> פאי צ'וקלט מילק אנד קוקיז | Morcake

14 במרץ 2015

פאי צ'וקלט מילק אנד קוקיז

כולם מכירים את יום הפאי, נכון? אוהבי אפיה + אוהבי מתמטיקה = התרגשויות.


אז אני חוגגת השנה את יום הפאי. כמובן. (כמעט) כמו כל שנה.

והשנה הוא אפילו מיוחד במיוחד. אם בכל שנה ה-14 במרץ מהווה - בצורת הכתיבה האמריקאית - את שלוש הספרות של π (3.14), אז השנה אפשר להגיע לחמש הספרות הראשונות (3.1415), מאורע שיחזור על עצמו רק עוד מאה שנה (!!), ופעמיים במהלך היום הזה, אפשר להגיע אפילו לעשר הספרות הראשונות (ב-9:26:53 בבוקר ובערב קיבלנו את 3.141592653).

ההתרגשויות. הן כל כך מרובות.

בא לי לדבר על זה עוד ועוד ועוד ועוד. אבל הפעם אני הולכת לנסות משהו אחר.


אני לא אחפור במשך מאות מילים על כל שלב באבולוציה* של הפאי שהכנתי היום, גירסא שוקולדית של פאי המילק אנד קוקיז שפרסמתי פעם בפוד פייג'.

*בקצרה יחסית: בזמנו אסף זכה לטעום רק חתיכה קטנה מהפאי המקורי, והוא התלונן על זה מאז. אז הבטחתי להכין לו פאי שלם בשבילו, אבל לא הצלחתי לשכנע את עצמי להכין אותו זהה לחלוטין, וכך נולד פאי הצ'וקלט מילק אנד קוקיז. שוב קלתית עוגיית שוקולד צ'יפס, שוב קרם דיפלומט. הפעם בטעם שוקולד. כל כך חמוד. כל כך בלתי אפשרי לחתוך אותו בצורה אסתטית. כל כך קשה לאכול אותו בצורה נוחה ובלי להתלכלך. כל כך לא חשוב, כי הוא פשוט כל כך טעים.


אני לא אומר כלום על זה שזה נראה כאילו כל המצרכים שלי יצאו יחדיו לפיקניק, בזכות המגבת המשובצת שדחפתי לכל התמונות, זו שקניתי בחנות ה-99 סנט בארה"ב (וכן, זה בדיוק כמו שזה נשמע - סופר שלם שהכל בו עולה 99 סנטים, ויש לי תכניות עתידיות לעבור לגור בתוכו).

במקום לכתוב עשרות אלפי מילים, אני הולכת פשוט להראות לכם מלא תמונות. לא כי הן יפות במיוחד. הן לא.


פשוט כי.. כי ככה. וכן, ככה זה כן תשובה.

יאללה, קבלו:




מתחילים להכין את הקלתית, מוכנים?











אוקיי, בואו נעבור לקרם.






קדימה, הגיע הזמן להרכיב את הפאי:



ועכשיו הגענו לשלב הזה בו אני לא מצליחה לבחור תמונה אחת או שתיים של המוצר המוגמר, אז קבלו מאתיים --






(כן. ככה - בדיוק ככה - נראה פוסט קצר אצלי. אני.. לא יודעת, גם אני לא מבינה את זה.)

צ***
פאי צ'וקלט מילק אנד קוקיז
מקור המתכון: התבססתי על פאי המילק אנד קוקיז המקורי שלי, אם כי הפעם הכנתי את הבסיס עם הקרמה של חמאה רכה, לא עם המסה שלה. הקרם זהה, פרט להשמטת הווניל ותוספת השוקולד.

כמות: תבנית עגולה בקוטר של 22 ס"מ.

מצרכים:
לקלתית
100 ג' חמאה רכה
100 ג' (1/2 כוס) סוכר לבן
90 ג' (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל/אבקת וניל
210 ג' (1/2 1 כוסות) קמח לבן
3 ג' (1/2 כפית) מלח
100 ג' שוקולד צ'יפס

לקרם דיפלומט
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב
75 ג' (1/4 כוס + 2 כפות) סוכר לבן
3 חלמונים גדולים
25 ג' (1/2 2 כפות) קורנפלור
50 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
35 ג' חמאה
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ (לחילופין, אפשר לרפד רינג בגודל זהה בנייר אפיה).
2. מניחים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים למשך שלוש-חמש דקות על מהירות בינונית, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3. מנקים דפנות בעזרת לקקן, מוסיפים ביצה ותמצית וניל (אם משתמשים באבקה, מוסיפים יחד עם הקמח), ומערבבים היטב, עד להיטמעות.
4. מוסיפים קמח ומלח. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומערבבים רק עד לקבלת בצק.
5. מקפלים פנימה בעדינות שוקולד צ'יפס - ידנית או על ידי הפעלה איטית מאד וקצרה של המיקסר.
6. מעבירים את הבצק לתבנית. מרפדים את התחתית והדפנות ומיישרים לשכבה אחידה, עד כמה שניתן.
7. אופים 10-15 דקות (אני אפיתי עשר, ולאחר מכן החזרתי לשתי דקות נוספות), עד שהעוגיה מתייצבת ומתחילה להשחים, אך עדיין לא ממש מתקשה (היא תמשיך להתקשות לאחר האפיה). מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. שימו לב: אם העוגיה מסרבת להתנתק מהתבנית ומאיימת להתפרק, נסו להעניש אותה בכמה דקות בפריזר. לאחר מכן היא אמורה לצאת די בקלות (אם כי ככל הנראה בכל מקרה תצטרכו להעביר סכין קטן או פלטה בין העוגיה לדפנות התבנית).
8. להכנת הקרם: מניחים חלב עם מעט סוכר בסיר בינוני. מבשלים עד לסף רתיחה.
9. במקביל מערבבים חלמונים עם שאר הסוכר בקערה קטנה. מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב.
10. בינתיים מניחים שוקולד מריר קצוץ בקערה גדולה.
11. כאשר החלב בסיר מתחיל לבעבע, מסירים מהאש. מעבירים שלוש-ארבע כפות ממנו לקערת החלמונים. טורפים היטב על מנת לבצע השוואת טמפרטורות, ולאחר מכן מחזירים הכל לסיר.
12. ממשיכים לבשל את התערובת על אש בינונית, תוך כדי ערבוב בלתי פוסק. כאשר הקרם מתחיל להסמיך, מנמיכים את האש. ממשיכים לבשל על אש נמוכה, תוך שמירה על בעבוע עדין, למשך דקה-שתיים נוספות. מסירים מהאש.
13. מסננים את הקרם לתוך קערת השוקולד. מערבבים היטב עד להמסה של השוקולד וקבלת קרם שוקולדי חלק.
14. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד להמסה והיטמעות מלאה של החמאה בקרם.
15. מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר למשך כשעה.
16. קצת לפני ההרכבה, מניחים שמנת בקערת המיקסר. מחברים וו בלון ומקציפים לקצפת רכה, במרקם יוגורט.
17. מוציאים את קרם הפטיסייר מהמקרר, טורפים אותו מעט על מנת "לרענן" אותו, ומקפלים פנימה את הקצפת בעזרת לקקן.
18. יוצקים את קרם הדיפלומט מעל קלתית השוקולד צ'יפס. מיישרים בעזרת פלטה או לקקן. מעבירים למקרר למשך כשעה-שעתיים לפני ההגשה, על מנת לאפשר לקרם להתייצב קצת (אם כי עדיין יש סיכוי טוב שלא תצליחו לפרוס חתיכות ממש יפות. זה חלק מהחן של הפאי, טוב? טוב!).

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אם יש לכם קצת שאריות מקלתית השוקולד צ'יפס, אפשר לאפות ממנה עוגיות קטנות או סתם "פירורי" עוגיות לקישוט. אני אפיתי גושים קטנים (ואות π אחת גדולה יותר), פוררתי אותם לאחר האפיה ופיזרתי מסביב להיקף העוגה. סליחה, הפאי!
  • בדרך כלל כשמשתמשים ברינג, רצוי לרפד בנייר אפיה ולעטוף גם בנייר כסף. היות שהפעם אנחנו עובדים עם בצק של ממש, ולא בבלילה נוזלית, כך שאין סיכוי ששום דבר יברח, אפשר לוותר על נייר הכסף. ווהו.
  • לא תאמינו, אבל זהו. רואים? אמרתי לכם שזה פוסט קצר.


וכן, כנראה שטכנית זה אמור להיות פאי צ'וקולט מילק אנד קוקיז (או בכלל פאי עוגיית שוקולד צ'יפס וקרם שוקולד, לכל המצקצקים), אבל אצלי זה צ'וקלט. סיכמנו שככה זה כן תשובה, לא?

7 תגובות:

postblonde אמר/ה...

מספיק אמריקאי ע"מ שארגיש שיש לי זכות לדרוש ביס :-O

אולגה אמר/ה...

איזה פאי דוגמן! תקשיבי, הוא לגמרי שואף לשלמות :)

נטע אמר/ה...

נראה ממש טוב, מתכונים עם עוגיות שוקולד צ'יפס תמיד שווה לנסות.

The Cookie Fairy אמר/ה...

אוי זה נראה מעולהההה איך בא לי

טעמים שרואים מכאן אמר/ה...

נראה נפלא!!!

Liron Mcley אמר/ה...

בצק שהוא עוגייה אחת גדולה!! קנית אותי :)
באמת לא שמתי לב שהשנה הדיוק של פאי עולה בשתי ספרות, איזו התרגשות !!
פאי הוא אכן המספר הלא רציונלי האהוב עלי :)

יותם:) אמר/ה...

בין הפוסטים הכי יפים שלך (ולא, זה לא בגלל שהוא היה קצר יחסית =] ) התמונות מדהימות!!!

הוסף רשומת תגובה