> פיננסייה נוטלה | Morcake

5 בפברואר 2015

פיננסייה נוטלה

בפסח האחרון, אסף טס עם אחותו ללונדון.


כן, ברור שקינאתי.


מצד שני - רק הייתי בפריז פחות מחודשיים קודם לכן, לא הייתי לחוצה על חו"ל.


מצד שלישי - הוא היה שם איתי, אז מה הוא צריך לנסוע לחו"ל פתאום?!


אבל מצד רביעי, התגאיתי בו עד מאד כשהוא דיווח לי על המאמצים שהוא עשה כדי להגיע לסניפים הבריטיים של חלק מהקונדיטוריות הטעימות שאכלנו בהן בפריז.


זה היה כאילו שלחתי לאנגליה נספח שלי. שלוחה. נציג מטעמי. שיטעם דברים.


חוץ מזה, לא יכולתי לכעוס ולקנא יותר מדי..


כי הוא הביא לי במתנה גרבונים צהובים ולק צהוב* ומלחיית קאפקייקס.

*מי בכלל אוהב צהוב? (אני) (מאד)


וספר נוטלה.


טם טם טם.


מה זה ספר נוטלה, אתם שואלים?


זה ספר.


בצורת צנצנת נוטלה.


עם כל מיני מתכוני.. wait for it --

נוטלה.


הספר מגניב לאללה. כאמור - הוא בצורת צנצנת נוטלה!!


והמתכונים עצמם חמודים (חלק יותר, חלק פחות).


אבל נוצר מצב שעברה כמעט שנה, ולא הכנתי שום דבר מהספר.


למה? כי לא יצא.


עד שאסף החליט שמספיק ודי. במסגרת רשימת ה-to bake שהוא יצר לאחרונה ושיתף איתי בגוגל דרייב, התווספה גם בקשה לנוטלה.

ליתר דיוק, "לפחות שלושה מתכונים שונים מספר הנוטלה". ההדגשה במקור.


כן, יש לנו רשימת מטלות אפיה, להלן דברים שהוא רוצה שאני אאפה לו. וכן, זה מסמך משותף ששנינו יכולים לעדכן. כך אנחנו מנהלים גם את רשימת הקניות השבועית:

שנינו נכנסים באותו הזמן למסמך המשותף בדרייב ומעדכנים את הרשימה. הוא כותב "רוטב לסלט", אני מוסיפה אחרי זה "איכס". אני כותבת תחת קטגוריית ה"שונות" את הפריט החשוב "התרגשויות", הוא טוען שאני משוגעת.


אני אגלה לכם סוד: שיחת הקניות היא אחד ההיילייטים של השבוע. ממליצה בחום.


בכל אופן, לאחר תלונה של בחור מסוים עם דרישות גבוהות במיוחד על זה שאני "מזניחה את הטו בייק ליסט", פתחתי את המסמך וסרקתי אותו.


שלושה מתכונים שונים מספר הנוטלה, אתה אומר. מעניין.


יש קטע שיום הנוטלה הבינלאומי מתקרב בצעדי ענק, אז.. יודע מה, בחור מסוים? בוא נלך על זה. מה להכין לך?


התחלתי בעוגות קוקוס אישיות ממולאות בנוטלה, נוטלה שאמורה להישפך מהעוגה במהלך האפיה.


הנוטלה שלי לא נשפכה. העוגות עצמן, אחרי שחילצתי אותן - את רובן - מהתבניות, נראו כאילו עברו תאונה קשה. היה טעים, אני לא אומרת שלא, אבל זה לא היה זה.


ואז, שבוע לאחר מכן, פניתי לתכנית ב':

פיננסייה נוטלה.


מכינים בלילה של פיננסייה, עוגיה עוגתית שלמרות השם הצרפתי המאיים, ההכנה שלה דווקא ממש קלה.

מחלקים לתבנית שקעים.

וזורקים פנימה קצת נוטלה. ממש בפנים. הפתעה.


הסועד התמים עלול לחשוב שכל מה שניצב בפניו זו עוגיית שקדים קטנה וחמודה (כל מה שניצב בפניו? אתם לא מתביישים? זה לא נשמע לכם מספיק טוב, על גבול היותר מדי טוב?).


אבל בפועל - הפתעת נוטלה. בום. התרגשויות.


שיט, כמעט נגמרו לי ההתרגשויות. חייבת לזכור לעדכן את הרשימה.


אז יום נוטלה שמח לכולם - לכו להכין איזה פיננסייה ממולא! מבטיחה שלא תתחרטו על זה*!

*אפילו אם גם אתם, כמו אסף, "לא אוהבים שקדים". אלוהים, איזה דיוה. לא אוהב, לא אוהב -- אכל כמו גדול.


***

פיננסייה במילוי נוטלה
מקור המתכון: ספר הנוטלה - כזה, עם שינויי כמויות קטנים שלי.

כמות: 24 פיננסייה בגודל של מיני מאפינס. אפשר להכין גם עוגיות קצת יותר גדולות, ואז הכמות תקטן, מן הסתם.

מצרכים:
60 ג' חמאה
70 ג' (1/2 כוס) קמח לבן
100 ג' (1 כוס) אבקת סוכר
50 ג' (1/2 כוס) שקדים טחונים
4 חלבונים גדולים
60-70 ג' נוטלה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית מיני מאפינס (או תבנית שקעים אחרת).
2. ממיסים חמאה במיקרוגל או על בן מארי. מניחים בצד.
3. מנפים קמח ואבקת סוכר לתוך קערת המיקסר.
4. מוסיפים שקדים טחונים, מחברים וו בלון ומערבבים קלות.
5. מוסיפים חלבונים, אחד אחד, תוך כדי ערבוב. ממתינים להיטמעות בין כל הוספה.
6. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
7. יוצקים את הבלילה לשק זילוף וממלאים כל שקע בתבנית עד כחצי הגובה.
8. מחממים נוטלה כחצי דקה במיקרוגל, על מנת להפוך אותה לנוחה יותר למזיגה. מעבירים לשקית זילוף קטנה, מזלפים מעט בכל שקע, ומכסים בשאר הבלילה. אם צריך, מיישרים מעט עם כפית או פלטה קטנה (אבל זה לא קריטי).
9. אופים 10-12 דקות, עד שהפיננסייה מתייצבים ומשחימים קלות. מצננים מעט בתבנית ומחלצים - במידת הצורך, מעבירים בזהירות סכין או פלטה בין העוגיה לתבנית.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • תקשיבו, אני נוטה להתעלם משלב הניפוי ברוב המתכונים. הפעם - בבקשה תנפו! מילא הקמח, אבל אבקת הסוכר יכולה להיות מאד גושית ובלתי נסבלת. תודות.
  • לגבי הנוטלה, אני השתמשתי בשישים גרם, אבל נשארו לי ארבעה פיננסייה מיותמים ונטולי נטולה (see what I did there?). אז אל תתקמצנו (אם כי באמת שהעוגיות טעימות גם ככה).
  • לגבי שקי הזילוף של הבלילה והנוטלה: אני מוצאת שזו הדרך הכי מהירה ונוחה לעבוד, אבל אם אין לכם שקיות זילוף בבית - או שיש לכם התנגדות אידאולוגית כלשהי - אפשר להשתמש בכפית גם בשביל הבלילה וגם בשביל הנוטלה.


עכשיו -- עם מי צריך לדבר כדי להפוך את יום הנוטלה הבינלאומי ליום שבתון לאומי? מגיע לנו חופש, זו נוטלה. זו כמעט אמונה דתית. מי האדם המרושע שלא יאפשר לאנשים דתיים לקיים מצוות שוקולדיות אגוזיות נהדרות שכאלה?

וגם: כמה מעט תמונות היו בפוסט הזה, נכון? הכי לא נסחפתי.

4 תגובות:

The Cookie Fairy אמר/ה...

ספר הנוטלה נראה מגניבבב
והפיננסיירים נראים כמו משהו שיסתדר לי מעולה עם הקפה של הבוקר
יאללה החלפות מאפי נוטלה :)

טל אמר/ה...

זה נראה מושלם
ואני לא אומרת את זה רק כי אני מתחנפת אלייך כי אני מתגעגעת,
אני אפילו לא אוהבת פיננסייה ממש
אבל זה נראה טעים!!!!!

עלמה אמר/ה...

רגע!!! מה זה מלחיית קאפקייקס?

יותם :) אמר/ה...

נראה אש! עוד פוסט מדהים !

הוסף רשומת תגובה