> קאפקייקס שוקולד לבן עם קצפת פטל | Morcake

23 בנובמבר 2014

קאפקייקס שוקולד לבן עם קצפת פטל

אתם כבר יודעים שהאחיינים שלי (ארבעה מתוך שבעה, זאת אומרת) גרים כרגע בחו"ל. זוכרים שחפרתי על זה לפני כמה ימים?


קיצור. בשנים האחרונות הכנתי לאוריקי ולתאומים מלא עוגות יום הולדת, ולפני כמה חודשים גם שיר שיר הצטרפה לחגיגה.



אבל עכשיו אני לא יכולה, כי הם לא פה, ו.. וואה*.


*ככה אני בוכה



אבל מרחק גיאוגרפי לא יעצור בעדי: הוא לא הפריע לי להכין לאורי קרמבו פטל בקיץ, והוא לא יפריע לי גם היום.




בעודי משתפת בפייסבוק את כל העוגות שהכנתי לזיו ונועם בשנים האחרונות, כדי לחגוג להם את יום ההולדת מרחוק, פתאום הבנתי --


למה? למה אני מסתפקת בחזרה על מתכונים ישנים?


למה אני לא יכולה לחגוג להם באופן וירטואלי את יום ההולדת?


הממ. רגע. אולי אני יכולה.


אבל אוי לא, זה היום! היום יום ההולדת שלהם, ממש היום הם בני שבע! אני חייבת להזדרז!


אז הקמתי את עצמי - זה לא היה קל, תאמינו לי - והכנתי קאפקייקס. אידאלית, הייתי רוצה להכין משהו עם תותים. אבל לא היו לי תותים. אז פטל.


פטל זה קצת כמו תותים. רק לא. ופטל הכנתי גם ליום ההולדת של אורי, אז זה כבר הופך לקטע משפחתי. ואמנם כשמכינים קצפת עם פטל, היא נצבעת בוורוד, וחשתי שאולי התאומים לא ירצו שאחגוג להם עם משהו ורוד, אבל קיוויתי שהם יסלחו לי.


ובעיקר, פטל (יותר נכון, מחית פטל) זה מה שהיה לי בבית, והייתי צריכה לעבוד עם זה.


רגע, אבל פטל זה בכלל בציפוי. הקאפקייקס עצמם הם קאפקייקס "רגילים" עם שוקולד לבן, כי איזה ילד יגיד לא לשוקולד (לבן)?


אוקיי, אז זה לא באמת משנה, כי זיו ונועם מקבלים את הקאפקייקס רק וירטואלית - הילדים היחידיים שאשכרה זכו לטעום מהעוגות הקטנה האלה הם אסף ואני.


כן, זאת אני - מכינה עוגות כדי "לחגוג" לאנשים אחרים, ובפועל אוכלת אותן בעצמי. עליתם עלי.


בכל אופן, לא באמת רציתי להכין עשרות קאפקייקס, היות שהבית שלי מפוצץ בשאריות של כל מיני עוגות כרגע. רציתי רק משהו בקטנה, שיעזור לי לציין את המאורע.


לכן פניתי למתכון של הקאפקייקס שוקו-וניל שהכנתי לוולנטיינז פעם, זה שיוצאים ממנו בדיוק שני קאפקייקס, ושיחקתי איתו טיפה, במטרה להכין שני קאפקייקס - אחד לכל תאום.


מה שקרה בפועל זה שהשתמשתי במנז'טים קצת יותר קטנים הפעם, אז יצאו לי שלושה קאפקייקס. לא נורא, האחיות של הבנים יכולות לחלוק וירטואלית את הקאפקייק השלישי.


ומה שיקרה בפועל זה שאסף ואני כנראה נחלוק את הקאפקייק השלישי. כמו שעשינו עם הראשון וככל הנראה נעשה גם עם השני.


היי, עוד מישהו רוצה שאני אחגוג לו יום הולדת וירטואלית? אני אשמח. באמת. אולי עם בראוניז? עוגיות חמאת בוטנים? מישהו רוצה שאני אחגוג לו וירטואלית עם עוגת שמרים???


ועוד משהו קטן: זיוי, נועמיקו -- יום הולדת הכי שמח בעולם כולו, חמדמודים! שולחת לשניכם כיף מרחוק, דודה מור


***
קאפקייקס שוקולד וניל עם קצפת פטל
מקור המתכון: התבססתי על הקאפקייקס האלה, ושיניתי קצת

כמות: שניים-שלושה קאפקייקס, תלוי בגודל (אם מכינים קאפקייקס בגודל מלא, יצאו שניים. קאפקייקס בינוניים - שלושה, כל אחד שוקל כ-60-65 ג', אם בא לכם לדייק). אפשר גם להכין כמיני מאפינס, ואז יצאו אפילו ארבעה-חמישה, לדעתי.

מצרכים:
30 ג' חמאה רכה
30 ג' (2 כפות) סוכר חום כהה
1 ביצה גדולה
40 ג' (4 כפות) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
25 ג' (2 כפות) חלב
10 ג' שוקולד לבן, מומס
20 ג' שוקולד לבן, קצוץ גס

לציפוי
50 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
20 ג' מחית פטל
10 ג' (1 כף) סוכר לבן

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מניחים חמאה וסוכר בקערה בינונית. מקרימים היטב בעזרת מטרפה.
3. מוסיפים ביצה וטורפים היטב.
4. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח. מערבבים חלקית, לא עד להיטמעות מלאה.
5. מוסיפים חלב ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
6. מערבבים פנימה שוקולד לבן מומס.
7. מקפלים בזהירות שוקולד לבן קצוץ.
8. מחלקים את הבלילה לשניים-שלושה מנז'טים, תלוי בגודל. אופים 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז על קאפקייק יוצא נקי, אולי עם מעט פירורים לחים עליו. זמן האפיה תלוי גם בגודל הקאפקייקס, כמובן.
9. להכנת הקרם: מקציפים שמנת, מחית פטל וסוכר לקצפת יציבה מאד, או לא מאד, איך שתרצו. מצפים את הקאפקייקס - אפשר לזלף, אפשר פשוט לזרוק כמה כפיות של קרם מעל כל קאפקייקס (כמוני!) ולפזר סוכריות לבנות יפות מלמעלה, ולשכנע את עצמכם שמרושל זה המזולף החדש. או משהו כזה.

הערות/תוספות/שדרוגים:

  • אם רוצים, אפשר להשתמש רק בשוקולד לבן מומס או רק שוקולד לבן קצוץ (או שוקולד צ'יפס). אני הלכתי על שילוב, אבל זה לא באמת קריטי. חוץ מזה, אפשר להגדיל קצת את כמות השוקולד, כי כרגע הוא מורגש אבל לא מאד דומיננטי.
  • אם רוצים קצפת רגילה, אפשר להשמיט את הפטל. או להשתמש בכל מחית אחרת (או, נגיד.. קקאו? אם בא לכם קצפת שוקולדית). אני, כאמור, הקצפתי עם מקציף ידנית ואז עוד קצת עם מטרפה, אבל אפשר לעשות את זה במיקסר, פשוט נראה לי שיהיה לו קשה להקציף כמות כל כך קטנה.
  • אפרופו מיקסר, תרגישו חופשי להכין את הקאפקייקס בעזרתו. אני התעצלתי עבור כמות כל כך קטנה. חוץ מזה, קערת המיקסר שלי היתה תפוסה, אז.. כן.
  • ואפרופו מטרפה, אני צריכה להתוודות: השתמשתי במטרפה אחרת, ממתכת, כדי לערבב את החמאה והסוכר. פשוט המטרפה הצבעונית היתה הרבה יותר יפה ופוטוגנית. חוץ מזה, היא כן שימשה באותי בהמשך, אז אני לא לגמרי שקרנית. רק קצת. זהו.


7 תגובות:

נטלי אמר/ה...

מזל טובבבב! בא לי קאפקייק!

עלמה אמר/ה...

הקטע הזה של חגיגות יומולדת וירטואליות די מגניב, אני חושבת לחגוג יומולדת וירטואלי מניו יורק לכל החברים שלי מישראל ופשוט לאפות לעצמי עוגות.

Tula אמר/ה...

מקסים מקסים מקסים!!

חתולי8 אמר/ה...

מקסים ונהדר וטעים וגם אני רוצה יומולדת וירטואלי, וזה בכלל לא משנה שהכרתי את הבלוג שלך לפני חצי דקה...אני מאוהבת.

אנונימי אמר/ה...

הולי קנולי .

The Cookie Fairy אמר/ה...

יומולדת וירטואלי זה הורס!
במיוחד מאחר ואתה לא צריך לחלוק את העוגה שלך עם אף אחד P:
חוצמזה מאוהבת במטרפה הצבעונית שלך
יומולדת שמחחח לקטנטנים

Idit Shiraz אמר/ה...

איזה כיף לקרוא אותך. כן כן אני אומרת אותך כי לכל פוסט ומתכון יש אופי ואת שופכת מילים ואני מוצאת את עצמי גם מריירת על התמונות וגם צוחקת ונהניית מכל רגע. מהממת ! :)

הוסף רשומת תגובה