> ג'ינג'רברד בירה | Morcake

17 במרץ 2015

ג'ינג'רברד בירה

כוס אחת של בירה גינס - המממ אני אשתמש במרפי'ס שיש לי במקרר מאז.. מאז... נראה לי שהיא עברה איתי מהדירה הקודמת, אליה עברתי לפני... שבעה חודשים?


שלושת רבעי כוס סוכר חום - סבבה, אני שמה חצי כוס. גם ככה יש פה גם מולסה, העוגה תהיה מספיק מתוקה.

כוס אחת של מולסה, לא מסוג בלאקסטרפ! - אחלה. יש לי בקבוק של בלאקסטרפ במקרר. זה בסדר, נכון?


...


לא, לא הייתי שיכורה כשהכנתי את הג'ינג'רברד הזה. פשוט.. רציתי להכין מתכון לסיינט פטריקס דיי היום, והייתי צריכה לאלתר קצת. זה הכל.


היות שלא ממש ידעתי מה לעשות, פניתי לידידי הטוב ביותר בעולם - גוגל.

שאלתי אותו על קרם חמאה עם בירה. הוא, בתגובה, סיפר לי על ג'ינג'רברד עם בירה.

סקרנת, גוגל. סקרנת.


מאוחר יותר באותו היום, מיקדתי את החיפוש שלי: ג'ינג'רברד עם בירה, גוגל? ספר לי עוד.


אז מצאתי מתכון. וזרמתי איתו. כלומר, נשארתי נאמנה לרוח הדברים, אבל שיניתי קצת.

שיחקתי טיפה עם התבלינים - הוספתי ציפורן, ויתרתי על הג'ינג'ר הטרי והמסוכר.

הפחתתי את כמות הסוכר, כי המתכון הכיל מלא מולסה.

וכאמור - התעלמתי מאזהרת ה"לא בלאקסטרפ". ושמתי בלאקסטרפ.


בדיעבד, אחרי שטעמתי את העוגה, קראתי קצת על סוגי המולסה השונים.


מסתבר שיש שלושה סוגים, כל אחד מייצג שלב אחר בתהליך סינון הסוכר, משהו כזה. הבלאקסטרפ הוא השלב השלישי, האחרון, והמר מכולם. ויש לו קצת ריח של.. לא יודעת בדיוק, לא משהו שאמורים לשים כוס ממנו בעוגה.

אולי בגלל זה על גב הבקבוק יש מתכון לרוטב כלשהו המשתמש במולסה הזאת, ולא לג'ינג'רברד.


בכל אופן, העוגה שלי במצבה הנוכחי לא מספיק טעימה, מצד אחד, אבל לא הפסקתי לנסות ליישר אותה, ולאכול עוד חתיכה ועוד חתיכה, מהצד השני. לכן, לאחר התלבטות קלה, החלטתי כן לפרסם אותה.


כי אתם יכולים כן להשתמש בכל הסוכר שבמתכון המקורי.

ו/או אתם יכולים גם לא להשתמש בבלאקסטרפ, כי זה כנראה פחות מתאים וכי אתם לא אני, ואתם רוצים שהעוגה שלכם אשכרה יהיה טעימה.


אז אחרי שהסברתי לכם מה לא טוב בעוגה, בואו נדבר שניה על מה כן טוב בה:


המרקם. היא כל כך רכה ופלאפית ונהדרת.

וגבוהה. מרובעת וגבוהה ו.. ובכן, נהדרת.


והצבע הכהה ההורס שלה.

אה, וקרם בירה וקפה. היא מצופה קרם בירה וקפה, שביום רגיל אולי היה מתוק מדי (כל כך הרבה אבקת סוכר!), אבל עם העוגה הזאת, הוא בא בול במקום.


ביום כזה, נראה לי שהדבר הנכון הוא להכין ג'ינג'רברד בירה. והנה הנימוק למה --


סיינט פטריקס דיי ---> אתם חייבים להכין משהו עם אלכוהול. ואם נשארת לכם קצת בירה, שתו אותה.

בחירות! ---> אם תהיו מרוצים מהתוצאות, צריך לחגוג עם עוגה ובירה וכיף. אם לא תהיו מרוצים, הו וואו אתם חייגים להטביע את יגונכם ובירה ואוף.


על החתום,

מור קייק - גורו בקבלת החלטות טובות ואפיה עם בירות ישנות שככל הנראה פג תוקפן

***
ג'ינג'רברד בירה עם קרם בירה וקפה
מקור המתכון: העוגה עצמה מבוססת על זה, הציפוי על זה.

כמות: תבנית ריבועית אחת עם צלע של 20 ס"מ. מאמינה שגם תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, אפילו 26, תעבוד.

מצרכים:
240 מ"ל (1 כוס) בירה כהה - גינס, מרפי'ס, משהו בסגנון
300 ג' (1 כוס) מולסה - לא בלאקסטרפ!!!
120-180 ג' (1/2-3/4 כוס) סוכר חום כהה - תלוי כמה מתוקה אתם רוצים את העוגה
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה
3 ביצים גדולות
280 ג' (2 כוסות) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף ג'ינג'ר טחון
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית מלח

לקרם
120 מ"ל (1/2 כוס) בירה כהה
200 ג' חמאה רכה
כ-200-250 ג' (1/2 2-2 כוסות) אבקת סוכר (ראו הערה בהמשך)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת נס קפה

אבקת קקאו, לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מתאימה (או מרפדים רינג בנייר אפיה ונייר כסף).
2. מניחים בירה, מולסה, סוכר חום, שמן וביצים בקערה בינונית. מערבבים היטב.
3. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה, ג'ינג'ר, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן ומלח.
4. מוסיפים חומרים רטובים ליבשים ומערבבים היטב.
5. יוצקים לתבנית. אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, או עם מעט מאד פירורים לחים עליו. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה (או קרש חיתוך, אם אתם אני).
6. להכנת הקרם: מניחים בירה בסיר קטן. מבשלים על אש נמוכה-בינונית למשך עשר-חמש עשרה דקות, עד שהיא מצטמצמת מעט. מצננים.
7. מניחים חמאה בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומתחילים להקרים.
8. מוסיפים אבקת סוכר ובירה לסירוגין, תוך כדי ערבוב איטי. מוסיפים רק עד לקבלת קרם במרקם ובטעם הרצויים (לא מתוק מדי, לא מר מדי, בטח לא נוזלי מדי).
9. מוסיפים מלח ואבקת נס קפה ומערבבים רק עד לפיזור אחיד.
10. מצפים את העוגה בקרם. אם רוצים, זורים מעט (המון) אבקת קקאו מלמעלה לפני ההגשה.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אם אתם משום מה רוצים לוותר על הבירה, אפשר להשתמש במקומה בקפה. לגבי הציפוי, אפשר להמיר את הבירה בחלב.
  • אגב, בלי הציפוי העוגה פרווה, אז ווהו וזה.
  • לגבי הקרם: אני הכנתי לי מראש כוס שלמה של בירה וכמעט שלוש מאות גרם אבקת סוכר, ופשוט הוספתי קצת מכל אחד תוך כדי פעולה, עד שהגעתי למרקם והטעם הרצויים - לא בהכרח משתמשים בהכל, אבל מה שכתבתי בסופו של דבר במתכון הוא מה שעבד עבורי (השתמשתי בקצת יותר ממאתיים גרם אבקת סוכר).
  • וואו, איך אני מקווה שהעוגה תצא לכם טעימה לאללה עם מולסה נורמלית. איך אני מקווה שהיא תצא לי טעימה לאללה עם מולסה נורמלית, כשאכין אותה שוב מתישהו.
  • לכל המודאגים (אחותי), אני יודעת שזה נראה כאילו חזרתי לימים הסוררים של "לפרסם מתכון לא מספיק טוב", אבל באמת שזה לא המצב. אתם הולכים להתעלף מהמרקם המהמם של העוגה הזאת.


ו... אל תשכחו לשים ג' בקלפי. כי רק ג'ינג'רברד יביא שלום. או יוריד את מחירי הדירות. ג'ינג'רברד יחולל מהפכת סלולר? אוף, לא יודעת. אני רק יודעת שג'ינג'רברד יותר טעים משאר המועמדים.

4 תגובות:

Liron Mcley אמר/ה...

רגע, לא הבנתי את המשפט האחרון.... טעמת את שאר המועמדים?!
ג'ינג'רברד יביא שלום עולמי!! במיוחד עם המרקם הזה, שווה ניסוי בהחלט :)

פנפן אמר/ה...

וואו, איך עשית לי חשק להכין.

The Cookie Fairy אמר/ה...

נשמע מגניב!
מתה על עוגות עם בירה!

Uri V אמר/ה...

עוגת בירה!

פשוט מדהים!

כבר הרבה זמן חיפשתי מתכון להכנת בירה

תודה

אורי

הכנת בירה ביתית

הוסף רשומת תגובה