם פם פם.
פם פם.


פם.


לא נורא, אמרתי לעצמי, זה לא כזה היסטרי - כולם תמיד אומרים לא לקנות פרג בסופר, כי הוא מר ומעופש והורס הכל, אבל לי זה מעולם לא קרה. אז נכון שהשתמשתי בפרג אולי פעמיים בחיים, אבל בקטנה, יהיה בסדר -- כמה רע יכול להיות פרג מהסופר?



או מאמא.
רע.



תראו, אני ממש צריכה שתזרמו איתי פה --
העוגה שהכנתי, בשורה התחתונה, לא לגמרי טעימה.
ואני עדיין הולכת לפרסם את המתכון.



תפסיקו לצעוק שניה ותנו לי להסביר, בסדר?



מדובר בעוגת פרג (ווניל) שחציתי לשניים ומילאתי בקרם פטיסייר תפוז. על החלק העליון של העוגה יצקתי זיגוג תפוזי ופיזרתי שבבי טופי וסוכר קוקוס.


הקרם מעולה. מעולה מעולה מעולה. תפוזי וטעים ונהדר.
העוגה - בבסיס שלה - באמת מצוינת. יש לה מרקם אוורירי וכיפי (היי, חלבון מוקצף, תביא כיף!) וטעם טוב.
אם מתעלמים מהפרג.


הפרג בעוגה.. פשוט לא טעים.
אז נכון שבלי קשר, אם הייתם שואלים אותי, העוגה הזו כנראה היתה יותר טעימה בלי הפרג.
א ב ל
אם משתמשים בפרג טוב - כלומר טרי ובלתי מעופש מהסופר - אני חושבת שהיא עדיין תהיה טובה מאד. עד כמה שעוגת פרג יכולה להיות טובה, כמובן.



אני לקחתי מתכון כלשהו שמצאתי לעוגה, אגב, במסגרת חיפושי הפרג שלי ברחבי האינטרנט, והכנתי רבע כמות. כי לא היה לי מה לעשות עם העוגה, ולא רציתי סתם להיתקע לבד בבית עם עוגה עצומה שלא יהיה מה לעשות איתה חוץ מלאכול את כולה בעצמי.
כי הייתי, כמובן, אוכלת את כולה בעצמי.



אז הכנתי רבע כמות ואפיתי ברינג בקוטר 16 ס"מ. קיבלתי עוגה קטנה ודי נמוכה, אבל עדיין מספיק גבוהה כדי שאוכל לחצות ולמלא אותה - עם כמות קטנה של קרם פטיסייר, מן הסתם. הדבר האחרון שהייתי צריכה בבית, אפילו אחרי עוגה גדולה, זה שאריות של קרם פטיסייר. גם ככה אני עדיין מתמודדת פה עם ריבת בננות שמסרבת להסתיים.


(חוץ מזה, רבע מתכון של העוגה הצריך שימוש בחלבון אחד, והקטנת כמות הפטיסייר גרמה לכך שנזקקתי לחלמון אחד. היות שחלבון אחד + חלמון אחד = ביצה אחת [גאון מתמטי], שמחתי ממש. דיברנו פעם על זה שאחד הדברים שהכי מלחיצים אותי בעולם זה שימוש בכמות לא שווה של חלבונים וחלמונים, נכון?)


רוצים עוגה קצת יותר גדולה (בהנחה שהאיומים שלי על הפרג הלא מוצלח לא הבריחו אתכם עדיין)? הכפילו כמויות! או.. רבעו כמויות!


בכל אופן, אני רוצה שתבטיחו לי שני דברים:
1) שתכינו את פטיסייר התפוז. גם בלי קשר לעוגה. אפילו סתם כדי לאכול אותו בכפית. או עם האצבע. זה האזור הבטוח פה, אף אחד לא ישפוט אתכם.
2) שתנסו את העוגה. בלי פרג בכלל או עם פרג נורמלי, כלומר טרי טרי טרי.


טוב, זה כנראה היה הפוסט המבולגן והכי-לא-משכנע בהיסטוריה של העולם. אבל אתם תיאלצו לסלוח לי, זה כבר יום שלישי ברציפות בו אני יושבת לכתוב לבלוג ובא לי כבר להרוג מישהו (ושני הפוסטים הקודמים שלי סכמו ליותר מתשעת אלפים מילים, אני כבר בקושי מצליחה לדבר.. עזבו לכתוב).


קיצור - זרמו איתי על עוגת הפרג, אפילו שכל מה שעשיתי עד עכשיו זה להסביר לכם כמה אני לא אוהבת פרג ואיך הוא הורס הכל.
ואם בכל זאת לא השתכנעתם, יש החודש כמה מתכונים של משתתפי "כחומר ביד הבלוגר" שאולי יעשו עבודה יותר טובה בלגרום לכם לרוץ לחנות התבלינים הקרובה לביתכם ולרכוש פרג טרי.


כן... נראה לי שאני צריכה הפסקה מהבלוג. ובכלל.
נדבר עוד חודשיים-שלושה ככה?


***
עוגת פרג ווניל עם קרם פטיסייר תפוזים
מקור המתכון: עבור העוגה התבססתי על המתכון הזה, אם כי הכנתי רבע כמות ועיגלתי טיפה כמויות. הקרם מבוסס על המתכון הזה, אם כי גם הפעם השתמשתי ברבע כמות.

כמות: עוגה דו שכבתית אחת (שכבות דקות..) בקוטר 16 ס"מ.

מצרכים:
לעוגה
20 ג' (2 כפות) פרג טחון
60 ג' (1/4 כוס) חלב
1 חלבון מביצה גדולה
40 ג' חמאה רכה
75 ג' (6 כפות) סוכר לבן
1/2 כפית תמצית וניל
70 ג' (1/2 כוס) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה

לקרם 
120 ג' (1/2 כוס) חלב
גרידה מתפוז אחד
10 ג' (1 כף) מיץ תפוזים
25 ג' (2 כפות) סוכר לבן
1 חלמון מביצה גדולה
10 ג' קורנפלור

לזיגוג תפוזים
20 ג' (2 כפות) מיץ תפוזים
20 ג' אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מניחים פרג בקערה, יוצקים מעליו חלב ומערבבים. מניחים בצד למשך כשעתיים.
2. מתחילים בהכנת הקרם: מניחים חלב, זסט, מיץ תפוזים ומעט מהסוכר בסיר בינוני. מבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מסירים מהאש.
3. בינתיים מערבבים בקערה קטנה חלמון עם שאר הסוכר.
4. מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב.
5. כאשר התערובת בסיר מתחילה לרתוח, יוצקים מעט ממנה אל תוך קערת החלמון. טורפים היטב על מנת לבצע השוואת טמפרטורות.
6. מוזגים את התערובת בקערה הקטנה חזרה לתוך הסיר. מחזירים לאש ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע.
7. מעבירים לקערה דרך מסננת. מצפים את פני הקרם בניילון נצמד (כך שהניילון נוגע ישירות בקרם) ומעבירים למקרר למשך כשעתיים לפחות (או עד שהעוגה מוכנה למילוי).
8. מחממים תנור ל-190 מעלות.
9. להכנת העוגה: מניחים חלבון בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים - מתחילים בחום נמוך ומגבירים בהדרגה עד שמגיעים למהירות מקסימלי. אמור להתקבל קצף יציב יחסית וחלק -- לא חייב להיות ממש ממש יציב, העיקר שיהיה קצף כולו.
10. מעבירים את הקצף לקערה אחרת, מנקים קלות את קערת המיקסר (לא חייבים ממש לשטוף, בגלל זה מתחילים עם החלבון ולא עם שאר הבלילה) ומניחים בה חמאה. מחברים וו גיטרה ומקרימים דקה-שתיים על מהירות בינונית-גבוהה.
11. מוסיפים סוכר ווניל. מערבבים עד להיטמעות.
12. מוסיפים את הפרג המושרה בחלב ומערבבים היטב, עד להיטמעות.
13. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חומרים יבשים - קמח ואבקת אפיה - תוך כדי ערבוב, בהדרגה. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
14. עוצרים את פעילות המיקסר ומקפלים פנימה את החלבון המוקצף בעזרת לקקן, רצוי בשתיים-שלוש הוספות.
15. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית (או רינג מרופד בנייר אפיה). אופים כ-15 דקות, עד שהעוגה מתייצבת, משחימה-מזהיבה בחלקה העליון וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
16. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית וחוצים לשתי שכבות בעזרת סכין מסור.
17. מניחים פרוסת עוגה אחת על צלחת הגשה (אני העדפתי להפוך את העוגה ולהניח את מה שהיה החלק העליון שלה קודם בתור החלק התחתון, כדי שעכשיו החלק הישר יופנה כלפי מעלה, אבל זה לא היסטרי). מניחים את כל הקרם מעל העוגה ומיישרים לשכבה אחידה (אלא אם אתם אני, ואז זה יצא הכל חוץ מאחיד) בעזרת לקקן או פלטה קטנה.
18. מניחים את פרוסת העוגה השכבה השניה מעל הקרם.
19. להכנת הזיגוג (שימו לב, זה מסובך): מערבבים מיץ תפוזים ואבקת סוכר בקערה קטנה. יוצקים מעל העוגה - אפשר גם לטפטף עם כף, כך שכל השכבה העליונה מצופה זיגוג.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • כאמור, אם ממש לא בא לכם על עוגת פרג, אפשר לוותר עליו. אבל אתם יודעים.. זו לא תהיה עוגת פרג.
  • עם פטיסייר התפוזים אפשר לעשות כל דבר אחר, כפי שכבר ציינתי -- לאכול בכפית, למשל.
  • העוגה יוצאת טיפה מכוערת, זו הסיבה שבכלל החלטתי להכניס את הזיגוג לסיפור פתאום. אבל הזיגוג היה שקוף, אז זה כמובן לא עזר למראה. לכן בשלב הזה שלפתי ממגירת ההפתעות שלי שבבי טופי וסוכר קוקוס (טעים!!), ופיזרתי אותם על פני העוגה. אתם יכולים לקשט בכל דרך אחרת - אגוזים, למשל, או.. אגוזים?
  • אפשר גם לקשט בקצפת, או להכין כמות גדולה יותר של פטיסייר ואז להשתמש בחלק ממנו כדי לצפות את העוגה.
  • וכן, העוגה שלי די מכוערת. בואו ננסה להתעלם מזה, טוב?


אם אני אומר לכם שהצלחות המנוקדות נבחרו במקרה (לפחות הגדולה - את הקטנה יותר כבר הוצאתי מהארון כדי שתתאים לנקודות של הגדולה), והקטע שהן מתאימות לנקודות הפרג בעוגה הוא לא משהו מכוון.. תאמינו לי?

17 תגובות:

נטלי אמר/ה...

אני נוטה להאמין שהפרג מהסופר הוא האשם העיקרי בסיפור, אבל למרות הכל חייבת לציין שהתמונה האחרונה לחלוטין עושה לי חשק לקחת ביס, אז נראה לי שכן הצליח לך :)

נטלי

boobele אמר/ה...

העוגה ניראית טוב. אם את בטוחה שהאשמה בפרג מהסופר, אז צריך לנסות אותה. והקטע עם שוויון החלמונים לחלבונים מובן לי לגמרי. אני משנה מתכונים רק בשביל לא לשמור עודפים במקרר.

גבריאלה אמר/ה...

דווקא ניראת ונשמעת עוגה סוףףף

ענבל אלעד אמר/ה...

בתור מי שבעבר לא אהבה פרג...מה שעשה לי את השינוי הוא מלית פרג שלמדתי להכין בקורס קונדיטוריה...בכל מקרה, אם זה עוזר פרג טחון הוא מקור טוב לסידן ובכלל זרעי הפרג יכולים להועיל לא מעט, אז הנה גם סיבה בריאותית ;)

הדר אמר/ה...

טוב, היא נראית מעולה, אז מה הבעיה כאן? כולם יודעים שאוכלים עם העיניים... למי אכפת מהבטן?

Unknown אמר/ה...

תקשיבי העוגה נראית מהממת והצילומים מצוינים וגם אם סיכמנו שפרג אההם זה לא הדבר הכי טעים ביקום צריך לזקוף לזכותו שהוא ממש פוטוגני. הנקודות השחורות האלה בעוגה יחד עם הנקודות בצלחת והקרם פטיסייר המטריף הזה שקורץ לי מהמסך הממ טו דיי פור.

The Cookie Fairy אמר/ה...

חחחחח
קרועה שכמוך
כיף לקרוא אותך כרגיל!
אם נתעלם לרגע מהפרג המעופש
בהחלט עושה רושם שלעוגה יש פוטנציאל להיות מהממת
אפילו כזאת שאם תתפסי אותי ביום הזוי במיוחד,
הייתי מעדיפה לנשנש פרוסה טובה שלה גם במקום עוגת שוקולד.
נראה אותך מנדה אותי...

נ.ב.
פרג בסופר זה באמת הדבר הכי נורא בעולם

אולגה אמר/ה...

הרגת אותי עם הפרג הלא טעים :)) ובכלל, כתוצאה מקריאת הפוסטים של משתתפי האתגר הבנתי שכולנו חולקים את אותה הטראומה של פרג מזעזע בגרסה הלא טרייה שלו, וכולנו די חיים איתו בשלום פלוס פלוס כשהוא טרי. בקיצור - אחלה חומר גלם וטוב שחשבת עליו.

קרן אמר/ה...

התמונה בפודפייג' הכניסה אתי לפוסט כי היא מצויינת, ואני מתה על פרג אפילו יותר משוקולד.
אהבתי מאוד.

ענת אמר/ה...

תקשיבי,
גם המתכון שלך וגם המתכון של אולגה עשה לי חשק מטורף לשלב קרם פטיסייר עם פרג!
העוגה נראית מצויין :) וכן, פרג מהסופר זה Big NO NO!

שולחת אליך יונת דואר עם העוגיות שלי לקפה של הבוקר ;)

טליה אמר/ה...

מה אני יכולה לומר שלא אמרו פה כבר לפני? לגמרי מהמם ועושה חשק, וממש אהבתי את שילוב הטעמים.
נקודות זה הכי, אחותי!

עומרן אמר/ה...

פתאום קלטתי שפרג כזה שמפוזר בעוגה אני גם לא אוהב, אבל עוגת שמרים שבה הפרג תופס ממש נפח זה משהו אחר לגמרי.

Daniela Pollak אמר/ה...

פטיסייר תפוז! אני הכי הולכת להכין את זה.

אנונימי אמר/ה...

לא הבנתי משהו בהכנת בקרם תפוזים:
1. רשמת בשלב 4 "מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב". לאן מוסיפים את הקורנפלור? לחלב החם או לקערה עם החלמון והסוכר?
2. בסוף שלב 2 רשמת שמסירים את הקערה עם החלב המורתח מהאש. בשלב 5 כתבת על ההתחלה :"כאשר התערובת בסיר מתחילה לרתוח...." אבל אמרת קודם שהסיר כבר לא על האש....

אנונימי אמר/ה...

קלטתי בינתיים.. :) נא להתעלם מתגובה 14 :)

Mor אמר/ה...

אההההה תגובה 14-15, סליחה שלא הספקתי להגיב, אבל העיקר שבסוף הכל ברור :-)

דנה אמר/ה...

את פשוט גדולה מהחיים!

הוסף רשומת תגובה