> אוגוסט 2016 | Morcake

28 באוגוסט 2016

קאפקייקס שוקוראו-פרלינה של שכנים

יום שישי, אחת וחצי צהריים.


דינג!


היי, זו הודעת פייסבוק מעמרי השכן*, מעניין מה הוא רוצה.

*שכן מהרחוב המקביל עדיין נחשב שכן, נכון? אם לוקח פחות מעשר דקות להגיע מהבית שלי לבית שלו, ברגל, זה עדיין נחשב שכן, נכון?


"היי, נטלי* ונמרוד קופצים אלינו בחמש וחצי, תרצו להצטרף?"

*אני חייבת להפסיק להוסיף לינק לכל שם שאני מציינת, אני יוצאת הכי ניים דרופרית. מור ממש חייבת להפסיק לעשות את זה.


בפייסבוק, לעמרי: בכיף.


בחיים האמיתיים, לאסף-בעלי-שיחיה*: אוקיי, מה להכין?

*ראיתם איזה יופי אני כבר אומרת "בעלי" בלי לגמגם? אפרופו זה, מישהו רוצה לבוא ולהיות סופר הצללים לפוסט החתונה שלי? יש לי מלא מה לומר, ואפס כח להעלות את זה על הכתב.


אסף, חצי מיואש מהחיים איתי, חצי מתרגש מהאפשרות לזכות במאפה שוקולדי (בנוסף למה שכבר היה לו בבית באותו הזמן): לא יודע. מה שבא לך. משהו עם שוקולד. מה שבא לך. אולי קאפקייקס כאלה, אבל גדולים! לא מיני.


זאת אומרת, אני לא לגמרי בטוחה שזה בדיוק מה שהוא אמר, כי עבר יותר משבוע, וסביר להניח שהתשובה שלו היתה ממולמלת, אבל זה מרגיש לי מספיק קרוב למה שהוא כנראה אמר באמת. אני בטוחה בכמעט מאה אחוז שהוא ממש התעקש שאלה יהיו קאפקייקס גדולים, לא מיני.


אז חשבתי וחשבתי, והחלטתי שהדבר הנכון ביותר עבורי יהיה להכין קאפקייקס עם שוקולד ואוראו. ואז חשבתי עוד קצת והגעתי לקרם פרלינה. קישוט של עוגיות אוראו מרוסקות היה כבר די מובן מאליו בשלב הזה.


קצצתי אוראו. צילמתי.

הכנתי בלילה. צילמתי.

קצצתי שוקולד. צילמתי.


אסף נאנח. ונאנח שוב. ולא הבין למה אני לא מפסיקה לצלם. ואיך יכול להיות שלפני רגע אמרתי שאני רוצה להכין משהו פשוט, שלא יקח הרבה זמן, ובסופו של דבר סיימתי לקשט את הקאפקייקס בחמש עשרים וחמש, ועדיין צילמתי אותם בעשרים לשש.

סתם סתם, סיימתי לצלם בעשרים וחמישה ל-.


פשוט.. פשוט לקח לנו עוד חמש דקות לנקות את הבלאגן בסלון שנוצר כשחלק מהקאפקייקס עפו מהרשת עליהם צילמתי אותה. אופס?


בקיצור.

הגענו לשכנים מהרחוב ליד באיחור אופנתי של כרבע שעה, ומיד התפנינו לאחר צהריים של נשנושי קאפקייקס שוקוראו (איטס א ת'ינג!) ומאפינס לימון (כה, כה טעימים), טעימה של ממרחי מאלט ושוקו-בננה שעמרי ורוני רכשו בחו"ל (המאלט מנצח!), דיונים סביב התעמלות אמנותית, ספציפית לאיזו נבחרת באולימפיאדה יש את בגדי הגוף המכוערים ביותר (אני לא זוכרת, מי היו הבנות שנראו כאילו הן הגיעו מטווס-סטאן?) וכמובן כמה הגיוני זה שלשלוש מחמש המתעמלות הרוסיות קראו אנסטסיה (אבל אחת כתבה את זה בצורה שונה מהשתיים האחרות!), ומלא מלא מלא שיחות בלוגיות כאלה ואחרות.


רק שבוע לפני המפגש, עמרי שאל אותי מתי כבר נעשה פוסט משותף של שכנים, אז במסגרת השיח הבלוגי, זרקתי לאוויר שאפשר לפרסם יחד את הקאפקייקס שלי ואת המאפינס שלו (או, אם אנחנו כנים עם עצמנו, של הצדיקה), נטלי התלהבה ואמרה שזה רעיון טוב, ומאוחר יותר באותו הערב, שוב שמעתי דינג מכיוון הפייסבוק שלי:

"רוצה ללכת על הרעיון של נטלי עם הפוסט המשותף?"


ס ל י ח ה ! איזו חוצפה, זה היה רעיון שלי.


עמרי החצוף מיד טען שהוא נותן לי קרדיט, אבל מרגיש לי שהוא סתם ניסה לפייס אותי ולהתחנף כדי שנפרסם יחד פוסט. כך או כך, זה עבד וזרמתי.

בכל זאת, יש לי מלא דברים על הראש כרגע, אין לי זמן או כח לסכסוך שכנים. הרבה יותר קל לפרסם פוסט ביחד.


אז הנה הוא כאן, הפוסט המשותף --

נפגשים עם חברים? השכנים הזמינו אתכם לקפה (קר, נטול קפאין, יש חלב סויה או משהו? אה, לא? טוב, אז אני אשתה עם חלב רגיל, תודה. יא, אפילו יש קש צבעוני ומגניב בתוך הכוס שלי, תודה עמרי!)?


הכינו מאפינס לימון, למי שרוצה לאכול משהו מתוק אבל חמצמץ, כיפי וקליל, כזה שאוכלים בלי להרגיש ייסורי מצפון.


אבל אל תשכחו להכין גם קאפקייקס שוקוראו - מתוקים, מושחתים, עם אוראו בפנים ואוראו בחוץ, עם קרם חמאה פרלינה עשיר כזה -- אבל עם ממרח פרלינה אמיתי, כזה שיגרום לבעל שונא האגוזים שלכם להחליט אחרי יומיים שהוא לוקח את מה שנשאר בבית לעבודה, כי "הקרם אגוזי לו מדי".

אנפרנד.


ועמרי? פוסט השכנים הזה מגניב וחמוד, ואיזה כיף היה לדבר עם כולכם על אולימפיאדות ושיתוף סרטוני אוכל בפייסבוק והכל, אבל אני עדיין רוצה פוסט משותף אמיתי.

או במילים אחרות, תזמין אותי כבר לשניצל ופירה!!


אה, אסף מוסר שהוא גם רוצה.

***
קאפקייקס שוקולד ואוראו עם קרם חמאה פרלינה
מקור המתכון: הקאפקייקס עצמם מבוססים על המתכון הזה (זהירות, תמונות קשות).

כמות: 12 קאפקייקס די גדולים (אני מילאתי כל אחד ב-90-95 גרם בלילה)

מצרכים:
לקאפקייקס
210 ג' (1/2 1 כוסות) קמח לבן
70 ג' (1/2 כוס) אבקת קקאו
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
100 ג' חמאה רכה
250 ג' (1/4 1 כוסות) סוכר לבן
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
120 מ"ל (1/2 כוס) קפה
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
10 עוגיות אוראו (1/2 2 שקיות קטנות), קצוצות
100 ג' שוקולד מריר, קצוץ

לקרם
200 ג' חמאה רכה
200-250 ג' (1/2 2 - 2 כוסות) אבקת סוכר, מנופה
3 כפות גדושות ממרח פרלינה
1/4 כפית מלח

6 עוגיות אוראו (1/2 1 שקיות קטנות), קצוצות, לקישוט

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים קמח, קקאו, אבקת אפיה, סודה ומלח בקערה בינונית.
3. מניחים חמאה וסוכר בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים היטב, שלוש-חמש דקות על מהירות בינונית.
4. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומערבבים היטב בין הוספה להוספה. מנקים את דפנות הקערה.
5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים יבשים (קמח ושות') ונוזלים לסירוגין, תוך כדי ערבוב: מתחילים בשליש מכמות היבשים, לאחר מכן קפה, שליש נוסף של היבשים, חלב, שאר היבשים. מערבבים מעט בין הוספה להוספה.
6. מקפלים פנימה אוראו (אפשר ידנית, בעזרת לקקן, בשלב זה, או על ידי ערבוב איטי וקצר במיקסר), ולאחר מכן שוקולד מריר קצוץ.
7. מחלקים את הבלילה בין מנז'טים קשיחים (כאלה שעומדים לבד) או תבנית שקעים (רצוי לרפד במנז'טים בכל מקרה).
8. אופים 20-25 דקות (אני אפיתי 24 דקות), עד שהקאפקייקס תופחים ומתייצבים, וקיסם הננעץ במרכז כל קאפקייק יוצא נקי, או עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים לגמרי.
9. להכנת הקרם: מניחים חמאה בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים למשך דקה-שתיים.
10. מוסיפים אבקת סוכר, בהדרגה, עד לקבלת המרקם הרצוי (ככל שמוסיפים יותר סוכר, הקרם יהיה יותר יציב), תוך כדי ערבוב.
11. מוסיפים פרלינה ומלח ומערבבים עד לקבלת קרם יציב.
12. מצפים את הקאפקייקס בקרם - אני פשוט מרחתי בעזרת כפית ולקקן, אפשר גם לזלף (רצוי לקרר מעט את הקרם לפני הזילוף, כיוון שהוא כנראה יהיה נוזלי מדי בתום ההכנה).
13. מקשטים בעוגיות אוראו קצוצות.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • שימו לב - בסך הכל משתמשים בארבע שקיות אוראו קטנות, כלומר בקופסא אחת של עוגיות. אפשר להשתמש ביותר/פחות, לפי הטעם.
  • לרוב משתמשים בכמות הרבה יותר גדולה של אבקת סוכר בהכנת קרם חמאה -- אני מוצאת שהקרם יוצא מתוק להחריד במצב כזה, אז השתמשתי בכמות קטנה יותר (ועדיין די גדולה). כתוצאה מכך, הקרם שלי לא היה מאד יציב כשסיימתי להכין אותו, אבל לאחר קירור הוא התייצב מאד מאד (כמו שחמאה מתייצבת במקרר..). אם רוצים לזלף את הקרם ולא למרוח אותו מעל הקאפקייק, אפשר מראש להוסיף אבקת סוכר לקבלת קרם יותר יציב, או לצנן את הקרם לפני הזילוף.
  • אם אתם בכלל מעדיפים קצפת על פני חמאה -- לכו על זה. מיכל שמנת מתוקה, כף-שתיים של סוכר/אבקת סוכר, ממרח פרלינה, אש!
  • אם, כמו בעלי המפונק, קשה לכם עם ממרח פרלינה אמיתי, שהטעם שלו אגוזי למדי, אפשר להמיר אותה בנוטלה, שם השוקולד מעדן קצת את הטעם האגוזי. אפשר גם לוותר לגמרי ופשוט להוסיף מעט תמצית וניל לקרם.
  • כמובן שאפשר להכין גם כמיני קאפקייקס או כעוגה - הכמות וזמן האפיה ישתנו בהתאם, מן הסתם.


אסף בכה כמו ילדה קטנה כשהדבר הזה קרה.

סתם סתם, הוא בכה כמו ילדה גדולה.

25 באוגוסט 2016

שושני שמרים במילוי כדורי שוקולד

לפני שנתיים וקצת, כשאחי וגיסתי לקחו את האחיינים החמודים שלי ועברו לארה"ב, נסענו איתם לשדה התעופה.


נסענו בשלוש מכוניות - הם באחת, ההורים שלי בשניה, אסף ואני בשלישית.


ארבעת הילדים התפצלו בין המכוניות (גם המזוודות שלהם), ולפני שיצאנו לנתב"ג עשינו סיבוב פרידה במושב שלהם.

כן, כל שלוש המכוניות. בגדול, זו היתה תהלוכת פרידה.


עברנו בין הבתים של החברים שלהם, הילדים נכנסו לומר שלום, כל התהליך לקח בערך יומיים.

סתם סתם. שלושה.


אסף ואני זכינו לארח אצלנו ברכב את אוריקי המהממת, ואני אומרת "זכינו" לא רק כי היא מהממת, אלא גם כי היא דאגה לנו.


מאחד הבתים היא הביאה לנו שתי כוסות מים, ומבית אחר היא יצאה עם כדורי שוקולד וכיבדה אותנו.


ואנחנו, שכבר יומיים -- סתם, שלושה -- הסתובבנו בתוך המושב שלהם ועזרנו להם בסבב הפרידה, מאד הערכנו את המים ומאד מאד הערכנו את כדורי השוקולד.

כי איך אפשר שלא להעריך כדורי שוקולד?


בכל אופן, אסף ואני לא שכחנו לאוריקי את כדורי השוקולד האלה, וכשאחי, גיסתי והילדים באו לבקר לפני כמעט שלושה חודשים, נסענו לקבל אותם בשדה התעופה. מצוידים בכדורי שוקולד.


הומאז' לכדורי השוקולד של אוריקי מלפני שנתיים.


אין לי תיעוד של אוריקי עם שקית כדורי השוקולד, אבל תראו כמה שיר שמחה לקבל אותם. וכשאני אומרת "שמחה", אני מתכוונת המומה. אבל כל כך יפה.


האח, הגיסה והאחיינים היו פה חודש וחצי, והיה סופר כיף איתם, אבל הם חזרו לאמריקה לפני יותר מחודש, וכך נוצר מצב שאני שוב נאלצת לחגוג לאוריקי יום הולדת וירטואלי*.

*זוכרים שחגגתי לה פה יום הולדת חמש פעם? היא בת אחת עשרה היום.  א ח ת  ע ש ר ה .


במקרה, לפני כמה שבועות קפץ לי לראש הרעיון של בצק שמרים ממולא בכדורי שוקולד. לא יודעת מאיפה זה הגיע, לא יודעת למה, אבל הרעיון נכנס לראש וסרב לצאת משם.


אסף טען שזה עלול לצאת מוזר. אני הסכמתי. זה, כמובן, לא מנע ממני לנסות.


לקח אמנם זמן, אבל בסוף הגעתי לזה אתמול בבוקר.


הכנתי בצק שמרים. עשיר כזה, עם חמאה וביצה.


המסתי שוקולד ודברים טובים. טחנתי ביסקוויטים. ערבבתי. אכלתי חצי מהתערוב--

אה, אתם לא מכינים ככה כדורי שוקולד? מעניין..


רידדתי את הבצק. סידרתי מעליו את תערובת כדורי השוקולד.

גלגלתי. פרסתי לשושנים.


התפחתי. אפיתי. התעלפתי מהריח.

ברחתי מהבית כדי לאכול צהריים עם אמא שלי ועם רותם, אחיינית מהממת נוספת שלי (כל האחיינים שלי מהממים, אתם כבר אמורים לדעת את זה בשלב הזה).

חזרתי הביתה. התעלפתי מהריח. טעמתי. התעלפתי מהטעם.


מיהרתי לשלוח תמונה לאסף וכתבתי לו שהוא חייב לחזור הביתה ולאכול הכל מהר...

לפני שאני עושה את זה.


...

הוא אכל שושנה אחת עד כה. גם אני. נשארו ארבע עשרה. אני קצת מפחדת ממה שהולך לקרות בהמשך.


אני אמורה לנסוע לאילת בחודש הבא, מישהו במקרה יודע אם מוכרים בגדי ים עם גומי? או מבד מתרחב כלשהו?

כן? לא?


אוי אוריקי, למה את כל כך רחוקה ממני? איך איך איך הייתי רוצה להעניק לך את העוגה הזו פיזית ולתת לך לאכול את כולה*, במקום לחגוג לך וירטואלית.

*היא בת אחת עשרה, לילדים יש חילוף חומרים משוגע, זה כמעט בריא בשבילה לאכול עוגת שמרים שלמה!


בכל אופן, מי נמצא באזור המרכז ביום-יומיים הקרובים ופנוי לאכילה? נראה לי שאסף הולך להזדקק לעזרה.


***
שושני שמרים במילוי כדורי שוקולד
מקור המתכון: הבצק מבוסס על המתכון הזה, כדורי השוקולד על זה.

כמות: שש עשרה שושנים - אני אפיתי את המאפה בצורת עיגול שתחמתי ברינג בקוטר 24 ס"מ.

מצרכים:
לבצק
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב חמים
50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן
6 ג' (2 כפיות) שמרים יבשים
50 ג' חמאה רכה
1 ביצה גדולה
350 ג' (1/2 2 כוסות) קמח לבן
קורט מלח

למילוי
50 ג' חמאה
100 ג' שוקולד מריר, קצוץ גס
50 ג' (1/4 כוס) סוכר לבן
10 ג' (1 כף) אבקת קקאו
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
150-160 ג' (2/3 שרוול, כ-20 יחידות) פתי בר (או עוגיות/ביסקוויטים אחרים)

1 ביצה טרופה, למריחה לפני האפיה

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הבצק: מניחים חלב, סוכר ושמרים בקערה קטנה. מערבבים ומניחים בצד למשך מספר דקות, עד לתסיסת השמרים.
2. כאשר התערובת תוססת, מניחים בקערת המיקסר. מוסיפים חמאה, ביצה, קמח ומלח.
3. מחברים וו לישה ולשים למשך שמונה-עשר דקות, עד לקבלת בצק אחיד: מתחילים במהירות נמוכה, וכאשר הבצק מתחיל להתאחד, מגבירים מהירות.
4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת קלות. מכסים במגבת נקיה או ניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. כאשר הבצק כמעט הכפיל את נפחו, מכינים את תערובת כדורי השוקולד: מניחים חמאה, שוקולד, סוכר, קקאו וחלב בסיר. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש.
6. מעבדים ביסקוויטים לאבקה בעזרת מעבד מזון - זה בסדר, אפילו רצוי, שיישארו כמה חתיכות קטנות.
7. מוסיפים פירורי פתי בר לתערובת השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. משתדלים לא לאכול הכל כבר בשלב זה (זה בסדר לאכול בערך חצי מהכמות.. אחת שיודעת).
8. מחלקים את הבצק שתפח לשניים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל של כ-35X40 ס"מ (לא חייבים לדייק).
9. מורחים חצי מכמות המלית על כל מלבן בצק ומיישרים עם פלטה, כך שהתערובת מגיעה לכל הבצק.
10. מגלגלים לרולדה ומחלקים לשמונה יחידות שוות גודל, עד כמה שניתן.
11. מניחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה. אם רוצים, אפשר לתחום בתוך רינג/תבנית עגולה.
12. מתפיחים רבע שעה-עשרים דקות, ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
13. לפני האפיה, מורחים את פני המאפים בביצה טרופה.
14. אופים 18-22 דקות (אני אפיתי עשרים דקות), עד שהשושנים משחימות קלות והריח הורג אתכם (בהצלחה עם זה).

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • טיפ קטן לגבי הביצים: לא היו לי ביצים גדולות בבית, אז טרפתי שתי ביצים בינונית יחד, השתמשתי בכמות של בערך ביצה ושליש (לפי משקל) עבור הבצק, ובמה שנשאר למריחה על הבצק לפני האפיה. סתם שתדעו.
  • אם רוצים שכבה אפילו יותר דומיננטית של מלית, אפשר להכין כמות וחצי של כדורי שוקולד, אבל המילוי מורגש היטב גם במצב הנוכחי.
  • גם אתם תוהים אם זה יעבוד להשתמש באוראו במקום/בנוסף לפתי בר בכדורי השוקולד? גם אני! נסו וספרו? תודה :-)


יום הולדת הכי שמח בעולם כולו לאוריקי המהממת! שנה הבאה בת מצווה - יא אללה, אני מרגישה זקנה...


וגם -- אל תעמידו פנים שאתם לא מקנאים בשרשרת שאוריקי (המהממת) קיבלה במתנה (מוקדמת) ליום ההולדת שלה.

18 באוגוסט 2016

כדורי אנרגיה קפה ושוקולד

לפני חודשיים בדיוק כתבה לי בחורה בשם נטע והציעה שנשתף פעולה. היא הציעה שנכין משהו שהוא גם עם שוקולד וגם קצת בריא, ואני עדיין הייתי בהיי פוסט-חתונה, כי עברו רק ארבעה ימים, אז מיד אמרתי כן, ולא חשבתי על זה שבעצם אין דבר כזה משהו עם שוקולד שהוא קצת בריא --

כל דבר עם שוקולד הוא סופר דופר, מאה אחוז בריא. דא.


כאילו.. נטע, בתור דיאטנית, צריכה לדעת את זה. מביך.


אה כן, על הדרך גיליתי שנטע היא גם דיאטנית וגם בלוגרית. היא מצליחה לתחזק שני אתרים, אחד בעברית ואחד באנגלית, ובגדול עושה שיימינג משוגע לאנשים אחרים שבקושי מספיקים להעלות פוסט פעם בשבוע-שבועיים ומתים לעדכן את העיצוב שלהם כבר שנים אבל לא יצא להם, כי הם לא אנשים עם כוחות על. כמו נטע.


מעצבנת.

אבל גם ממש חמודה ומוכשרת. אוף, הכי גרוע זה האנשים האלה שאת רוצה לשנוא אותם, אבל אז את לא יכולה, כי הם נחמדים.


בכל אופן.


קבענו להיפגש, ואז זה נדחה ונדחה, וכרגיל אני הייתי אשמה.

ביום האחד בשנה שאני בלי לק.. אה כן, ברור לכולם שנטע צילמה את רוב התמונות בפוסט הזה, כן? יופי.

ואז קבענו שוב, וזה כבר נפל על תקופת האולימפיאדה, אז נטע הציעה שנכין חטיף מגניב, איזה נשנוש שווה.


אני זרמתי והצעתי משהו עם קפה, כדי שיתן אנרגיה לכל הגיבורים שצופים בתחרויות עד השעות הקטנות של הלילה.


(אחת עשרה וחצי-שתים עשרה נחשב "השעות הקטנות של הלילה", נכון? אני גיבורה, נכון?)


מפה לשם, החלטנו על כדורי אנרגיה עם שוקולד וקפה.


או במילים אחרות, עוגיות שוקולד וקפה ללא אפיה, אבל נזרוק פנימה קצת פתיתי כוסמין (נשבעת לכם. פתיתי כוסמין. בבלוג שלי. סוף העולם הגיע), נקרא לזה "כדורי אנרגיה", ונשווק את זה כבריא.


מעולה, יש לנו את זה!


נריץ קדימה כמה ימים:


שישי. בערך חמש וחצי שעות. שתי כוסות קפה. שתי עוגיות, עצומות, שוות. עשרות-בואכה-מאות תמונות של כדורי אנרגיה. בעל צלם אחד ביקורתי מאד ומסייע מאד (של נטע). בעל מתכנת אחד שעושה דברים חשובים כמו קניות בסופר והכנת שניצלים אפויים (וזקוק לתמיכה מרחוק בנושא השריית השניצלים) (שלי).

כך נראות עוגיות עצומות ושוות, למקרה שתהיתם

וארבעים וחמישה כדורי אנרגיה. טעימים. יחסית-בריאים-אבל-לא-באמת. מפתיעים, כי אתם מסתכלים עליהם ומצפים לטראפלס, ופתאום טועמים -- בום! כדורי אנרגיה מרירים (שמרגישים קצת כמו חטיפי קורנפלקס ושוקולד, לחלוטין בקטע טוב). סופר קלים להכנה. סופר קלים לאכילה (אני יודעת. אכלתי בערך מאתיים. סתם, שניים. רגע, אולי שלושה?).


טוב, אני אפסיק עכשיו, כי הכל הפך לבליל אחד גדול של מילים ופתאום אני קולטת שוואו, כנראה שהכדורים האלה באמת נותנים אנרגיה מטורפת. עבר כמעט שבוע, וגם לכם זה מרגיש כאילו הזריקו לי עכשיו קפאין טהור לדם?


לא? רק אני?


אהה. אני מבינה. איך זה תמיד קורה לי, ה"רק אני" הזה? אם לא הייתי יודעת יותר טוב, הייתי מתחילה לחשוב שמשהו לא בסדר איתי.

***
כדורי אנרגיה קפה ושוקולד
מקור המתכוןנטע די אלתרה תוך כדי עבודה.

כמות: 45 כדורים קטנים יחסית (שני ביסים. אפילו ביס גדול אחד ;-) )

מצרכים:
20 ג' (2 כפות) סוכר חום כהה
60 מ"ל (1/4 כוס) קפה (1 כף קפה מומסת במים רותחים)
170 ג' (1/2 כוס) חמאת בוטנים
85 ג' (1/2 כוס) שוקולד צ'יפס/שוקולד מריר, קצוץ גס
20 ג' (2 כפות) אבקת קקאו
45 מ"ל (3 כפות) שמן קוקוס
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב סויה/אחר
קורט מלח
200 ג' (2 כוסות) פתיתי כוסמין

לציפוי
20 ג' (2 כפות) אבקת קקאו
פולי קפה גרוסים, לפי הטעם והחשק
פולי קקאו גרוסים, כנ"ל

אופן ההכנה:
1. מניחים סוכר חום, קפה, חמאת בוטנים, שוקולד, קקאו, שמן, חלב ומלח בסיר. מערבבים על אש נמוכה יחסית, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד להמסה מלאה וקבלת תערובת חלקה.
2. מסירים מהאש. מוסיפים פתיתי כוסמין ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. להכנת הציפוי, מערבבים אבקת קקאו, פולי קפה ופולי קקאו גרוסים בצלחת קטנה.
4. יוצרים כדורים קטנים יחסית מהתערובת (אפשר להיעזר בכף גלידה קפיצית קטנה כדי לקבל כדורים שווי גודל, אבל ממש לא חובה). מגלגלים כל כדור בציפוי, ומניחים בצד.
5. אוכלים ומתמלאים אנרגיה מטורפת!

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אם יש מטחנת תבלינים בבית, אפשר ורצוי לטחון את פולי הקפה והקקאו לבד.
  • שימו לב: כדורי האנרגיה לא מאד מתוקים - אם אתם צריכים אנרגיה מתוקה, אפשר להוסיף קצת סוכר, אבל באמת שהם מעולים גם ככה.
  • את חמאת הבוטנים ממש לא מרגישים בטעם (אני, לפחות, לא הרגשתי), אבל היא כן מייצבת את הכדורים ומסייעת למרקם שלהם, אז אל תוותרו עליה.
  • ותתכוננו לתגובת ה"וואו, ציפינו שיהיה לזה טעם של טראפלס, אבל זה.. זה שונה" מכל מי שיטעם מכדורי האנרגיה שלכם. טוב? טוב.


כן, האולימפיאדה בעקרון נגמרת עוד דקה וחצי. אבל האולימפיאדה הבאה בטוקיו, זה גם רחוק ויש הפרשי שעות מטורפים, אתם תזדקקו לאנרגיה גם אז, ואף פעם אי אפשר להיות מוכנים מדי. נכון? נכון?

אוקיי, no more כדורי אנרגיה for me.