> שושני שמרים שוקולד במילוי בצק עוגיות שוקולד צ'יפס | Morcake

23 בנובמבר 2016

שושני שמרים שוקולד במילוי בצק עוגיות שוקולד צ'יפס

"איזה טעים זה שמרים, איך בא לי שמרים, וואו!"



כמה פעמים מצאתם את עצמכם אומרים את המשפט הזה, או משהו באזור?


"אין על עוגיות שוקולד צ'יפס, זו העוגיה המושלמת, יואו!"


ומה לגבי המשפט הזה?



אז מצאתם את עצמכם במטבח, מתים לעוגת שמרים טריה מחד, כמהים לעוגיות שוקולד צ'יפס חמות מאידך.



מה עושים?!


מתפיחים בצק?



מקרימים חמאה וסוכר?


זה או זה?


רגע. רגע!


למה לא גם וגם?



מיינד. בלואן.



אתם כבר מתרגשים?


בקיצור.


יום בהיר אחד, החלטתי שבא לי לראות מה יקרה אם אקח בצק שמרים, אמלא אותו בבצק עוגיות ואכניס לתנור. בפעם הקודמת שהיה לי רעיון דומה, זה נגמר בעוגת שמרים היסטרית במילוי כדורי שוקולד, אז מי אני שאתווכח? עם עצמי.


נחשו מה, גם הפעם זה יצא טוב. הידד.


הכנתי בצק שמרים עם קקאו. מילאתי אותו בבצק עוגיות שוקולד צ'יפס. אפיתי. בצק השמרים תפח והשחים (כן, אני יודעת שהוא היה שחום מלכתחילה), בצק העוגיות נאפה חלקית - מספיק אפוי כדי לקבל את הטעם העוגייתי, מספיק לא אפוי כדי להישאר רך, "כמעט קרמי" לפי אסף (בחיי, הוא אכל שתי חתיכות לפני כמה דקות, והרגע שאלתי אותו לדעתו).


אושר גדול.



ואז נזכרתי שלאיזה שני תאומים חמדמודים יש יום הולדת, אז למה שהעוגה הזו לא תהיה העוגה הווירטואלית שאכין לכבודם?


אם אוריקי, אחותם הגדולה, קיבלה עוגת שמרים וירטואלית ליום ההולדת האחרון שלה, אז למה שזיוי ונומי לא יקבלו גם אחת כזאת? זה.. זה מרגיש נכון.


נכון?



יום הולדת תשע שמח, בויז! תשע!!! מה? איך?!


***
שושני שמרים שוקולד במילוי בצק עוגיות שוקולד צ'יפס
מקור המתכון: הבצק מבוסס על הבצק מכאן, בצק העוגיות מכאן.

כמות: כשש עשרה שושנים.

מצרכים:
לבצק שמרים
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב חמים (אני שילבתי בין חלב קר למים רותחים)
50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן
6 ג' (2 כפיות) שמרים יבשים
50 ג' חמאה רכה
1 ביצה גדולה
315 ג' (1/4 2 כוסות) קמח לבן
35 ג' (1/4 כוס) קקאו
1/4 כפית מלח

לבצק עוגיות
100 ג' חמאה רכה
50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן
60 ג' (1/4 כוס) סוכר חום כהה
1/2 כפית מחית וניל/1 כפית תמצית וניל
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
140 ג' (1 כוס) קמח לבן
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
150 ג' שוקולד צ'יפס צבעוניים (אני שילבתי בין שוקולד צ'יפס במילוי קוקוס - כן! - לבין מיני שוקולד צ'יפס צבעוניים)

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת בצק השמרים: מניחים חלב, סוכר ושמרים בקערה קטנה. מערבבים ומניחים בצד למספר דקות, עד לתסיסת השמרים.
2. כאשר התערובת תוססת, מניחים בקערת המיקסר. מוסיפים חמאה, ביצה, קמח, קקאו ומלח.
3. מחברים וו לישה ולשים למשך שמונה-עשר דקות, עד לקבלת בצק אחיד: מתחילים במהירות נמוכה, וכאשר הבצק מתחיל להתאחד, מגבירים מהירות.
4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, משומנת קלות. מכסים במגבת נקיה או ניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. כאשר הבצק כמעט הכפיל את נפחו, מכינים את בצק העוגיות: מניחים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים על מהירות בינונית, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
6. מוסיפים וניל וחלב ומערבבים היטב.
7. מוסיפים קמח, סודה ומלח ומערבבים במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד.
8. מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס, ידנית או על ידי הפעלה איטית של המיקסר.
9. מחלקים את בצק השמרים שתפח לשניים. מרדדים כל חצי למלבן בגודל 30X35 ס"מ בערך, לא חייבים לדייק.
10. מורחים חצי מבצק העוגיות על כל מלבן בצק שמרים ומיישרים עם פלטה, כך שהכל מצופה.
11. מגלגלים לרולדה ומחלקים לשמונה יחידות שוות גודל, עד כמה שאפשר.
12. מניחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה (אני תחמתי בתוך רינג בקוטר 24 ס"מ, אפשר גם לאפות כיחידות בודדות).
13. מתפיחים כעשרים דקות, ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
14. אופים 18-22 דקות (אני אפיתי עשרים דקות, ואולי יכולתי להשאיר את המאפה בתנור אפילו עוד דקה או שתיים), מצננים מעט ואוכלים בשמחה אין קץ.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אם לא רוצים בצק שמרים שוקולד, אפשר להמיר את הקקאו בכמות זהה של קמח, כלומר להשתמש פשוט ב-350 גרם קמח.
  • בבצק העוגיות אין ביצים, זו לא טעות.
  • וכן, קישטתי את אחת השושנים בגנאש שוקולד וסוכריות צבעוניות, כי כל דבר הופך לעוגת יום הולדת בעזרת קרם וסוכריות.


אוקיי, יש לי עד אמצע אפריל כדי לחשוב על מילוי מוזר נוסף לעוגת שמרים, לכבודת יום ההולדת של שיר. רעיונות? מישהו? הלו?


9 תגובות:

נטלי אמר/ה...

מזל טוב!!! בא לי שושנה!

Zoe אמר/ה...

נראה טירוף

Shoohy אמר/ה...

מאיפה אפשר להשיג את השוקולד צ'יפס במילוי קוקוס? נשמע אלוהי!

נטע ליבנה אמר/ה...

מושלם! תבאי ליום ראשון, אני אשמח להסתכל על העוגה המהממת הזו ;)

חן שוקרון אמר/ה...

גאוני ונראה סופר טעים!

טושטוש אמר/ה...

נראה מעולה! רעיון מבריק

חנהפ אמר/ה...

נראה נחמד, האם יוצא די עסיסי? שוקולד צ'יפס צבעוני איפה אפשר לקנות?

אנונימי אמר/ה...

זה נראה אחלה אבל לא עפתי הפעם /: עד כמה הבצק אמור לתפוח? הוא כמעט לא תפח לי וגם לא נראה שאצלך הוא תפח מי יודע מה...

Mor אמר/ה...

תודה לכולם :-)

לגבי השוקולד צ'יפס במילוי קוקוס והצבעוני -- לצערי, שניהם הגיעו מארה"ב.
אנונימי/ת, מצטערת שלא התלהבת. הבצק אמור פחות או יותר להכפיל את נפחו. זה נכון שאצלי הוא לא תפח מלא, נראה לי שלא נתתי לו מספיק זמן כי קצת מיהרתי.

הוסף רשומת תגובה